mocha18 Napisano 11 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Regular oczywiście. http://forum.usa.info.pl/topic/21902-ds-160-krok-po-kroku/ DZIEKUJE:))
betoniarka Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 Mam pytania co do umawiania się na spotkanie. 1. Jeśli się zarejestrowałam na stronie https://cgifederal.secure.force.com/?language=Polish&country=Poland pouzupełniałam tam wszystko to już nie muszę dzwonić na infolinię? Czy trzeba się zarejestrować i później dzwonić? 2. Jeśli na spotkanie do konsula będzie szło rodzeństwo (1 osoba niepełnoletnia, druga tak), to czy obie te osoby trzeba rejestrować na powyższej stronie, czy po prostu jedną i tam dodać osobę towarzyszącą?
spicyvanilla Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 ad1. Jeśli się zarejestrowałaś i pouzupełniałaś, to NIE MUSISZ dzwonić, ale musisz zapłacić i umówić rozmowę z konsulem na ww. stronie (obie rzeczy można zrobić przez internet) ad2. Może zarejestrować się 1 osoba, a drugą należy dodać jako towarzyszącą.
paula502 Napisano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2013 czesc, pomocy !!!!!! wlasnie wypelniam wniosek i chcialam zapisać go na komputerze. zapisalam i chcialam otworzyc ten plik ale moj komputer nie obsluguje takiego formatu, co mam zrobic? probowalam odtworzc to w wordzie ale zakodowane jakies sie otworzylo. ja mam teraz z tego wybrnąć? pomocy !
kzielu Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 A po co chcesz go otworzyć i skąd pomysł że się otwiera go jakimś programem ? Strona na której wypełnia się DS-160 go zapisuje i nią można go odczytać - żeby kontynuować wypełnianie.
paula502 Napisano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 tak ale tam jest zeby zaladować plik. probowałam zaladować plik juz w tym byle jakim programie sie zapisał ale jedyne co mi wyskakiwało to nowy ID i od nowa wypełnianie ... P.S jak moge skasować wszystkie programy z listy programow ktore uzylam do otwierania tego pliku?
olmeca Napisano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2013 Na stronie gdzie wypełniasz wniosekj jest możliwość przywrócenia wcześniej zapisanej kopi pod warunkiem, że się ją robiło. Podajesz tylko numer wniosku, pierwsze litery nazwiska i odpowiedź na sekretne pytanie. Wtedy są trzy opcje do wyboru: wydruk potwierdzenia, uzupełnienie wniosku lub złożenie nowego. Co do programów to w panelu sterowania masz opcję zarządzania zainstalowanymi programami. Chciałem podziękować za wszystkie rady jakie tu wyczytałem przed wizytą w ambasadzie. Niestety za pierwszysm razem w październiku dostałem odmowę, ale miesiąc później pod koniec listopada już dostałem wize na 10 lat Konsul był tylko zaskoczony co mi się zmieniło po miesiącu, więc powiedziałem, że chyba źle wypełniłem poprzedni wniosek i walka słowna trwała jakies 15 minut przed okienkiem, łącznie z konsultacją między konsulami dlaczego ten drugi mnie odrzucił miesiąc wcześniej. Ogólne wrażenie mam takie, że wszystko zależy od osoby na jaką się trafi i całe przyznawanie wiz jest bardzo "randomowe".
aj23 Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 Witam ponownie! Juz wcześniej tu pisałam o tym, ze chcialam z chlopakiem leciec do USA na Florydę do mojej ciotki na wakacje. 3 lipca moj chlopak dostał odmowe. Wykazał za małe więzi z krajem....... Ogólnie rozmowa przebiegała ok. (Nie mogę tego dokladnie przedstawic, bo nie bylo mnie z nim.) Kim ja dla niego jestem, kim jest osoba do ktorej planuje leciec, czy widzial moja ciotke i na ile chcemy leciec i jak moj chlopak powiedzial, ze na 2 mies. To tak Konsul "aha 2 mies" i niestety pan nie otrzyma dzisiaj wizy. We wrzesniu była ciotka w Pl i naciska, zeby znowu sie starac. Moj chlopak nie bardzo chce, bo jest juz negatywnie nastawiony i ze straci pieniadze. Ale ja go namawiam, bo mamy okazje spedzic swieta i sylwestra w USA, jesli oczywiscie dostanie wize. Mam kilka pytan. 1.Stan cywilny? Mieszkamy razem, ale malzenstwem nie jestesmy. to SINGLE czuy OTHER 2. W rubryce, gdzie wpisuje sie os, ktora oplaca podroz, tutaj moja ciotka i pokrewienstwo kim jest dla niego OTHER RELATIVE FRIEND :) OTHER 3. Pokrewienstwo osoby z ktora leci, pyt. o mnie:) FRIEND OTHER ?? bo narzeczona nie ma:p 4. WAŻNE PYTANIE "Czy kiedykolwiek odmowiono Ci wizy" odpowiedz bedzie, ze tak. dalsza czesc, wyjasnij co sie stalo....??? Jak to napisac? 5. Pytanie czy byles kiedykolwiek karany? Cos tam sie niewielkiego wydarzyło, ale to umorzono i tylko "smród" pozostal. Czy oni to jakos weryfikuja? Bo w poprzednim wniosku byl calkowicie czysty i zaznaczyl NO, a teraz czy zaznaczyc YES czy po prostu NO i bedzie dobrze? 6. Czy tym razem moge mu towarzyszyc? Czy lepiej niech sam idzie:) Olmeca, Twoj wpis nastawił nas pozytywnie:) Dziękuję i pozdrawiam ciepło:)
Joanna30 Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 1. no naprawdę... SINGLE 2. OTHER 3. jak chcecie 4. jak najbardziej zwięźle i zrozumiale 5. no jak wtedy zaznaczył NO, a teraz zaznaczy YES, to będzie bardzo ciekawie wyglądało... 6. do konsulatu i na rozmowę z nim nie wejdziesz, więc towarzyszyć mu możesz ewentualnie przed i po
sly6 Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 jak zaznaczy yes w sprawie karana to nalezy przyniesc takie cos na rozmowe jak tutaj opisuja ,jak to sie wydarzylo przed 1 rozmowa to jak pisze Joanna zrobi sie bardzo ciekawie.. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/wymagane-dokumenty.html#inne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.