Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

barkley nie wszystko jasne

zaczekaj co napisze Maciopa

bo co napiszesz jak ktos  ma srednie ale bez matury?

tutaj jest ta sprawa nie wyjasniona do konca.

OK. Poczekam co Maciopa odpowie. A z ciekawości, dlaczego kolega Maciopa będzie wiedział lepiej?

Napisano

a mam pytanie odnosnie tej puli GC .Czy jeśli np. trafi ją aplikant a wraz z nim rodzina czyli zona i dwójka dzieci to wiza dla tej zony i dzieciaków idą z tej puli GC czy to juz jest osobna procedura nie związana z loterią ?

Napisano

Witam,

Mam problem ze zdjęciem,bylem dzisiaj u jednego fotografa w celu zrobienia sobie zdjecia wg.podanych w instrukcji wytycznych. Niestety fotograf rozłożyl rece i powiedzial zebym przyszedl pod koniec tygodnia poniewaz ma problem z ustawieniem 24bitowej glebi kolorów?! Bardzo mnie to zdziwiło. Mówił ze w programach do obróbki zdjęc którymi się posługuje możliwe parametry głebi to 8,16 lub 32 . Czy nikt sie nie spotkał z takim problemem. Agencja w ktorej bylem jest profesjonalna z dlugoletnim doswiadczeniem wiec powinni być zorjętowani w swoim fachu. Zastanawiam się wiec w jakim programie obrobic zdjecie?

Pozdro!

Napisano

W dowolnym. Fotograf nie czai podstawowych terminów jeżeli chodzi o cyfrową obróbkę. Te zdjęcie - wierzcie mi albo nie - naprawdę z powodeniem można zrobić samemu, jak sie ma o tym odrobinę pojęcia.

Napisano

Ja zdjęcia zrobiłem sam cyfrówką ,potem przepuściłem przez CROPPEDA ,i dopiero takie zdjęcia zapisałem w aplikacji.

Co do adresu zamiast podkarpackie napisałem Podkarpacie ,ale to chyba bez różnicy bo najważniejszy jest kod.

Na forum wyczytałem że niektórzy nie wpisują w punkcie 8a imienia i nazwiska ,a przecież to jest adres do korespondencji .

Jak w Polsce wysyłamy list to wpisujemy imie i nazwisko odbiorcy.

Napisano

Jak ma wyglądać zdjęcie dziecka zgłaszanego w formularzu? Pytam o małe dziecko 5 miesięczne, które nie potrafi nawet siedzieć samodzielnie.

1. Ubierz małego/małą w ładne kolorowe bety.

2. Połóż na prześcieradle

3. Zrób zdjęcie z góry

4. Gotowe

Degree w tym przypadku oznacza dyplom ukonczenia szkoly sredniej. Dyplomem ukonczenia szkoly sredniej w przypadku liceum jak i technikum jest matura.

To już totalna bzdura. Ehh.. Im dalej w las tym więcej drzew. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...