Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 578
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

btw co do zniesienie wiz dla polaków jestem zdecydowanie przeciwna, to nam nic nie da. Teraz na lotniksu w usa wbijaja głównie wize wjazdowa na 6 miesiecy po zniesieniu wiz bedzie mozna przybywac legalnie tlko 3 miesiace potem zostanie sie nielegalnie....

Ale z drugiej strony - czy trzy miesiące nie wystarczą na turystyczny pobyt? Według mnie wystarczą i to z nawiązką. Myślę, że nieliczni mogą sobie pozwolić na tak długi urlop od zobowiązań.

To, że ktoś dostaje wjazd na 6 miesięcy (a i tak nie wszyscy tak dostają) wynika głównie z faktu, że urzędnikom nie chce sie przy każdym osobno zmieniać datownika na pieczątce. Gdyby im się chciało, to by się dopiero wszyscy "turyści" zdziwili...

Napisano

Wysłałam już swoje zgłoszenie - wbrew obawom - serwer przyjął za 1szym razem. Nie jestem w tym roku pewna zdjęć - jakoś te zeszłoroczne bardziej pasowały do tego czegoś z 2 zielonymi liniami a w tym jakoś tak mam wrażenie że za dużo "nieba" nad głowami - w sensie że trochę wyżej głowa powinna być ale co ma być to będzie :)

Napisano

Ja siedziałam 6 miesięcy :P Przy kolejnej wizie turystycznej troszku mnie dziewczyna wałkowała co ja tam tyle czasu robiłam (pracowałam?). Jakoś tak głupio mi się było przyznać, że ściemniałam rodzicom, że chodzę do szkoły i uczę się angielskiego podczas gdy za całą kasę co mi przesyłali balowałam na całego :P Młode i głupie ale jest co wspominać.

Ale angielskiego też się nauczyłam żeby nie było!

Napisano

Ja siedziałam 6 miesięcy :P Przy kolejnej wizie turystycznej troszku mnie dziewczyna wałkowała co ja tam tyle czasu robiłam (pracowałam?). Jakoś tak głupio mi się było przyznać, że ściemniałam rodzicom, że chodzę do szkoły i uczę się angielskiego podczas gdy za całą kasę co mi przesyłali balowałam na całego :P Młode i głupie ale jest co wspominać.

Ale angielskiego też się nauczyłam żeby nie było!

Ha, ha, jednak nie wszystko było kłamstwem :lol: .

Napisano

btw co do zniesienie wiz dla polaków jestem zdecydowanie przeciwna, to nam nic nie da. Teraz na lotniksu w usa wbijaja głównie wize wjazdowa na 6 miesiecy po zniesieniu wiz bedzie mozna przybywac legalnie tlko 3 miesiace potem zostanie sie nielegalnie....

Zaraz o zostawaniu nielegalnie, można przecież po 3 miesiącach wrócić do Polski :)

Napisano

i tak 1,2 lata [takiego zostawania sobie nielegalnie] i obowiazek uzyskiwania promes wizowych przywrócą. :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wracając do tematu, zniknęły już formułki o dolosowaniu ze stron travel.state.gov, wciąż nic oficjalnie nie zostało potwierdzone. Liczyłem na to, że opublikują coś w VB i w końcu dowiemy się czegoś PEWNEGO, ale nic z tego, przynajmniej na razie. Pozostaje czekać do maja 2013 :)

Napisano

Jak sprawdzam status nadal mam info o październiku :)

A tak z ciekawości- w zeszłym roku miałam nr

(C-cyfra, L-litera): 2013CLLLLCCLLLLC

a w tym: 2014CCLLLLLLCCLL

też tak macie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...