mikun Napisano 30 Października 2012 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Ja mysile, że Pan im błogosławi i nam też[...] . jak obserwuje Polską rzeczywistośc to dochodze do wniosku że im może tak ale nam to juz od dawna nie....
Joanna30 Napisano 30 Października 2012 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 btw co do zniesienie wiz dla polaków jestem zdecydowanie przeciwna, to nam nic nie da. Teraz na lotniksu w usa wbijaja głównie wize wjazdowa na 6 miesiecy po zniesieniu wiz bedzie mozna przybywac legalnie tlko 3 miesiace potem zostanie sie nielegalnie.... Ale z drugiej strony - czy trzy miesiące nie wystarczą na turystyczny pobyt? Według mnie wystarczą i to z nawiązką. Myślę, że nieliczni mogą sobie pozwolić na tak długi urlop od zobowiązań. To, że ktoś dostaje wjazd na 6 miesięcy (a i tak nie wszyscy tak dostają) wynika głównie z faktu, że urzędnikom nie chce sie przy każdym osobno zmieniać datownika na pieczątce. Gdyby im się chciało, to by się dopiero wszyscy "turyści" zdziwili...
ania j. Napisano 30 Października 2012 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Wysłałam już swoje zgłoszenie - wbrew obawom - serwer przyjął za 1szym razem. Nie jestem w tym roku pewna zdjęć - jakoś te zeszłoroczne bardziej pasowały do tego czegoś z 2 zielonymi liniami a w tym jakoś tak mam wrażenie że za dużo "nieba" nad głowami - w sensie że trochę wyżej głowa powinna być ale co ma być to będzie
Sun Napisano 30 Października 2012 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Ja siedziałam 6 miesięcy Przy kolejnej wizie turystycznej troszku mnie dziewczyna wałkowała co ja tam tyle czasu robiłam (pracowałam?). Jakoś tak głupio mi się było przyznać, że ściemniałam rodzicom, że chodzę do szkoły i uczę się angielskiego podczas gdy za całą kasę co mi przesyłali balowałam na całego Młode i głupie ale jest co wspominać. Ale angielskiego też się nauczyłam żeby nie było!
haneczka019 Napisano 30 Października 2012 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 Ja siedziałam 6 miesięcy Przy kolejnej wizie turystycznej troszku mnie dziewczyna wałkowała co ja tam tyle czasu robiłam (pracowałam?). Jakoś tak głupio mi się było przyznać, że ściemniałam rodzicom, że chodzę do szkoły i uczę się angielskiego podczas gdy za całą kasę co mi przesyłali balowałam na całego Młode i głupie ale jest co wspominać. Ale angielskiego też się nauczyłam żeby nie było! Ha, ha, jednak nie wszystko było kłamstwem .
rynr Napisano 30 Października 2012 Zgłoś Napisano 30 Października 2012 btw co do zniesienie wiz dla polaków jestem zdecydowanie przeciwna, to nam nic nie da. Teraz na lotniksu w usa wbijaja głównie wize wjazdowa na 6 miesiecy po zniesieniu wiz bedzie mozna przybywac legalnie tlko 3 miesiace potem zostanie sie nielegalnie.... Zaraz o zostawaniu nielegalnie, można przecież po 3 miesiącach wrócić do Polski
ilya_ Napisano 31 Października 2012 Zgłoś Napisano 31 Października 2012 btw co do zniesienie wiz dla polaków jestem zdecydowanie przeciwna, to nam nic nie da. Teraz na lotniksu w usa wbijaja głównie wize wjazdowa na 6 miesiecy po zniesieniu wiz bedzie mozna przybywac legalnie tlko 3 miesiace potem zostanie sie nielegalnie.... i tak 1,2 lata [takiego zostawania sobie nielegalnie] i obowiazek uzyskiwania promes wizowych przywrócą.
pablonh Napisano 31 Października 2012 Zgłoś Napisano 31 Października 2012 Bynajmniej nie będę się czepiał treści postu poprzednika, ale... litości : http://sjp.pwn.pl/szukaj/bynajmniej
rynr Napisano 9 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2012 Wracając do tematu, zniknęły już formułki o dolosowaniu ze stron travel.state.gov, wciąż nic oficjalnie nie zostało potwierdzone. Liczyłem na to, że opublikują coś w VB i w końcu dowiemy się czegoś PEWNEGO, ale nic z tego, przynajmniej na razie. Pozostaje czekać do maja 2013
ania j. Napisano 9 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2012 Jak sprawdzam status nadal mam info o październiku A tak z ciekawości- w zeszłym roku miałam nr (C-cyfra, L-litera): 2013CLLLLCCLLLLC a w tym: 2014CCLLLLLLCCLL też tak macie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.