Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czytając komentarze pod tym "artykułem" http://pieniadze.fak...y,180065,1.html, zastanawiałam się ilu z tych ludzi robi sobie jaja, a ilu wierzy w to co sami piszą:

ŻENADA!

Żenujące i uwłaczające są przepisy tej loterii. Przeczytajcie WYMAGANIA. Aby wystartować w loterii trzeba odpowiedzieć na kilkadziesiąt pytań. Trzeba załączyć specjalnie wykonane zdjęcia, swoje, małżonki/partnerki, dzieci do 21 roku życia, oraz 2 do 5 sąsiadów. Podać nazwiska sąsiadów, daty urodzenia swoje i dzieci. Dodatkowo mnóstwo informacji o odbytej służbie wojskowej itp.To są wszystko dane strategiczne z wojskowego punktu widzenia, za przekazywanie takich danych OBCEMU WYWIADOWI powinna być SPRAWA KARNA.

koszty!!!

Szkoda że autor artykułu nie napisał że niestety po starcie w loterii mozna z duzym prawdopodobienstwem miec odmowe wizy bo jest podejrzenie że ktos nie wróci...dodatkowo z tego co teraz czytam to koszt po wylosowaniu to jest jakies 8000PLN/osobę rozmowa z konsulem badania w prywatnych klinikach opłata za zieloną karte itd03.10.2012 00:01

zenden

lipa

po wylosowaniu dostaniesz meyla z prosbo o uiszczenie oplaty skarbowej , jest tego cos kolo 800$ i za kazdo osobe z osobna taka sumka . na konto jakiegos gostka z Anglji,

02.10.2012 18:51

wiechu

bzdura

dostaje sie wize emigracyjna a na miejscu green card, inna sprawa ze obecne usa nalezy do grona krajow trzeciego swiata lub ameryki poludniowej, pelno ludzi bezdomnych na ulicach, powszechne bezrobocie , zerowa opieka socjalna , codziennie pelno ludzi przechodzi przez granice z meksykiem, szmugiel narkotykami kwitnie na nie znana w europie skale02.10.2012 18:47

zenek

02.10.2012 22:38

gsdgs

Napisano

pierwszy przytoczony komentarz zdecydowanie wygrywa z resztą. chociaż trzeba przynać, że pozostałe też niczego sobie. ale tak to jest, jak człowiek wypowiada się na tematy, na które nie ma bladego pojęcia. poza tym, jaka gazeta taki poziom komentarzy. surprise surprise ;)

Napisano

Po lekturze forum widzę, że sporo jest takich osób, które planują emigrację nie mając tam nikogo.

Jak przyjdzie co do czego, to i oni (większość z nich) odnajdą znajomych, albo znajomych znajomych. ;)

Czytając komentarze pod tym "artykułem" http://pieniadze.fak...y,180065,1.html, zastanawiałam się ilu z tych ludzi robi sobie jaja, a ilu wierzy w to co sami piszą:

Nie ma nad czym sie zastanawiać.

90% z nich wierzy w to co napisała, bo to debile. Pozostałe 10% to znudzeni jajcarze, normalni-niedoinformowani oraz potencjalni cżłonkowie mensy.

Tu na forum jest znacznie lepiej, ponieważ... żeby się uzewnętrznić trzeba się zarejestrować. Sama konieczność rejestracji eliminuje ponad 50% imbecyli. Natomiast captcha czyni prawdziwe spustoszenie. ;)

Napisano

Po przeczytaniu tego artykułu większość niezorientowanych w temacie pomyśli, że te 50 tys. wiz przypadnie tylko Polakom. Zero wzmianki o tym, że możemy otrzymać maksymalnie 3500 wiz. Dodatkowo brak informacji o kosztach po wylosowaniu i całej reszcie formalności. Tekst ewidentnie nastawiony na wywołanie sensacji - zręczny dobór wybranych informacji i krzykliwy nagłówek...

Napisano

Ja właśnie zacząłem ponowną przygodę z DV w edycji DV2014 - wysłałem zgłoszenie. Ja zrobiłem sobie nowe zdjęcie u fotografa. Wydałem 16 zł i poczekałem parę minut, ale pewność mam że jest ok - sam jeszcze sprawdzałem jego "parametry techniczne". Wiem, że tu niektórzy nawet sami sobie zdjęcia komórką robili, ale jak tam wolę nie ryzykować i dać porządne zdjęcie.

Confirmation number zapisałem w paru miejscach i w kilku wersjach/formatach (html, Printscreen, Kopiuj-Wklej do Worda + jescze raz wszystko z-rar-owane). Dodatkowo numer ten ma 16 znaków jak należy. Przezorny zawsze ubezpieczony. :)

PS. Powodzenia wszystkim 1 maja 2013.

Napisano

Mój faworyt z w/w artykułu, a raczej komentarzy:

to kolejne oszustwo

W Polsce jest lepiej i bezpiecznie.A w USA jest ryzyko na zamachy na ogromną skale i rodzinę jest ciężko utrzymac a kształcic dzieci to nie wiadomo czego się nauczą .W USA każda rodzina popada w depresję finansową

:D :D :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...