pelasia Napisano 21 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 a ja lubie, ze moj bank ma drive thru
kzielu Napisano 21 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 No i realizacja czeku poprzez wyslanie jego zdjecia MMSem do banku tez jest w pyte, oszczedza ci wyjscie do banku. To jest kuriozum ktorego nie czaje - zestawienie archaicznego czeku i MMSa - zamiast normalnych ludzki przelewow miedzybankowych...
c4r0 Napisano 21 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Ja nie lubię z kolei tego, że zamówienie czeków kosztuje w moim banku dwie dychy...
kzielu Napisano 21 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 Ja nie lubię z kolei tego, że zamówienie czeków kosztuje w moim banku dwie dychy... To swoja droga - u mnie $25. Za to calkiem spoko jest paperless billing ktory nie jest do konca przelewem ale tworzy charge na checking account.
sly6 Napisano 21 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2012 teraz inny bank w Polsce ma opcje online nie bede pisac jego nazwy aby nie bylo reklamy tak samo mozna cos zalatwic tam przez rozmowe przez neta
jkb Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 No właśnie, skoro przy bankach jesteśmy, to czy tu w ogóle istnieje taki mechanizm jak w Polsce, że mam numer konta i wykonuje nań przelew z własnego banku? Bo do tej pory spotkałem się tylko z EFT (sami mi z konta wyciągają) lub wypisywaniem czeków. Przecież możliwość wykonania przelewu międzybankowego to ogromna wygoda...
c4r0 Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 Tak. W BoA można za darmo dowolnie transferować kasę między kontami w tym samym banku oraz jest usługa transweru do innego banku w USA albo międzynarodowo. Nie wiem jednak jak to działa i ile kosztuje, bo nigdy nie korzystałem.
sly6 Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 jkb jest takie cos mozliwe jak robisz to on-line masz przelewy za darmo
tinki Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 No właśnie, skoro przy bankach jesteśmy, to czy tu w ogóle istnieje taki mechanizm jak w Polsce, że mam numer konta i wykonuje nań przelew z własnego banku? Bo do tej pory spotkałem się tylko z EFT (sami mi z konta wyciągają) lub wypisywaniem czeków. Przecież możliwość wykonania przelewu międzybankowego to ogromna wygoda... Nie za bardzo rozumiem, po co ci przelewy tutaj? Tak jak napisal c4r0 takze w "Chase" mozna za darmo transferowac pieniadze miedzy kontami w tym samym banku,(mam ich 4 ), przelew do innego banku tez jest ale jest to koszt ok $20 za przelew.
jkb Napisano 22 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2012 Nie za bardzo rozumiem, po co ci przelewy tutaj? Tak jak napisal c4r0 takze w "Chase" mozna za darmo transferowac pieniadze miedzy kontami w tym samym banku,(mam ich 4 ), przelew do innego banku tez jest ale jest to koszt ok $20 za przelew. Tak, miedzy wlasnymi kontami w tym samym banku to wiem, regularnie przelewam... ale w Polsce przyzwyczajony bylem do np. zwracania kumplowi kasy przelewem, to co, tu mu czek wypisze? Jeszcze oczywiscie ksiazeczki czekowe kosztuja Kase oczywiscie do reki dac moge, ale przelew w takim przypadku byl rozwiazaniem super... no i $20? Wow... Jak juz mowilem, kwestia przyzwyczajenia i chyba fakt przyzwyczajenia sie do posiadania wszystkiego w moim banku za darmo Wydawalo mi sie, ze jak mam czyjs numer konta w dowolnym banku to wyslanie tam kasy nie powinno byc karkolomnym ani kosztownym zajeciem - a jednak, takie rzeczy to tylko w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.