Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokladnie. Zawsze dla swietego spokoju mozesz wyslac te 3 co macie. Nie trzeba zaraz wysylac calego albumu. Ja pamietam, ze wyslalismy moze z 5 z petycja, jako dowod ze sie spotkalismy. Zwrocili nam te zdjecia na mojej rozmowie w ambasadzie. 

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zanim zaczną rozpatrywać Twoją sprawę, minie pewnie z 7 miesięcy od otrzymania NOA1 i na pewno nie odrzucą z powodu małej ilości zdjęć. Jeśli już, to możesz otrzymać RFE, a to przedłuży sprawę o mniej więcej 2 tyg, ale wysyłając teraz będziecie te kilka miesięcy do przodu. Ważne są bilety lotnicze/rezerwacje pokazujące że byllście w jednym miejscu w jednym czasie. Wbrew pozorom cała papierologia nie jest taka zła, czekanie jest najgorsze :(

Napisano

A tak w ogole to sie pochwale bo wlasnie dostałam list z USCIS ze zatwierdzają moje AP, mogę lecieć do Polski :P (hehe, i tak teraz mnie nie stać). Mam nadzieje ze to znak ze ktos patrzy na moja aplikacje i zaraz dostanę list z Interview bo juz w sumie bym to chciała miec za sobą. Aha, i w pn zdaje prawko (praktyczny) takze trzymajcie kciuki! Swoja droga nie myslalam ze to tak długo zajmuje, wniosek złożyłam w czerwcu, teorie miałam dopiero jakos po 3 tyg a dopiero teraz praktyka, potem jeszcze pewnie bede musiała czekać na plastik ale przynajmniej z głowy bedzie.

Napisano
17 minut temu, Patipitts napisał:

A tak w ogole to sie pochwale bo wlasnie dostałam list z USCIS ze zatwierdzają moje AP, mogę lecieć do Polski :P (hehe, i tak teraz mnie nie stać). Mam nadzieje ze to znak ze ktos patrzy na moja aplikacje i zaraz dostanę list z Interview bo juz w sumie bym to chciała miec za sobą. Aha, i w pn zdaje prawko (praktyczny) takze trzymajcie kciuki! Swoja droga nie myslalam ze to tak długo zajmuje, wniosek złożyłam w czerwcu, teorie miałam dopiero jakos po 3 tyg a dopiero teraz praktyka, potem jeszcze pewnie bede musiała czekać na plastik ale przynajmniej z głowy bedzie.

Powodzenia z prawkiem. :)

Napisano
7 godzin temu, Patipitts napisał:

Naprawde tak dlugo z tym prawkiem??? Ja poszlam, od razu tego samego dnia zdalam teorie, a po kilku dniach praktyke. Zajelo mi to tydzien, a moglo i nawet mniej, gdybym sie chciala umowic na praktyke wczesniej (ale chcialam miec wiecej czasu na cwiczenie manewrow a pacholkami :D )

Napisano
14 godzin temu, margherita_s napisał:

Naprawde tak dlugo z tym prawkiem??? Ja poszlam, od razu tego samego dnia zdalam teorie, a po kilku dniach praktyke. Zajelo mi to tydzien, a moglo i nawet mniej, gdybym sie chciala umowic na praktyke wczesniej (ale chcialam miec wiecej czasu na cwiczenie manewrow a pacholkami :D )

No wlasnie sama sie zdziwiłam. Jak jechałam na teorie to w sumie juz jechałam ze znajoma jej autem bo byłam przygotowana ze od razu po teorii bede miała tez praktyczny, myslalam ze sama bede zdawała a tu niespodzianka, ze mna było jeszcze jakies 5 osób, wszyscy po egzaminie juz od razu wychodzili i pan mnie uświadomił ze na praktykę dopiero sie umawiam po teorii, zanim dostałam list z wyznaczona data minął niecały miesiąc. Przynajmniej dostałam learner’s permit wiec sobie jeżdzę normalnie. Dla mnie najgorsze jest te parkowanie paralelne :P ale moze jakos zdam, znajomy który mi robił jazdę próbna (kierowca School bus od kilkudziesięciu lat) mówi ze jeżdzę spoko i nawet jak zwale to parkowanie to zdam bo mam jakas tam dopuszczalna ilośc błędów. 

Napisano

Nie wiem jak u was ale u mnie nikt mi nie robił testów z parkowania. Pojezdzilo się po okolicy i tyle. Zwracano uwage na szybkość, szczególnie w school zone i ogólnie poprawność jazdy. Nic czego człowiek na codzień nie robi. To nie to samo co egzaminy PL. Tam to na siłę chca Cię olac.

Napisano
Dnia 2.08.2018 o 13:27, pelasia napisał:

Nie wiem jak u was ale u mnie nikt mi nie robił testów z parkowania. Pojezdzilo się po okolicy i tyle. Zwracano uwage na szybkość, szczególnie w school zone i ogólnie poprawność jazdy. Nic czego człowiek na codzień nie robi. To nie to samo co egzaminy PL. Tam to na siłę chca Cię olac.

Ja zdawalam w zeszlym roku w grudniu i tez nie bylo zadnych testow z parkowania. Slyszalam, ze kiedys byly, ale juz z nich zrezygnowano. I tak, zgadzam sie, ze egzamin praktyczny to bulka z maslem. Pojezdzilam po okolicy przez 10 minut i zdane. Czysta przyjemnosc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...