polanka Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 ds-160 jak najbardziej trzeba wypełnić dla każdej osoby ubiegającej się o wizę. na ustraveldocs wystarczy że ją dopiszesz jako os. towarzyszącą i pójdziecie razem na rozmowę. hej ania, 1.widze, ze ogarniasz temat wiec chcialam sie dopytac Otoz pomagam moim rodzicom wypelnic ds160. Moj tato ma juz konto na ustraveldocs i teraz wypelnie mu ds 160. Nastepnie wypelniam ds 160 dla mamy - bez zakladania jej konta na ustraveldocs, tylko DOPISUJĘ ją do konta taty - i tam na tym koncie dokonuje oplaty za obie osoby, czy dobrze to rozumiem? Chce dokonac oplaty karta platnicza, przez internet i nie wiem czy bede placic za kazdego osobno czy raz za dwie osoby, moze ktos z was sie orientuje. 2. chyba nie ma w tym nic zlego ze przy wypelnianiu ds160 moi rodzice przyznaja sie, ze ja pomoglam wypelnic te wnioski? Moi rodzice nie mowia po ang i dlatego uwazam, ze powinnismy moja pomoc zanotowac we wniosku 3. w pytaniu o to czy ma sie krewnych w usa - oczywiscie rodzice musza odpowiedziec, ze maja mnie - jednak nie wiem co powinnam wybrac gdzie okreslam moj status - wjechalam na turystycznej ale jestem przed rozmowa o GC po slubie z obywatelem - wiec ani turystka ani permanent resident nie jestem jeszcze a kategori "alien" nie ma pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 odp 2 nie ma nic zlego ze im pomagasz,powinni za to wiedziec co tam wpisujesz np czas pobytu,wylot
polanka Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 dzieki sly6, jakies sugestie odnosnie 1 i 3 punktu?
ania_673 Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 do 1- jak dopiszesz mamę, kwota będzie podana jak za dwie osoby ja z kartą miałam problem bo nie akceptowało ani mojej, ani karty taty, który chodził ze mną na rozmowę. skończyło się na przelewie, co nie znaczy że każdy musi mieć problem z płaceniem przy pomocy karty, może wtedy to nie były moje szczęśliwe dni
amida Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2014 Mam drobne pytanie. Otóż w punkcie dotyczącym zatrudnienia trzeba podać telefon do pracodawcy. Czy oni będą dzwonić do pracodawcy? Nie chcę póki co, by mój szef dowiedział o moich planach imigracyjnych (staram się o wizę narzeczeńską K1 więc na stałe), a już na pewno nie od kogoś z ambasady :x I jeszcze jedno, bo trzeba również podać swój dochód. Czy to ile zarabiam ma jakiekolwiek znaczenie w przypadku wizy narzeczeńskiej?
sly6 Napisano 26 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2014 przy wizie narzeczenskiej nigdy nie slyszalem aby ktos dzwonil oraz aby dochod byl brany pod uwage co innego przy wizie turystycznej
Robert1992 Napisano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 mam drobne pytanie w jednym z pytan w formularzu czy mam jakis innych krewnych w usa i bym zaznaczył ze nie a po jakims czasie w 2 wniosku zaznaczyłbym tak to mogą być jakies problemy?
sly6 Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 to zalezy od pewnych pytan i Twoich odpowiedzi
Robert1992 Napisano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2015 jak latem wypelniałem wniosek to juz nie pamietam co zaznaczałem ale chyba zaznaczyłem "tak"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.