kzielu Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 4 godziny temu, KaeR napisał: Bo oni chyba daja kazdemu RFE z automatu. Wiekszosc ludzi, ktorych znam mialo RFE, nawet jak to sie dobrze skonczylo. Z drugiej strony, niech sie prawnik pomeczy, bo w sumie wszystko ja zrobilem. Z firm, ktore znam, slysze, ze jest duzo aplikantow z GE. Jaki jest powod zwolnien? Powody sa generalnie dosc zlozone - posrednio - "cash flow" w korporacji, bezposrednio - zwykla redukcja kosztow (w biznesie ktory generuje najwyzszy zyski !). A ze engineering to dzial (w rozumieniu szeroko pojetej ksiegowosci) generujacy koszty a nie przychody, to najlatwiej ich wyciac. Cytuj
andyopole Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 No niestety, zwalnia się coś umiejacych więc drogich inżynierów a na miejsce trzech doświadczonych bierze się dwóch młodych, tańszych. Później Ci tani projektują narzędzia czy urządzenie o których mają blade pojęcie bo nigdy takim narzędziem nie posługiwali się. A te rzeczy w praktyce, okazuje się, nie działają lub robią to byle jak. Cytuj
KaeR Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 8 godzin temu, kzielu napisał: Powody sa generalnie dosc zlozone - posrednio - "cash flow" w korporacji, bezposrednio - zwykla redukcja kosztow (w biznesie ktory generuje najwyzszy zyski !). A ze engineering to dzial (w rozumieniu szeroko pojetej ksiegowosci) generujacy koszty a nie przychody, to najlatwiej ich wyciac. Pytanie nie wprost, jestes engineering? A tak na marginesie w wielu firmach ten dział zaliczył cięcia. Cytuj
Łukasz90 Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 W Polsce najbardziej dostaje dział zamówień/zaopatrzenia. Bo on faktycznie tylko wydaje a nie zarabia. Takie mamy tutaj podejście do biznesu... Cytuj
ilon Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 20 godzin temu, agatenka napisał: I dobrze ze nie zrobilas, ja sie chce "swojej" pozbyc zeby miec najzwyklejsza numerowa rejestracje U mnie jednak jeszcze nic straconego. Okazalo sie ze dealer nie zalatwil nam tagow, bo moj cudowny maz nie zalatwil jakiejs tam innej sprawy w mva, wiec zostalam bez rejestracji ;> Cytuj
Gość Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 Mama mi napisala, ze u nich w PL jakas ciezka sniezyca. o.O Cytuj
Patipitts Napisano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2017 Słyszałam wlasnie ze gdzieniegdzie pada śnieg :/ a u nas na szczescie nie, ale jest mega zimno i wietrznie, ma tak byc do konca miesiąca conajmniej plus opady i nocne przymrozki niekiedy :/ majówka bedzie chyba na nartach :/ Cytuj
Gość Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 U moich rodziców śnieg po kolana a u mnie ma być 28c dzisiaj. Taka pogoda. Cytuj
ilon Napisano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2017 Roelka, wrzuc wieksza fote tych wlosow! <3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi