andyopole Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Kartka z kalendarza na dziś: Imieniny obchodzą:Julita, Piotr oraz Abdon, Ingeborga, Leopold, Maksyma, Rościsław, Sekunda, Swojsław, Ubysław, Ursus, ZdobysławPrzysłowie:„Jak po lipcu gorącym sierpień się ochłodzi, to później zima z wielkim śniegiem chodzi”Okrągłe, dziesięcioletnie rocznice:1511 – urodził się włoski architekt, malarz i historiograf sztuki Giorgio Vasari, jego największym dziełem jest monumentalna praca biograficzna pod tytułem Żywoty najsławniejszych malarzy, rzeźbiarzy i architektów1641 – urodził się niderlandzki lekarz i anatom Regnier de Graaf, badał miedzy innymi budowę narządów rozrodczych ssaków, odkrył gdzie w organizmie kobiety i samic ssaków powstają komórki jajowe1841 – spotkanie Adama Mickiewicza z Andrzejem Towiańskim, które zapoczątkowało Sprawę Bożą1941 – urodził się kanadyjski wokalista popowy Paul Anka, autor piosenek, który największą popularność notował w latach 50. i 60.; tegoż dnia w Londynie został podpisany układ Sikorski-Majski1971 – w ramach Apollo 15, kolejnej misji programu Apollo, amerykańscy astronauci James Irwin i David Scott wylądowali na Księżycu, po raz pierwszy został uzyty łazikNietypowe święta:Dzień AdministratoraMiędzynarodowy Dzień SernikaMiędzynarodowy Dzień PrzyjaźniCytat dnia:„Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy.” - Marek Grechuta Nietypowe święta: Administratorzy wszystkich krajów, łączcie się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 @molagratulacje!!! Odpoczywajcie i cieszcie sie soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 14 godzin temu, mola napisał: trzy i pół kilo nowej obywatelki I znów chciało by się zacytowac: "Słuszną ma linię, nasza wladza" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 17 hours ago, mola said: Chciałam powiedzieć, że od dzisiaj mamy w domu drugiego obywatela, a właściwie obywatelkę trzy i pół kilo nowej obywatelki Super! Gratulacje! Lwiątka to fajne dzieci (wiem bo sama jestem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Co slychac u Szanownego Towarzystwa? Weekendowe plany? W piatek wyruszam w trzydniowy objazd po Oregonie. Przyjezdzaja powinowaci z NYC i obejmuje ich standartowy program [OREGON (+/-)] Dzis po poludniu Clackamas Falls. Od jutra objazdowka jak dla wszystkich zwiedzajacych. Mount Hood, Painted Hills, Bend (Oregonskie Aspen polaczone z Zakopanem). Crater Lake, Redwoods w polnocnej CA wypada z programu bo czasu za malo. Nastepnie przeskok nad Pacyfik a tam przejazd Hwy 101 przez tamtejsze miasteczka od Pacific City po Astoria polaczone ze zwiedzaniem i karmieniem. Koniec wycieczki w niedziele po poludniu. Jeden nocleg w Bend, drugi gdzies nad Pacyfikiem, nie pamietam dokladnie w ktorej miescinie. Zmienilem akurat auto, trzymajcie kciuki aby przezylo ten rajd. Zaraz wjezdzam na hale do warehousu zeby dopompowac kola bo mi komputer pokazuje rozne cisnienia w kolach i w kazdym za niskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 2 hours ago, andyopole said: Zmienilem akurat auto, trzymajcie kciuki aby przezylo ten rajd. Na jakie ? (u mnie normalka, kolejny weekend poza domem doslownie wyrzucajac pieniadze w bloto spalajac E-85 i zuzywajac komplet opon kosztujacy $1400). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks_01 Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 15 minutes ago, kzielu said: Na jakie ? (u mnie normalka, kolejny weekend poza domem doslownie wyrzucajac pieniadze w bloto spalajac E-85 i zuzywajac komplet opon kosztujacy $1400). Ale Mustangi lubia E85 Jaki masz rozmiar opon i jakich uzywasz? Ja tak raz w miesiacu zużywam zestaw Cup 2's. Ale chyba sprzedam teraz Mustanga i poczekam na przyszly rok zeby cos kupic. Juz jednego sprzedalem pare miesiecy temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Just now, feniks_01 said: Ale Mustangi lubia E85 Jaki masz rozmiar opon i jakich uzywasz? Ja tak raz w miesiacu zużywam zestaw Cup 2's. Ale chyba sprzedam teraz Mustanga i poczekam na przyszly rok zeby cos kupic. Juz jednego sprzedalem pare miesiecy temu 305/30/19 - aktualnie Falken RT660 (200TW), w piwnicy nowe (ale ze starszymi datami produkcji) RE-71R w tym samym rozmiarze. SC2 jest 180TW wiec w klasach 200TW jest nielegalne i zwykle nie tak dobre jak topowe opony 200TW (RT660, BFG Rival S czy Yoko A05 ktora niestety nie ma odpowiednich rozmiarow dla 19"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 29 minut temu, kzielu napisał: Na jakie ? Eee tam, nie ma sie czym chwalic. Czteroletni scrap. W kazdym razie komplet opon do niego kosztuje $1000 z tym ze nie zamierzam ich zmieniac co tydzien. Widok ciekawy bo na parkingu pod firma to jedyne amerykanskie auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 5 hours ago, andyopole said: Co slychac u Szanownego Towarzystwa? Weekendowe plany? Mamy maszynę do lodów i od paru tygodni szalejemy z lodami domowej roboty Są wspaniałe! Moje ulubione to malinowe i kawowe. Mąż zrobił znakomite z orzechów laskowych i mlecznej czekolady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi