Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 hour ago, ilon said:

@Jackie jak sie czujesz, lepiej?

O wiele lepiej, dzięki! Koleżanki czują się już wspaniale, z naszej grupki tylko ja miałam porządną reakcję immunologiczną, prawdopodobnie z powodu ogólnego stanu zdrowia. Onkolog dała mi wolne do wtorku.

Z tego co nam powiedziano podczas szczepienia ponad polowa osób które zostaną zaszczepione będzie się czuła nie za fajnie: gorączka, bóle mięśni itp. czyli coś w rodzaju przeziębienia. Ja miałam dreszcze tak silne że mój mąż myślał że mam atak padaczki :D Zęby szczękały mi jak zabawce na Halloween.

• Like 1
Napisano
12 minutes ago, Jackie said:

O wiele lepiej, dzięki! Koleżanki czują się już wspaniale, z naszej grupki tylko ja miałam porządną reakcję immunologiczną, prawdopodobnie z powodu ogólnego stanu zdrowia. Onkolog dała mi wolne do wtorku.

Z tego co nam powiedziano podczas szczepienia ponad polowa osób które zostaną zaszczepione będzie się czuła nie za fajnie: gorączka, bóle mięśni itp. czyli coś w rodzaju przeziębienia. Ja miałam dreszcze tak silne że mój mąż myślał że mam atak padaczki :D Zęby szczękały mi jak zabawce na Halloween.

Moj maz ma zawsze podobne (aczkolwiek lżejsze) reakcje po szczepionce na grype. :p Ja natomiast nigdy nie mialam zadnej negatywnej reakcji na flu shot. Zastanawiam sie czy podobnie bedzie w przypadku tej nowej szczepionki.

Zdrowia zycze!

Napisano (edytowane)

Ja dzisiaj dostalem maila od lokalnego szpitala, ze szczepionka jest dostepna jezeli spelnia sie ponizsze wymagania:

Be age 75 years or older.
    Live independently.
    Be able to return either 21 or 28 days later for a second dose (varies by vaccine manufacturer).
    Not have received a vaccine in the last 14 days. 
    Bring an insurance card*.

Jezeli zaganiaja staruszkow poprzez maile to znaczy, ze burdel z dystrybucja tej szczepionki jest nieziemski... Cala nadzieja, ze nas beda przez uniwerek szczepic.

Update: Teraz zobaczylem, ze rektor tez wyslal podobna informacje.

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
3 hours ago, Roelka v.2 said:

Moj maz ma zawsze podobne (aczkolwiek lżejsze) reakcje po szczepionce na grype. :p Ja natomiast nigdy nie mialam zadnej negatywnej reakcji na flu shot. Zastanawiam sie czy podobnie bedzie w przypadku tej nowej szczepionki.

Ja na flu shot z reguły mam b. słabą reakcję choć raz czy dwa razy zdarzyło mi się że przez dzień lub dwa czułam się kiepsko. Więc nie wiadomo. Życzę ci zero reakcji! Żeby było śmieszniej, ze znajomych z którymi pracuję najlżejsze objawy miała pielęgniarka która ma prawie 72 lat i od lat się zmaga z rakiem: trochę bólu w ramieniu i bóle w kościach przez 12 godzin i wsio.

12 minutes ago, Xarthisius said:

burdel z dystrybucja tej szczepionki jest nieziemski...

Burdel jest nieziemski, masz rację. Mój szpital musiał zaszczepić pracowników z tier 2 i 3 bo tak do doopy zaplanowali wszystko że zostały im niezużyte szczepionki które trzeba było na gwałt rozdać. 

Napisano
25 minut temu, Xarthisius napisał:

Jezeli zaganiaja staruszkow poprzez maile to znaczy, ze burdel z dystrybucja tej szczepionki jest nieziemski...

Ciekawe jaki procent obywateli 75+ uzywa poczty elektronicznej?  Ja chyba nie znam nikogo takiego.

Napisano
50 minut temu, katlia napisał:

Chyba spory... 
https://www.pewresearch.org/internet/2017/05/17/technology-use-among-seniors/

Powiem ze moja 87letnia matka, i tesciowie (90+) uzywaja email, streaming, nawet Zoom :) 

No to pogratulować! Moja mamę z trudem nakłoniłem do rozmawiania że mną na Gadu-Gadu. Nawet jej się podobało bo umiała pisać na maszynie. Tylko dwie literki były inaczej. Ale nic więcej jej nie interesowało.