Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 hour ago, ilon said:

Gdzie powiedzialabys, ze jest najsmaczniejsze jedzenie? Moj jadlospis w ciagu tygodnia to jest mix salat i bialka jajek wiec wydaje mi sie, ze wszedzie gdzie pojde to bede zachwycona XD 

Większość moich ukochanych restauracji nie przetrwała corony :( w tym Maud's Liquor Bar (wbrew nazwie nie bar tylko restauracja), ale przejrzę dziś wieczorem co jest jeszcze czynne.

W Chicago jest od groma świetnych knajp :) 

• Upvote 1

Napisano (edytowane)
2 hours ago, Jackie said:

Jeszcze nie spotkałam dobrej polskiej restauracji w Chicago. Jest kilka w których jest w miarę smaczne jedzenie, ale podają też np. gyrosa :D Swego czasu chadzaliśmy do rosyjskiej knajpy Russian Tea Time Restaurant ale nie wiem jak jest teraz bo mieli remont i pozmieniali menu.

Zgadzam sie! Na suburbs kiedys bylam "U gazdy" (dobre i swojskie ) i w "Qulinarnia" (brak autentyczności). Ale za to ile jest do polecenia z 'czystym' sumieniem w Chicago downtown Italian restaurants... :) e.g. Ciccio Mio, Quartino Ristorante

Edytowane przez Malgoo
  • Upvote 1
Napisano
4 hours ago, Jackie said:

Większość moich ukochanych restauracji nie przetrwała corony :( w tym Maud's Liquor Bar (wbrew nazwie nie bar tylko restauracja), ale przejrzę dziś wieczorem co jest jeszcze czynne.

W Chicago jest od groma świetnych knajp :) 

Super, daj znac Jackie!

3 hours ago, Malgoo said:

Zgadzam sie! Na suburbs kiedys bylam "U gazdy" (dobre i swojskie ) i w "Qulinarnia" (brak autentyczności). Ale za to ile jest do polecenia z 'czystym' sumieniem w Chicago downtown Italian restaurants... :) e.g. Ciccio Mio, Quartino Ristorante

Wygooglowalam u gazdy, nawet parasole z zywca sa, wyglada bardzo legit i zaraz obok lotniska, moze skocze zaraz po wyladowaniu albo przed wylotem! 

Napisano
20 godzin temu, Sebol83 napisał:

https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g35805-d431739-Reviews-Podhalanka-Chicago_Illinois.html

Widziałem na kanale Polaka co przyjechał na chwile do CHicago, ze ta restauracja jest mega Polska, smaki jak u mamy / babci i nadal jest prowadzona przez Polkę :)

Zwiedzanie restauracji na YT jest niczym innym jak ocenianie smaku czekoladki przez papierek. Tam można powiedzieć wszystko. 

Napisano

No pieknie! U mnie w piatek i sobote bylo indianskie jedzenie, bo po szczepionce taka bylam zmeczona, ze mi sie przy garach stac nie chcialo. Wczoraj zrobilam halibuta, no i to w sumie na tyle. Babka mi sie marzyla, albo jakis mazurek, albo serniczek.