andyopole Napisano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 20 minut temu, pelasia napisał: @andyopole, my pewnie za czasow prawka bezterminowego, nawet nie wiem jak wyglada wymiana na obecne, czy jest sens i czy w ogole nawet mozna. Jest obowiązek wymiany prawka "bezterminowego" bodajże do 2027 roku. Nie znam szczegółów ale dokładny rok wymiany zależy od daty nabycia uprawnień. Jakoś tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Kurde do 2027? To trzeba sie jakos wziąć. Za kazdym razem jak jestem w Polsce to biegam po jakis urzędach. Juz myslalam, ze odpocznę, a tu zonk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 48 minut temu, pelasia napisał: Kurde do 2027? To trzeba sie jakos wziąć. Za kazdym razem jak jestem w Polsce to biegam po jakis urzędach. Juz myslalam, ze odpocznę, a tu zonk! Nie jest tak źle! Poczytaj tu: https://www.money.pl/gospodarka/bezterminowe-prawa-jazdy-straca-waznosc-o-tych-datach-nalezy-pamietac-6914850890381984a.html#:~:text=Co jest potrzebne do wymiany,drogą internetową przez portal ePUAP. Jeszcze trzeba popatrzeć na jakąś rządowa stronę dla pewności ale ten portal jest raczej godny zaufania. Nie mam teraz czasu. Wolna sobota - wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 6 hours ago, pelasia said: Kurde do 2027? To trzeba sie jakos wziąć. Za kazdym razem jak jestem w Polsce to biegam po jakis urzędach. Juz myslalam, ze odpocznę, a tu zonk! Slaba historia generalnie - bo polskie prawko jest niezwykle przydatne jak sie wypozycza w PL samochod - kiedys brali amerykanskie bez problemu, od kilku lat albo polskie albo te smieszne miedzynarodowe. Inaczej nie dadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia @kzielu szczerze mowiac, po Polskich drogach to ja juz dawno nie jezdzilam. Zawsze ktos z rodziny samochod prowadzi i jakos potrzeby nie bylo. @andyopole dzieki poczytam, a tak przy okazji, wygrales Poweball? Przyznaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 1 hour ago, pelasia said: @andyopole dzieki poczytam, a tak przy okazji, wygrales Poweball? Przyznaj się Cisza. Andy prawnika szuka. A Ty gralas? Maz "nie pozwala" kupowac Powerball. Ale kupujemy lottery. Edytowane 7 Kwietnia przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 3 godziny temu, pelasia napisał: @kzielu szczerze mowiac, po Polskich drogach to ja juz dawno nie jezdzilam. Zawsze ktos z rodziny samochod prowadzi i jakos potrzeby nie bylo. @andyopole dzieki poczytam, a tak przy okazji, wygrales Poweball? Przyznaj się Skąd to podejrzenie? Żeby wygrać trzeba grać. Ja jeżdżę po Polsce sam, zawsze ktoś mi da jakieś jeździło. Zawsze na początku auto zgaśnie ze dwa razy z powodu zapomnienia o sprzęgle a potem już idzie. Kiedyś siostra dala mi swoją Octavie, auto zgasło mi na skrzyżowaniu i nie mogłem francy odpalić, okazało się że przy uruchamianiu trzeba sprzęgło wcisnąć na maxa, do podłogi, nawet na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia (edytowane) @katlia taki ze mnie gracz jak pijaczek. Pierwszy raz poszłam kupic powerball w zeszłą środę, bardzo przemily pan wyjasnil mi jak sie gra i zapytal o szczegoly, ile gier i cos tam dodatkowo. Wydalam cale $16, a ze byl tak mily i to bylo w monopolowym to taze kupilam winko aby wesprzec jego sklep. No i musze przyznac wygralam az $4 . W sobote oczywiscie jak mi sie o powerball przypomnialo to juz bylo po tak zwanych "ptokach". Ja szczescia w tej dziedzinie życia nie mam i nigdy nie mialam. Loterie, nagrody itp to nie moja dzialka ale czlowek sobie przez pare godzin pomarzyl i wydal w glowie pieniądze, ktorych nie wygral! Andy, ktos w Oregonie wygral, dlatego podejrzenia byly Edytowane 7 Kwietnia przez pelasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 8 minut temu, pelasia napisał: Andy, ktos w Oregonie wygral, dlatego podejrzenia byly Domyśliłem się, zaraz sprawdzę gdzie dokładnie. edit: nikt nie podaje z jakiego powiatu szczęśliwiec znachodzi się. Najdokładniejsza informacja brzmi: someone from Oregon. Edytowane 7 Kwietnia przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 43 minutes ago, andyopole said: Skąd to podejrzenie? Żeby wygrać trzeba grać. Ja jeżdżę po Polsce sam, zawsze ktoś mi da jakieś jeździło. Zawsze na początku auto zgaśnie ze dwa razy z powodu zapomnienia o sprzęgle a potem już idzie. Kiedyś siostra dala mi swoją Octavie, auto zgasło mi na skrzyżowaniu i nie mogłem francy odpalić, okazało się że przy uruchamianiu trzeba sprzęgło wcisnąć na maxa, do podłogi, nawet na luzie. A to nie jest tak ze w współczesnych samochodach trzeba wcisanc sprzęgło nawet na luzie. Ja tutaj w stanach jeszdzilem manuałami aż do 2020 roku. Ostatnie 2 samochody od tamtego czasu to automatyki bo juz odechciało mi sie machać wajcha lol. Ale widzę ze jak pojadę do Polski to będę musiał wynająć w manuału aby ten wynajem jakiś finansowy sens mial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi