Paulina_89 Napisano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 mi tam bardziej przeszkadza widok ludu pokroju "the people of Walmart" mowie to o smierdzacych brudasach w obsranych piżamach, bo przebierancy typu Batman, kowboj czy inny Capitan America mi nie przeszkadzaja O ile czlowiek jest zadbany i czysty to jak dla mnie moze chodzic nawet w stringach Cytuj
jkb Napisano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 U mnie natomiast ogromne obrzydzenie wywoluja takie widoki: Cytuj
jannapa Napisano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 jkb, u mnie glownie wywoluja strach. zwyczajny strach, bo zdazylam sie przekonac, ze tak akurat wygladajaca grupa nie podejmuje dialogu, nie szuka kompromisu, a skupia sie na daniu upustu swojej agresjii. okropnosc po prostu. Cytuj
KaeR Napisano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 , ze (prawie) bylem w piatek na cermoni nadania obywatelstwa mojej dziewczynie. Mowie prawie, bo po dojsciu do rejestracji powiedziano jej, ze nie moze wziac udzialu w cermoni, bo sedziego nie bedzie o czym poinformowano ja w liscie wyslanym dzien wczesniej. Poczta w stanach jest super, ale nie tak zeby dostac list w przeciagu kilku godzin od nadania. Zaliczylismy wycieczke do USCIS w Fairfax, gdzie posiedzielismy ponad godzine w poczekalni, czekajac na jakies rozwiazanie sytuacji. Juz nie mowiac, ze byli zdziwieni w USCIS, ze byla jakas cermonia w tym dniu, to zeby mogla wziac udzial w ceremoni w przeciagu kilku tygodni, musiala wycofac prosbe o zmiane nazwiska. Abstrahujac, ze ceremonia bedzie mniej uroczysta w USCIS, to nikt z rodziny nie moze po raz drugi wziac wolnego. Cos mi sie zdaje, ze pracownicy USCIS sa trenowani przez polskich urzednikow... albo na odwrot. Strata czasu i pieniedzy... Cytuj
andyopole Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2015 Moj szef zdawal egzamin na obywatelstwo 1 czerwca. Zapowiedzial powrot do pracy za dwie godziny. Po dwóch godzinach zadzwonil ze wroci później bo.... ma przysiege. Wrocil już jako pelny obywatel. Cytuj
pelasia Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Ja mialam egzamin i przysięgę w ten sam dzień. Egzamin i pogaduchy moze z 20 minut, przysięga chyba z 30-45 minut i po wszystkim. Jedyna Polka byłam Cytuj
KaeR Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Ja mialam egzamin i przysięgę w ten sam dzień. Egzamin i pogaduchy moze z 20 minut, przysięga chyba z 30-45 minut i po wszystkim. Jedyna Polka byłam Z moich obserwacji wynika, ze sa przysiegi "cywilne" i "koscielne". Ta w piatek byla full wypas, polaczona z miesiacem Indian. Mialy byc przemowienia itd. W USCIS tez jest salka, gdzie sie robi na szybko... tak to przynajmniej wygladalo. Mnie, jak juz bede sie ubiegal (czyli nigdy), moga poczta przyslac certyfikat. Nie mam parcia ceremonie. ;> Cytuj
pelasia Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Z moich obserwacji wynika, ze sa przysiegi "cywilne" i "koscielne". Ta w piatek byla full wypas, polaczona z miesiacem Indian. Mialy byc przemowienia itd. W USCIS tez jest salka, gdzie sie robi na szybko... tak to przynajmniej wygladalo. Mnie, jak juz bede sie ubiegal (czyli nigdy), moga poczta przyslac certyfikat. Nie mam parcia ceremonie. ;> Dla mnie ta ceremonia tez mogła by nie istnieć. Jakieś śmieszne filmiki nam puszczali jaki ten kraj mlekiem i miodem płynący. Ta " cywilna" była wystarczająco długa Cytuj
kzielu Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Z moich obserwacji wynika, ze sa przysiegi "cywilne" i "koscielne". Ta w piatek byla full wypas, polaczona z miesiacem Indian. Mialy byc przemowienia itd. W USCIS tez jest salka, gdzie sie robi na szybko... tak to przynajmniej wygladalo. Mnie, jak juz bede sie ubiegal (czyli nigdy), moga poczta przyslac certyfikat. Nie mam parcia ceremonie. ;> Dokladnie - sa "judicial" i "administrative" - zmiana imienia / nazwiska jest mozliwa tylko w tej pierwsze. Cincy robi wszystko jak leci judicial w sadzie i nie ma problemow (mimo ze nic nie zmienialem, nie bylo potrzeby, niech sie bujaja ze wszystkimi rz i sz w imieniu jak rodzice tak wymyslili ) Chcialem powiedziec ze pojechalem Ponym na autocross w sobote, no i sie dzialo : Cytuj
jannapa Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Chcialem powiedziec ze pojechalem Ponym na autocross w sobote, no i sie dzialo : uuu COOL! tez mialam dzisiaj dzien testowy i przyznam, ze moj nowy motorek to przyzwoita inwestycja. niby dual purpose, wiec i off-road i street, ale na prostej jak drut autostradzie do indianapolis bujal sie jak motor touringowy. wlasciwosci off-road bede testowac za dwa tygodnie;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi