haneczka019 Napisano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 W czwartek odwiezlismy moja rodzine na lotnisko i szczesliwie dolecieli do Polski. Teraz troche mi tak smutno. Mam nadzieje, ze uda nam sie poleciec na swieta. To normalne zaraz po rozstaniu . Poza tym gratulacje, bo chyba nie gratulowałam zaraz po ślubie . Ja za to się zmagam z moimi własnymi nerwami i totalnym bajzlem po wczorajszym włamaniu do mojego mieszkania, jak bym dorwała tego ........ to chyba bym mu łeb przy samej dupie urwała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Ja za to się zmagam z moimi własnymi nerwami i totalnym bajzlem po wczorajszym włamaniu do mojego mieszkania, jak bym dorwała tego ........ to chyba bym mu łeb przy samej dupie urwała . Wspolczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Haneczka - dziekuje bardzo i bardzo wspolczuje wlamania. Na sama mysl az robi sie slabo.. W ogole, chcialam sie z wami podzielic spostrzezeniami na temat slubu. Ogolnie byl to dla mnie pierwszy amerykanski slub na ktorym bylam wiec kilka rzeczy bylo dla mnie dziwnych/innych. Najbardziej chyba bylam zaskoczona, ze niektorzy ludzie (faceci) przyszli ubrani jakby szli na dzialke - krotkie spodenki i jakis t-shirt. Czy to normalne? Kolejna inna rzecz, ktorej w sumie sie spodziewalam - sporo ludzi szybko zwijalo sie do domu. W Polsce to zazwyczaj ludzie chca zaczekac do tortu czy oczepin. Nie ze jakos mi bylo przykro z tego powodu, ale troche inaczej niz w Polsce. Duzo osob zostalo jednak dluzej niz zakladali, bo poznym wieczorem mielismy pierogi i krokiety. Poza tym imprezka byla super - mielismy fajnego DJa, zagral nawet troche polskiego disco-polo. Niektorych hitow sama nawet nie znalam, ale i tak bylam szczesliwa. Mielismy tez duzo polskiej wodki, wiec pomimo ze wesele w Ameryce to jednak udalo nam sie wciagnac troche polskiego klimatu co bylo dla mnie wazne. Dostalismy juz nawet jakies fotki od fotografa i nie moge sie doczekac az zobacze calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 U nas wiekszosc ludzi przyszla na slub rowniez w normalnych ubraniach. Sam slub i obiad potem byly.... baaaardzo krotkie. Haneczka - wspolczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Z tymi slubami to bardzo zalezy... Kazdy jest inny, Bylam na takich krotkich (moj trwal moze 10 minut... potem byl ladny catered lunch... potem my pojechalismy na lotnisko i na 4-miesieczna podroz do Azji. Slub to byl malym szczegolem przygody zycia.) Bylam tez na destination weddings - jeden raz na Hawajach, inny w Meksyku, jeszcze inny pod Washington DC - ktore trwaly 3 dni - pierwszy dzien spokanie wszystkich, rehearsal dinner, i zabawa #1... potem slub, wesele, wiec zabawa #2... nastepnego dnia... brunch dla gosci i pozegnalna kolacja wiec dla niektorych zabawa #3. Sluby tu sa tak rozne bo nie ma regoly o tym co, jak, kiedy i -- najwazniejsze! -- kto placi za co. Mlodzi amerykanie dobrze usytuowani teraz naprawde cyrki urzadzaja... moja corka jest bride's maid w slubie przyjaciolki -- zabawa zaczyna sie miesiace przed uroczystosciami -- najrozniejsze bridal showers, bridesmaid's weekend (3 dni w luksusowym hotelu, mani-pedi, masaz, champagne brunches, gourmet dinners -- to prezent od panny mlodej dla bridesmaids -- groomsmen robia to samo dla pana mlodego) Oj. Powiedzialam corce, lubie wasze pokolenie ale ze slubami to zupelnie zwariowaliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 My tez w sumie nie patrzec mielismy 3 dni. W piatek przyjechala rodzina, druhny i druzby i jakoze wesele na campie to pojezdzilismy na quadach, przejechalismy sie lodka, poplywalismy w rzece. Potem rehersal, obiad po ktorym myslalam ze w sobote sie nie wcisne do sukienki. W sobote rano nie wiem co sie dzialo, bo musialam sie ogarnac, potem sesja zdjeciowa, slub i wesele. W niedziele bylo jeszcze dosc sporo osob, bo wszyscy co chcieli zostac mieli taka mozliwosc. Na brunch bylo wszystko to co zostalo i wszyscy byli zadowoleni. Nas taka impreza nie kosztowala jakos mega mega duzo bo sale i noclegi mamy swoje, a wiekszosc rzeczy takich jak catering czy fotograf to wszystko mielismy po znajomosci. Przed slubem mialam tylko bridal shower, potem w sumie pojechalam z moja rodzina na tydzien wakacji. Wiec wszytkim mowie, ze to byla moja podroz poslubna przed slubem. ;D Roelka - u mnie tak kilka osob przyszlo ubranych, bodajze 4 facetow na 94 osoby. Bylam troche zdziwiona, bo ja mojemu chlopowi bym sie kazala przebrac i jakos ogarnac na wesele. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 500 zl w obiegu http://finanse.wp.pl/martykul.html?wid=18365791&kat=1033767 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Heheh, teraz trzeba bedzie pracowac ciezko zeby na wyplate dostac dwa banknoty. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adammik90 Napisano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 No bez przesady, aż tak źle w PL nie jest. Komu to potrzebne, to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 No dobra, moze dadza 3 takie, ale trzeba bedzie wydac reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi