Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jest tak jak jeździ się w zimie na wielosezonówkach ( sam niestety w tym roku uskuteczniałem to i niestety z bólem serca i portfela chyba kupie zimówki, pomimo ,z eniby na moich pisze M+S ) .Nawet 4x4 czasem nie wyrabia. :(

Napisano
2 godziny temu, Joanna30 napisał:

No my raczej pójdziemy w droższe bilety ;)

Izzy już nie gra z nimi. Mego ulubieńca, czyli Matta też już nie ma, więc w sumie jadę dla ogółu :P Ale moja siostra całe życie marzyła o zobaczeniu Duffa, więc jakieś palpitacje serca będą :D

No i cieszę się, że to nie będzie na Narodowym! Tylko na stadionie w Gdańsku.

We wrześniu na Stadionie w Chorzowie będzie jeszcze Metallica :)

Napisano (edytowane)
43 minuty temu, Łukasz90 napisał:

To jest tak jak jeździ się w zimie na wielosezonówkach ( sam niestety w tym roku uskuteczniałem to i niestety z bólem serca i portfela chyba kupie zimówki, pomimo ,z eniby na moich pisze M+S ) .Nawet 4x4 czasem nie wyrabia. :(

Oj juz bez przesady. Ja jeżdżę na wielosezonowkach, osobówką( front wheel drive) mieszkam w górach i jakoś żyje. Jak człowiek nie ma umiejętności i nie wie jak jeździć zima to mu zimówki za bardzo nie pomogą. (Mowa o ludziach ogolnie )

Edytowane przez pelasia
Napisano
3 minuty temu, pelasia napisał:

Oj juz bez przesady. Ja jeżdżę na wielosezonowkach, osobówką( front wheel drive) mieszkam w górach i jakoś żyje. Jak człowiek nie ma umiejętności i nie wie jak jeździć zima to mu zimówki za bardzo nie pomogą. (Mowa o ludziach ogolnie )

Generalnie pomoga. Zimowki sa nieskonczenie lepsze w zimie niz all season, RWD (ktory jest najtrudniejszy do jazdy w zimie) na zimowych bedzie mial lepsza trakcje niz 4WD/AWD na all season...

Napisano

Ale ja nawet o jeździe nie mówię ,ale nawet o tym, że auto stojąc na ośneizonym wzniesieniu zsuwa się z niego nawet bokiem  .Są to  wielosezonówki montowane nawet  standardowo w jednej marce (akurat ja kupiłem samochód i miał takie).Podobno też ta firma jest bardzo popularna USA . Nie przeczę też ,że jestem dobrym kierową bo jestem beznadziejnym , ale na te opony klną zdecydowanie lepsi kierowcy od mnie z zdecydowanie dłuższym stażem  Znam małżeństwo , które ma ten sam model samochodu zona jeżdzi na wielosezonówkach mąż poszedł po rozum do głowy i kupił zimówki inna bajka. . 

Napisano (edytowane)

Kzielu Ja rozumiem, ze pomoga, w koncu po to sa ale komentarz, ze dlatego sa wypadki, bo sie jezdzi na całorocznych jest przesadą. Na glupote to nawet zimówki nie pomagają. Jeździłam przez lata (RWD) z opcja wLaczenia 4X4  :) bez 4x4 i na wielkich oponach przypominało to bardziej jazdę na łyżwach niz samochodem. 

Edytowane przez pelasia
Napisano

Z lekko lysawymi tez da sie rade byle nie bylo podjazdow... A na zimowych jazda to bajka jesli ma sie auto z abs czy z kontrola trakcji. Kiedys maluchy dawaly rade na wielosezonowych czy poldeusze a dzis niektorzy nie potrafia jezdzic autem ktore robi robote za nich.

Napisano
26 minut temu, pelasia napisał:

Kzielu Ja rozumiem, ze pomoga, w koncu po to sa ale komentarz, ze dlatego sa wypadki, bo sie jezdzi na całorocznych jest przesadą. Na glupote to nawet zimówki nie pomagają. Jeździłam przez lata (RWD) z opcja wLaczenia 4X4  :) bez 4x4 i na wielkich oponach przypominało to bardziej jazdę na łyżwach niz samochodem. 

Peace, zgadzam sie, zalezy tez jakie wielosezonowki - Conti DWS maja prawie trakcje jak zimowki na sniegu, P Zero Nero na ktorych mialem nieszczescie jezdzic w zeszla zime byly absolutnie tragiczne. Zimowki maja znacznie lepsza trakcje na suchym jak jest zimno, nie tylko na sniegu.