andyopole Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Kaktusy nie sa moją pasją, chociaż że względu na niskie wymagania pielęgnacyjne bywają wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Z tym radyjkiem to fajny pomysł, nie wiedziałam ze jest cos takiego. Nam alerty przychodziły na telefon no i w tv cały czas mieliśmy włączone jak było zagrożenie. Oj do tej pory to w sumie sie raz tylko na poważnie rozhulalo a tak to tez tylko śmieci i kubły na podwórku, ale nigdy nic nie wiadomo. Jednej nocy narzeczony mnie budził i wyciągał z domu bo czerwony alert, wyśmiałam i kazałam iść spac bo to był juz trzeci w tym tyg ale nie groźne były wszystkie i tylko niepotrzebne wycieczki sobie robiliśmy. No i zostaliśmy a nad ranem wszędzie połamane drzewa, mini powódź, połamane słupy a w Albany (godzinę od nas) ofiary śmiertelne... to jest jednak żywioł, pierwszy raz cos takiego widziałam na żywo i odczułam, ze mnie mało z psem nie zdmuchło z ziemi a biegłam tylko piec metrów do samochodu. I zmokłam tak ze na oczy nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 U nas te wkurzajace alerty na telefony sa naprawde bezużyteczne. Mielismy ich w ciagu trzech lat MNOSTWO a nigdy praktycznie nie bylo zagrozenia. Jak tylko pojawia sie Tornado Watch to od razu daja alerty. Wedlug mnie jest to zle rozwiazanie - takie ostrzezenia powinny byc tylko i wylacznie w przypadku realnego zagrozenia. Wszyscy z ktorymi rozmawialam mowia, ze juz nawet na te alerty nie reaguja. Tylko jak przyjdzie prawdziwa tragedia to ludzie nie beda gotowi. :/ U nas pogoda tez jakas dziwna. Wietrznie, zimno, w nocy ma byc przymrozek. A potem w nastepnych tygodniu temperatury "letnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Tutaj to samo. Na FB wyskoczyło mi wspomnienie sprzed 4 lat, na zdjęciu kwitnacy bez na moim ówczesnym podwórku. W tym roku jeszcze nawet tulipany nie chcą się otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, Roelka napisał: U nas te wkurzajace alerty na telefony sa naprawde bezużyteczne. Mielismy ich w ciagu trzech lat MNOSTWO a nigdy praktycznie nie bylo zagrozenia. Jak tylko pojawia sie Tornado Watch to od razu daja alerty. Wedlug mnie jest to zle rozwiazanie - takie ostrzezenia powinny byc tylko i wylacznie w przypadku realnego zagrozenia. Wszyscy z ktorymi rozmawialam mowia, ze juz nawet na te alerty nie reaguja. Tylko jak przyjdzie prawdziwa tragedia to ludzie nie beda gotowi. :/ U nas pogoda tez jakas dziwna. Wietrznie, zimno, w nocy ma byc przymrozek. A potem w nastepnych tygodniu temperatury "letnie". Radio mozna dowolnie skonfigurowac, moje piszczy tylko na warningi - wiec generalnie ma powod zeby to robic ;-) Z Amazona jakis wzglednie tani midland. Poza tym ma zasilanie ze sciany + back up bateryjny wiec jest niezalezne od tego czy akurat dziala komorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ale mi sie dzisiaj nie chce :((((( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Nie tobie jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ostatni SNL i Louis C.K. łamiący język usiłując uzyskać polski akcent:https://www.youtube.com/watch?v=-jaqg-NMz9A Tak bardziej na poważnie - byłem parę razy w Tenement Museum i nie mają polskich wątków w repertuarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Panie i Panowie, jakie smakolyki na Wielkanoc zagoszcza na waszych stolach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 15 minut temu, ilon napisał: Panie i Panowie, jakie smakolyki na Wielkanoc zagoszcza na waszych stolach? To juz Swieta? Alez ten rok zapierd*... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi