Jackie Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Godzinę temu, BBerry napisał: Poza tym ja NIE przeplacilam, nie wiesz o tym ze mam znajomych w dealershipie i dostalam nawet lepsza znizke jak pracownicy. Haha!! Skoro masz znajomych w dealershipie to twoja rada by nie odwiedzać kilku dealerów jest o kant doopy potłuc. Ile osób ma znajomych w dealershipach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BBerry Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 38 minutes ago, Jackie said: Skoro masz znajomych w dealershipie to twoja rada by nie odwiedzać kilku dealerów jest o kant doopy potłuc. Ile osób ma znajomych w dealershipach? Czytaj ze zrozumieniem. Podzielilam sie swoja historia, to co innego jak dawanie rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Miss Senior Connecticut, Krystyna Farley, 91.http://www.bbc.com/news/magazine-40709840 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 3 godziny temu, BBerry napisał: Poza tym ja NIE przeplacilam, nie wiesz o tym ze mam znajomych w dealershipie i dostalam nawet lepsza znizke jak pracownicy. Haha!! No jasne... Najlepsze jest ze w to wierzysz ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
icecream Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Tak przy okazji - nie wiem czy to nowa polityka Trumpowa, ale ostatnio jechałam busem Greyhound w CA i była kontrola przez Customs and Border Protection officer. Bus zatrzymany i każdego bardzo dokładnie sprawdzali - czy ma ważne dokumenty na pobyt, po co tu jest, nawet dodatkowe rzeczy chcieli (legitymacje uniwersyteckie jako dowód itp.). Amerykanie będący w tym busie mówili, że pierwszy raz się z tym spotkali, więc to chyba od niedawna (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Wiem, że taki punkt kontroli jest na I-5 tuż przed Orange County jak się jedzie od strony San Diego. Punkt kontroli jest chyba dość stary. Nie zawsze jest otwarty. Jak go otworzą to korek na I-5 sięga kilku mil. Generalnie zatrzymują każdego, krótkie spojrzenie w auto i puszczają dalej. Taki punkt kontroli spotkałem też w Arizonie na i-8 jak się jedzie z Yumy na północ. Tak więc pewnie takich punktów jest kilka (nie wiem czy jest też na I-15) - uruchamiane są cyklicznie i dokładność badania jest też pewnie zmienna w zależności od jakiś wewnętrznych wskazań. Generalnie wyszukują nielegalnych imigrantów. Autobus Greyhound potencjalnie może być łatwym środkiem komunikacji dla osób, które właśnie nielegalnie przekroczyły granicę i udają się na północ - jakoś mnie ta akcja nie dziwi i nie burzy. Czy jest to nowa polityka Trumpowa - chyba jednak nie - CBP ma te posterunki już jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepeaz Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Jest na granicy AZ i CA na I-10 i I-8 juz od bardzo dawna. Kiedys byl w obu kierunkach, teraz jest tylko w kierunku CA. Kiedys sprawdzali bardziej szczegolowo, teraz zatrzymuja tylko podejrzane pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Na Florydzie tez się to zdarzało dość często i to lata temu. A to Greyhound zatrzymany na alligator alley, dosłownie "łapanka" w Wallmarcie czy coś takiego jak alkoholowy check point w środku miasta ale ze sprawdzaniem dokumentów. Słyszało się o tym dość często 4-6 lat temu, ja mam wrażenie że teraz to ucichło także wątpię że to ma jakikolwiek związek z Trumpem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karina Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Wow... przeczytalam caly topic U mnie zmiany - planowalam przeprowadzke do IL, znalazlam miejscowosc (zip code! Patrz na zip code!!! - krzyczeli znajomi...) - popatrzylam wiec na zip code; location - location tez mialo byc very good; pewne takie problemy zaczely sie ze szkola dla dziecka - otoz jedni chwalili, drudzy, ktorzy mieli tam dzieci krzyczeli: "Niech Cie reka boska broni!" - wiadomo, nie dogodzisz kazdemu.. Dom znalazlam sama - proponowano mi domy, ktore trudno nazwac domami ("Polakow Pani zna to maly remoncik sie tu zrobi i bedzie jak nowy a jaka oszczednosc!" - w sumie to moze i tak, ale ja primo - nie znam kogos kto mi taki remoncik zrobic za free, secundo - bedzie to trwalo a na dodatek owy 'remoncik' to by bylo takie przebudowanie tej chatki przed ktora stalam... Wiec, jak juz wspomnialam, dom znalazlam sama (i dlategoz tez mniej mnie bylo tutaj na Forum...) - dom byl sliczny, i nie wymagal remontu, i dzialka super, i szkola niczego sobie... Schody zaczely sie przy podatkach - otoze podatek byl 4 razy taki jaki podano w dokumentach do sprzedazy (co pozniej bylo niby tlumaczone jako wpisane jako "przeoczenie")... A kiedy juz dowiedzialam sie ile wynosily rachunki za gaz, prad i wode - to wytrzezwialam... Czyli do punktu wyjscia i szukam domu od nowa... I chyba gdzies tam ktos nade mna czuwa, bo okazalo sie, ze moje dziecie dostalo stypendium do szkoly w Niemczech czyli jakby nie ma sensu przeprowadzki do IL. Pytanie czy ma sens roczna szkola w Niemczech przy tym co sie tam teraz dzieje - ale to juz inna bajka... Tyle co u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 10 minut temu, karina napisał: Wow... przeczytalam caly topic U mnie zmiany - planowalam przeprowadzke do IL, znalazlam miejscowosc (zip code! Patrz na zip code!!! - krzyczeli znajomi...) - popatrzylam wiec na zip code; location - location tez mialo byc very good; pewne takie problemy zaczely sie ze szkola dla dziecka - otoz jedni chwalili, drudzy, ktorzy mieli tam dzieci krzyczeli: "Niech Cie reka boska broni!" - wiadomo, nie dogodzisz kazdemu.. Będę strzelała: New Trier? Szkoda że się nie przeprowadzasz do IL. Byłoby fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi