Gość Napisano 7 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 2 godziny temu, mola napisał: Jedno to temperatura, drugie to wilgotność... O ile w TX temperatury 35C były znośne, ot trzeba było pamietać o kapeluszu i wodzie, ale dawało radę bo sucho było. A ostatnia pogoda w IL to jakaś masakra... 35C przy wilgotności prawie 90%... człowiek otwiera drzwi do domu i odbija się od ściany powietrza... Miałam tak w Kentucky. Wilgotność taka że człowiek zlewal się potem po wyjściu za próg domu. @jkb Ja właśnie pomału przekonuje męża, coby wybrał Alaske na nasz następny duty station. Chociaż in jest cieplolubny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 11 godzin temu, mola napisał: Jedno to temperatura, drugie to wilgotność... O ile w TX temperatury 35C były znośne, ot trzeba było pamietać o kapeluszu i wodzie, ale dawało radę bo sucho było. A ostatnia pogoda w IL to jakaś masakra... 35C przy wilgotności prawie 90%... człowiek otwiera drzwi do domu i odbija się od ściany powietrza... Ta temperatura plus wilgotność tutaj to jest masakra. Fast forward do października poproszę! 9 godzin temu, Roelka napisał: Miałam tak w Kentucky. Wilgotność taka że człowiek zlewal się potem po wyjściu za próg domu. @jkb Ja właśnie pomału przekonuje męża, coby wybrał Alaske na nasz następny duty station. Chociaż in jest cieplolubny.. A on może sobie wybrać? Kurde, to bym skakał z radości na twoim miejscu gdyby się zdecydował na taki ruch truj mu do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Dnia 7.07.2018 o 11:02, pelasia napisał: Mi slonce do szczescia bardzo potrzebne ale stara sie robię i temperatury wysokie juz niekoniecznie. Za dzieciaka to pewnie bym mogła na pustyni mieszkać, ogrzewanie w pokoju miałam zawsze podkręcone na maxa i było jak w saunie . Teraz to jak temperatury zbliżają sie do 90 stopni to ja juz zaczynam marzyć o zimie. No ale z drugiej strony, nastepnego dnia idę do pracy a nasze AC szaleje i jest w stanie nas zamrozić i aż miło wyjsć na zewnątrz i sie ogrzać! Dokladnie! U mnie jak ladna pogoda to az mnie skreca, ze musze w robocie siedziec i marznac, bo AC to chyba na maksa podkrecone. Na lunch zawsze ide sobie na zewnatrz zeby sie troche ogrzac. Musze sie ogarnac zyciowo, spakowac torby i psy i jechac gdzies gdzie caly rok cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Aaaa, piatek 13go! Macie jakies przesady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 38 minut temu, ilon napisał: Aaaa, piatek 13go! Macie jakies przesady? Tak, chce szybko do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 35 minut temu, jkb napisał: Tak, chce szybko do domu Tylko zeby ci czarny kot drogi przecial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Godzinę temu, ilon napisał: Tylko zeby ci czarny kot drogi przecial Wystarczy spluc przez ramie i zrobić 3 kroki w tył i sie resetuje . Przynajmniej tak robiliśmy za dzieciaka Ja tam przesadna nie jestem, jak mi czarny kot na drodze stanie, to go pogłaskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 23 minuty temu, pelasia napisał: Wystarczy spluc przez ramie i zrobić 3 kroki w tył i sie resetuje . Przynajmniej tak robiliśmy za dzieciaka Ja tam przesadna nie jestem, jak mi czarny kot na drodze stanie, to go pogłaskam. Tylko najpierw trzeba sie upewnic, ze nikt za tym ramieniem nie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 31 minut temu, ilon napisał: Tylko najpierw trzeba sie upewnic, ze nikt za tym ramieniem nie stoi No wtedy właśnie jest pech, jak się takiemu za plecami stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 9 godzin temu, jkb napisał: Tak, chce szybko do domu TGiF. Ja też już w domu! 13 i piątek minał bez jakichś przykrych zdarzeń. Teraz jeszcze mogę co najwyżej spaść z coucha na podłogę. Spoko, jest miękki dywan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi