Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałam zapytać czy... :D

Czy official transcipt i diploma supplement to to samo? 

Szkoła do której chce iść wymaga ode mnie official transcipt ale szkoła do której chodziłam nie wydaje takich dokumentów tylko diploma i diploma supplement. Na moje oko to to samo... #zachciało_się_iść_do_szkoły

Napisano
3 minuty temu, ana12 napisał:

Szkoła do której chce iść wymaga ode mnie official transcipt ale szkoła do której chodziłam nie wydaje takich dokumentów tylko diploma i diploma supplement. Na moje oko to to samo... #zachciało_się_iść_do_szkoły

"Kto nie idzie do szkoly ten kopie doly"  (jak ja :))

Napisano
Dnia 18.03.2019 o 14:02, andyopole napisał:

@ilon zaczynasz prace juz dzis w nowym miejscu?

Tak - zaczelam w poniedzialek. Nawet jeszcze forum nie odpalilam w robocie! Wszystko jest dla mnie mega nowe. Poki co nie ogarniam za bardzo co sie dzieje, ale kurcze, jak ogarne i sie wszystkiego naucze to bede mega szczesliwa. Moi wspolpracownicy wydaja sie mega super - mam nadzieje, ze bedzie tak dalej. W sobote sie przeprowadzam, a w poniedzialek juz konktetnie - biore psy ze soba do pracy! 

PS - nie wiem czy mamy na forum osoby ktore daleko dojezdzaja do pracy. W kazdym badz razie szacun. Ten tydzien to dla mnie jakas katorga. 

Napisano
4 minuty temu, ilon napisał:

Tak - zaczelam w poniedzialek. Nawet jeszcze forum nie odpalilam w robocie! Wszystko jest dla mnie mega nowe. Poki co nie ogarniam za bardzo co sie dzieje, ale kurcze, jak ogarne i sie wszystkiego naucze to bede mega szczesliwa. Moi wspolpracownicy wydaja sie mega super - mam nadzieje, ze bedzie tak dalej. W sobote sie przeprowadzam, a w poniedzialek juz konktetnie - biore psy ze soba do pracy! 

PS - nie wiem czy mamy na forum osoby ktore daleko dojezdzaja do pracy. W kazdym badz razie szacun. Ten tydzien to dla mnie jakas katorga. 

Daleko to pojęcie względne, ile masz mil? Nadal sprzedajesz gwintowki czy inną branża?

Napisano
8 godzin temu, ana12 napisał:

To samo. Przechodzilam przez to w grudniu, z tą roznica, że chodziło o zatrudnienie, nie szkołę. 

Napisano
2 godziny temu, cee napisał:

emoji6.pnge28760263ba449902e99ed01bfbff9d2.jpg

To jak w tym starym dowcipie, gdzie matka idzie do urzedu pracy aby znalezc prace nieogarniętemu synowi bez zadnej szkoły który nic nie robi tylko imprezuje, hazarduje i pije. Hydraulik, 4000zł? Nie, będzie miec za duzo pieniedzy do wydania. Zapije się na smierc... Budowlaniec, 3000? Nie. To moze układanie płytek w łazienkach? Absolutnie nie! Trzeba coś takiego aby wystarczyło mu tylko na jedzenie i podstawowe potrzeby, aby nic więcej pod koniec miesiąca nie zostało. Cos takiego za 1000-1500 zł... Na to urzędnik - "Pani! Pani ma nierealistyczne oczekiwania! Aby w Polsce zarabiac 1500zł miesięcznie to trzeba studia skończyc!..."...

• Haha 1
Napisano
5 minut temu, rzecze1 napisał:

To jak w tym starym dowcipie, gdzie matka idzie do urzedu pracy aby znalezc prace nieogarniętemu synowi bez zadnej szkoły który nic nie robi tylko imprezuje, hazarduje i pije. Hydraulik, 4000zł? Nie, będzie miec za duzo pieniedzy do wydania. Zapije się na smierc... Budowlaniec, 3000? Nie. To moze układanie płytek w łazienkach? Absolutnie nie! Trzeba coś takiego aby wystarczyło mu tylko na jedzenie i podstawowe potrzeby, aby nic więcej pod koniec miesiąca nie zostało. Cos takiego za 1000-1500 zł... Na to urzędnik - "Pani! Pani ma nierealistyczne oczekiwania! Aby w Polsce zarabiac 1500zł miesięcznie to trzeba studia skończyc!..."...

O prawda, stary, dobry kawal.

Ale cos w tym musi byc, kiedys. w UK, kwaterowalem pod jednym dachem z magistrem historii ktory mial problem z przyslowiowa data bitwy pod Grunwaldem. Jak takiemu placic wiecej niz National Minimum Wage? :D

Napisano (edytowane)
43 minuty temu, andyopole napisał:

O prawda, stary, dobry kawal.

Ale cos w tym musi byc, kiedys. w UK, kwaterowalem pod jednym dachem z magistrem historii ktory mial problem z przyslowiowa data bitwy pod Grunwaldem. Jak takiemu placic wiecej niz National Minimum Wage? :D

Juz kilka dobrych lat temu zauwazyłem, ze "motyw na studia" to jest jeden z najbardziej dochodowych scam'ów we współczesnym świecie i jest obecny nie tylko w Polsce, ale takze wszędzie na Zachodzie. A w niektórych miejscach, jak na przykład właśnie w USA, czy od kilku lat w Anglii, wiąze się dla wielu na dzień dobry z ogromnym zadłuzeniem którego nie sposób się pozbyc gdyby coś poszło nie tak. A zadłuzone społeczeństwo, to posłuszne społeczeństwo.

Wszyscy mają byc "wykształceni", ale mało kto zauwaza, ze im więcej tych z dyplomem, tym mniejsza wartosc tego dyplomu, i tym trudniej o pracę powiązana w wykształceniem. A jeśli ktoś nie chce sobie "zabrudzic" przysłowiowych rąk, bo przeciez magister, to trudno o jakąkolwiek pracę...

Edytowane przez rzecze1
Napisano
4 godziny temu, rzecze1 napisał:

.... A jeśli ktoś nie chce sobie "zabrudzic" przysłowiowych rąk, bo przeciez magister, to trudno o jakąkolwiek pracę...

To proste, nie pobrudzi rąk Pan magister wykładając chemię... (w supermarkecie). :D