Skocz do zawartości

Loteria Wizowa 2018 Rejestracja Od 4 Października Do 7 Listopada

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dnia 16.03.2017 o 20:22, szaman napisał:

hej hej hej sorki nie bylem ostatnio tutj juz sprawdzam uno sekundo.... a wiec pozostalo nam... 47 dni liczac od jutra jupi!!! 

Ale ten czas leci:) 

ps. Na forum wieszczą ze to ostatnie losowanie było a co za tym idzie twoje kultowe odliczanie może być historyczne XD

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy jeżeli nie ma możliwości uzyskać zaświadczenia o niekaralności to konsulat może odpuścić, czy zablokują wydanie Green Card na zawsze?

Sprawa dotyczy niestety Chin, z którego dostanie takiego zaświadczenia graniczy z cudem, nawet ponownie wracając do Chin nie ma pewności, że ktokolwiek takie zaświadczenie wyda, bo mogą mieć to po prostu gdzieś.

Jak konsulat zapatruje się na takie sprawy?

Napisano
Dnia 19.03.2017 o 16:59, AJ Doe napisał:

Niestety jestem osobą konsekwentną i uważam, że jak się powiedziało "A", to trzeba będzie powiedzieć i "B". Stąd moje pierwsze pytanie: czy zdarzył się na tym forum ktoś, kto wygrał wizę i pojechał do Stanów bez chodliwego zawodu/wykształcenia oraz bez posiadania rodziny czy znajomych tamże ? Może był już podobny temat, albo ktoś chciałby podzielić się doświadczeniami.

Niby znajomych mają moi rodzice ale traktuje ich jako bonus. Niby pomogli mojemu ojcu dwukrotnie , ale czasy i ludzie się zmieniają.

Wykształcenie na pewno nie mam chodliwe bo górników i project menadżerów to maja  tam na pęczki.

Moja rada czytaj to forum , mnie to bardzo wiele dało i mam pewne koncepcje i plany w razie W.

Podoba mnie się Twoje konsekwentne podejście moje jest identyczne, choć od listopada sytuacja zmieniła się o 180 stopni i trudno mnie będzie wyjechać do USA 

Napisano
16 godzin temu, error napisał:

Czy jeżeli nie ma możliwości uzyskać zaświadczenia o niekaralności to konsulat może odpuścić, czy zablokują wydanie Green Card na zawsze?

Sprawa dotyczy niestety Chin, z którego dostanie takiego zaświadczenia graniczy z cudem, nawet ponownie wracając do Chin nie ma pewności, że ktokolwiek takie zaświadczenie wyda, bo mogą mieć to po prostu gdzieś.

Jak konsulat zapatruje się na takie sprawy?

https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/immigrant-process/interview/prepare.html

wstrzymują się z wydaniem wizy a koniec wydawania wiz z loterii to 30 wrzesnia.

Napisano
7 godzin temu, Łukasz90 napisał:

Wykształcenie na pewno nie mam chodliwe bo górników i project menadżerów to maja  tam na pęczki.

Górnik i project manager? -> Australia i kopalnie odkrywkowe.

Napisano

Gdybym była project managerem, to bym się pewnie nie wahała ;) Jak lep łapię informacje, kto i jakie w moim środowisku ma kontakty w Stanach. Bawi mnie to, ale magicznego myślenia się nie wyzbędę, to silniejsze ode mnie. Całkiem sporo jest tych ludzi i zastawiam się, gdzie była moja rodzina, kiedy ich znajomi wyjeżdżali. Jak to nie raz już na tym forum wspomniano: czas od wzięcia udziału w loterii do ewentualnego wylosowania, a w konsekwencji wyjazdu jest całkiem długi. I wiele u nas może się zmienić. Dla mnie ważne jest to, że sam fakt zgłoszenia się, świadczy o tym, iż chcemy zmienić coś we własnym życiu. Zrobić coś dla siebie i tego trzeba się trzymać.

Napisano
3 godziny temu, AJ Doe napisał:

Gdybym była project managerem, to bym się pewnie nie wahała ;) Jak lep łapię informacje, kto i jakie w moim środowisku ma kontakty w Stanach. Bawi mnie to, ale magicznego myślenia się nie wyzbędę, to silniejsze ode mnie. Całkiem sporo jest tych ludzi i zastawiam się, gdzie była moja rodzina, kiedy ich znajomi wyjeżdżali. Jak to nie raz już na tym forum wspomniano: czas od wzięcia udziału w loterii do ewentualnego wylosowania, a w konsekwencji wyjazdu jest całkiem długi. I wiele u nas może się zmienić. Dla mnie ważne jest to, że sam fakt zgłoszenia się, świadczy o tym, iż chcemy zmienić coś we własnym życiu. Zrobić coś dla siebie i tego trzeba się trzymać.

Ostatnie zdanie w twoim poście łączy nas wszystkich. Myśle tu o ludziach ktorzy są znudzeni PL a marzą o innym świeciem moze czasami zbyt wyimaginowanym w naszej wyobraźni po przezte obrazki z filmow made in USA kiedy w PL nie bylo nawet supermarketu juz nie wspomne o McDonalds ktory byl symbolem Amearyki. Jednak kazdy z nas kto chce wyjechac do USA pragnie przygody odskoczni od monotonii codziennego zycia w PL.

#Szaman oby bylo nam dane zjesc dobre tluste zarcie gdzies na jakims czynnym jeszcze kawalku legendarnej route 66:) 

Napisano

A po co nam były supermarkety? Do sprzedawania przysłowiowych octu i musztardy wystarczył mały sklep z jedną kierowniczka, analogową wagą i kawałek papieru z ołówkiem do robienia rachunków. ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...