rzecze1 Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2018 Zdecydowanie nie promocja, raczej ciekawostka... Od wrzesnia LOT bedzie oferowac polaczenie z Lublina do Warszawy, z mysla oczywiscie o pasazerach przesiadajacych sie na dalsze loty. Z Lublina do Nowego Jorku w 11 godzin to calkiem mila perspektywa. Ceny do USA jak na razie nie sa oszalamiajace (do Europy calkiem ok), ale kto wie, moze popyt na rynku jest i sie polaczenie utrzyma@sly6 ?
andyopole Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2018 Biorąc pod uwagę częste opóźnienia lub odwoływanie lotów krajowych to może być rzeczywiście mila perspektywa.
rzecze1 Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2018 23 minuty temu, andyopole napisał: Biorąc pod uwagę częste opóźnienia lub odwoływanie lotów krajowych to może być rzeczywiście mila perspektywa. No tak, to jest cos co oczywiscie warto wziac pod uwage, tak jak i problemy o ktorych pisalismy w zaprzyjaznionym watku... Co do krajowych lotow to pamietam jak ktos mi opowiadal, ze kilka lat temu LOT notorycznie odwolywal ostatni, wieczorny lot z Wawy do Poznania. Pasazerow wsadzano do autobusu i wio 4 godziny przez noc. Pewnego razu koledzy pootwierali w autobusie "duty free", zaczela sie impreza, az w koncu jeden krzyczy: "Ej, Panowie, mam pomysl na biznes! Kupuje autobus i otwieram linie lotnicza!"... Zatem pewnie od czasu do czasu ludzie beda musieli sie pogodzic z PKSem czy z PKP... niemniej jednak zaryzykuje teze ze dla Lublinian to polaczenie to cywilizacyjny progress...
kzielu Napisano 13 Lipca 2018 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2018 6 minut temu, rzecze1 napisał: No tak, to jest cos co oczywiscie warto wziac pod uwage, tak jak i problemy o ktorych pisalismy w zaprzyjaznionym watku... Co do krajowych lotow to pamietam jak ktos mi opowiadal, ze kilka lat temu LOT notorycznie odwolywal ostatni, wieczorny lot z Wawy do Poznania. Pasazerow wsadzano do autobusu i wio 4 godziny przez noc. Pewnego razu koledzy pootwierali w autobusie "duty free", zaczela sie impreza, az w koncu jeden krzyczy: "Ej, Panowie, mam pomysl na biznes! Kupuje autobus i otwieram linie lotnicza!"... Zatem pewnie od czasu do czasu ludzie beda musieli sie pogodzic z PKSem czy z PKP... niemniej jednak zaryzykuje teze ze dla Lublinian to polaczenie to cywilizacyjny progress... Kiedys byla taka akcja ze LOT wiozl pasazerow busem ze Szczecina (?) zdaje sie (bo odwolali lot - nie oplacalo im sie leciec z mala iloscia pasazerow, wroc - mieli usterke techniczna albo pogoda byla slaba - i rozwalili sie gdzies na drzewie...
rzecze1 Napisano 8 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2018 Zainspirowany naszą wczorajszą rozmową @bloczek2 tak sobie dziś zerknąłem na rózne rzeczy, i oto proszę dla naszych amerykańskich przyjaciół jest promocja z Nowego Jorku do Nowego Jorku.... przez Lizbonę, Rzym, Sztokholm, Dubaj, Katmandu, Hong Kong i Los Angeles (lub Dallas). Tak, dokokoła świata za $1000 dolarów w economy, $1,600 za częsciową biznes (Nepal-Hong Kong-Dallas/Los Angeles-JFK), czyli niekoniecznie tylko dla bogatych @andyopole , choc na pewno dla wytrwałych Daty przykładowe i do zmiany, mozna skrócic, mozna wydluzyc, mozna zrobic stopy, mozna zmienic lub skrócic trasę. Wszystko opiera się promocji American Airlines Nepal-USA (approx.$550 economy /$1000 business, one way przez Hong Kong lub Seul) i najrozniejszych kombinacjach USA-Europa/Bliski Wschód w economy, takze one-way. Przykładowe daty ponizej, 4 ODDZIELNE BILETY!, do wyszukania na Google Flights: 17.03.2019 19:15 EWR New York (EWR), United States of America - 05:55 +1 LIS Lisbon, Portugal 18.03.2019 19:55 LIS Lisbon, Portugal - 23:50 FCO Rome, Italy TAP Portugal, $133, Economy 20.03.2019 07:55 FCO Rome, Italy – 11:05 ARN, Stockholm, Sweden 21.03.2019 14:55 ARN, Stockholm, Sweden - 00:50 +1 DXB, Dubai Internation Airport Norwegian Air International, Economy, $181 24.03.2019 04:00 DXB, Dubai Internation Airport - 09:40 Tribhuvan International Airport KTM, Nepal Nepal Airlines, Economy, $131 26.03.2019 23:15 Tribhuvan International Airport KTM, Nepal - 06:00 +1 Hong Kong International Airport, HKG 27.03.2019 18:55 Hong Kong International Airport HKG - 17:00 Los Angeles International Airport, LAX 22:25 Los Angeles International Airport LAX - 07:01+1 John F. Kennedy International Airport JFK American Airlines, $557 Economy, $1188 Business
andyopole Napisano 8 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2018 Ja to moge latac PDX-SEA albo do SFO. Samolot robi tylko amplitude I po krzyku. Na sama mysl o lataniu za ocean robi mnie sie straszno.
andyopole Napisano 8 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2018 Dnia 13.07.2018 o 06:29, kzielu napisał: Kiedys byla taka akcja ze LOT wiozl pasazerow busem ze Szczecina (?) zdaje sie (bo odwolali lot - nie oplacalo im sie leciec z mala iloscia pasazerow, wroc - mieli usterke techniczna albo pogoda byla slaba - i rozwalili sie gdzies na drzewie... Pociag z Warszawy do Wroclawia, przez Opole jedzie niecale cztery godziny. Liczac caly ambaras z dojazdem na lotniska, odprawa i czasem lotu samolot nie jest wcale tak bardzo konkurencyjny.
margherita_s Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 Dnia 13.07.2018 o 07:48, rzecze1 napisał: Zdecydowanie nie promocja, raczej ciekawostka... Od wrzesnia LOT bedzie oferowac polaczenie z Lublina do Warszawy, z mysla oczywiscie o pasazerach przesiadajacych sie na dalsze loty. Z Lublina do Nowego Jorku w 11 godzin to calkiem mila perspektywa. Ceny do USA jak na razie nie sa oszalamiajace (do Europy calkiem ok), ale kto wie, moze popyt na rynku jest i sie polaczenie utrzyma@sly6 ? Wow, super! Jestem z Zamoscia, wiec lot do Lublina (w przystepnej dlugosci) bylby super! Akurat wybieramy sie z mezem na wesele przyjaciol w pazdzierniku 2019, moze uda sie nam znalezc fajne polaczenie.
sly6 Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 22 minuty temu, margherita_s napisał: Wow, super! Jestem z Zamoscia, wiec lot do Lublina (w przystepnej dlugosci) bylby super! Akurat wybieramy sie z mezem na wesele przyjaciol w pazdzierniku 2019, moze uda sie nam znalezc fajne polaczenie. Lotnisko jest blisko obwodnicy i szybko dojedziecie do Zamościa.
andyopole Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 Normalnie, Wielki Swiat zawital do Lublyna I KrasnegoPanieStawu. Nic ino pastowac gumofilce I frrruuuuu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.