Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 godzinę temu, Harda napisał:

czyli klapa, brak szczęścia , wniosek wypełniony poprawnie zdjęcie przesłane od fotografa w odpowiednich wymiarach i jest Has NOT.....:(

Moze Cie zszokuje, ale zdjecie od fotografa nie podnosi szans wylosowania :) 

Napisano

Ja się nawet zastanawiam czy w moim przez nie nie zostałem odrzucony.... Niby polecany fotograf przez kilka osób starających się o GC ale oni też szczęścia nie mają a wydaje mnie się ,że Wasze pod względem proporcji były inne. Na tych co mnie zrobili to praktycznie jest tylko moja twarz i kawałek koszuli , takie popiersie.

Napisano
2 minuty temu, Łukasz90 napisał:

Ja się nawet zastanawiam czy w moim przez nie nie zostałem odrzucony.... Niby polecany fotograf przez kilka osób starających się o GC ale oni też szczęścia nie mają a wydaje mnie się ,że Wasze pod względem proporcji były inne. Na tych co mnie zrobili to praktycznie jest tylko moja twarz i kawałek koszuli , takie popiersie.

A ile osób znasz, które wygrały w totka? % wygranych jest porównywany do tej z loterii. Wasze zdjecia mogą jak najbardziej byc poprawne, lecz szczescia zabrakło. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Następnym razem porównaj zdjecie z wymogami i sprawa bedzie jasna. Tak czy inaczej do pazdziernika czas, powodzenia ! 

Napisano

Szybkie pytanko... Znajomy Polak w Danii, ktory wylosowal... byl skazany w tym kraju za jazde po alkoholu... ale obowiazujace w Danii i dosc liberalne przepisy pod tym wzgledem pozwalaja mu na bycie oficjalnie niekaralnym... Za kazdym razem kiedy generuje w internecie zaswiadczenie o niekaralnosci, jest ono czyste... Jak myslicie?Powinien to zglosic w formularzu, czy zostawic tak jak jest, ze jest "czysty" jak oficjalnie widnieje,  jak sadzicie?

Napisano

to zależy czy później będzie tym się chwalić jak to nie napisał. To ze go nie ma rejestrze to miał sprawę i ma jakąś kartotekę. Pamiętaj ze nie napisanie tego później niesie ze sobą skutki prawne w prawie wizowym.

Napisano
Dnia 5/22/2017 o 14:49, Efffffka napisał:

Podniosłas mnie trochę na duchu :) ale boje się ze bez znajomosci perfekcyjnego angielskiego może być ciężko. Plus chyba zgubiłam moja książeczkę ze szczepieniami z dzieciństwa :( 

Ja tez nie mialam ksiazeczki ze szczepieniami, moj maz mial i tak musielismy zrobic te same szczepienia :-) Obawy co do angielskiego tez mialam, ale powoli coraz lepiej. Caly czas jeszcze chodze na lekscje, no teraz na wakacje mam przerwe :-)

Napisano
7 godzin temu, Łukasz90 napisał:

Sadze, ze Twoje zdjecie bylo lepsze niz moje... Robione na szybkiego telefonem bo ostatnie dni zgloszenia, na zoltej scianie przez kumpla ktory juz byl po kilku browarach...

7 godzin temu, pelasia napisał:

A ile osób znasz, które wygrały w totka? % wygranych jest porównywany do tej z loterii. Wasze zdjecia mogą jak najbardziej byc poprawne, lecz szczescia zabrakło. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Następnym razem porównaj zdjecie z wymogami i sprawa bedzie jasna. Tak czy inaczej do pazdziernika czas, powodzenia ! 

Tak jak Pelasia pisala co do szans...

Jest przyznawanych 55000 wiz loteryjnych. 5000 idzie od razu "po ukladzie". Zostaje 50000. Srednio jest wydawanych 2,3 wizy na aplikanta. Czyli 50000/2,3 = 21739 aplikantow z rodzinami dostaje wize loteryjna co roku.

W moim roczniku bylo ponad 11.000.000 potwierdzonych poprawnych zgloszen (zduplikowane juz odrzucone)

21.739/11.000.000 = 0.00197 * 100% = 0.197%

Co roku ilosc zgloszen sie tylko zwieksza.

Ogólnie z calego swiata statystycznie.

Jest to takie samo prawdopodobienstwo jak:

- trafienie 6 w totka grajac 5 zakladow na losowanie przez 50 lat

- trafienie 7 liczb z 10 w mutilotka

- popros kumpla o napisanie liczby na kartce z przedzialu 1-510, masz takie same szanse na odgadniecie jej co wylosowanie i otrzymanie wizy loteryjnej do USA.

Jesli wysylasz zgloszenia do loterii wizowej z 9 znajomymi to w ciagu 50-55 lat ktos z was powinien trafic wize loteryjna :)

Dla Polski szanse sa troche wyzsze, moge przeszukac dane i przeliczyc jesli ktos chce :)

Napisano

Dla Polski (dane z 2014 - swiezszych nie ma):

- wizy loteryjne przyznane polakom: 500

- wylosowanych z PL: 1552

- liczba zgłoszeń z PL: 40817

- liczba współmałżonków + dzieci na zgłoszeniach: 36746

- srednio wiz na zgłoszenie: 1,9

Z tych 500 wiz zostało wylosowanych (500/1.9) = 263 aplikantow

263/40817 = 0.00644 * 100% = 0.644%  Jest to szansa na wylosowanie i otrzymanie wizy loteryjnej przez Polaka w loterii z 2014

Trzeba pamietac ze ilosc zgloszen w 2014 byla nizsza niz 2017 czy 2018

Jak widac, szanse mamy okolo 3x wyzsze w porownaniu do sredniej swiatowej.

Szansa na samo wylosowanie przez Polaka zaproszenia do aplikowania wyniosło: (1552/40817) = 0.038 * 100% = 3.8%

Usredniajac - szansa na wylosowanie zaproszenia do aplikowania wynosi 3.8% co daje około 1:26. Natomiast szansa na otrzymanie wizy przez Polaka to około 0.64% co daje około 1:155

Statystycznie, jesli wysylacie wraz ze wspolmalzonkiem to raz na 13 lat powinniscie dostac informacje o wylosowaniu. Nalezy pamietac, ze wylosowanie nie oznacza otrzymania wizy :)

Napisano
1 godzinę temu, czarex napisał:

Dla Polski (dane z 2014 - swiezszych nie ma):

- wizy loteryjne przyznane polakom: 500

- wylosowanych z PL: 1552

- liczba zgłoszeń z PL: 40817

- liczba współmałżonków + dzieci na zgłoszeniach: 36746

- srednio wiz na zgłoszenie: 1,9

Z tych 500 wiz zostało wylosowanych (500/1.9) = 263 aplikantow

263/40817 = 0.00644 * 100% = 0.644%  Jest to szansa na wylosowanie i otrzymanie wizy loteryjnej przez Polaka w loterii z 2014

Trzeba pamietac ze ilosc zgloszen w 2014 byla nizsza niz 2017 czy 2018

Jak widac, szanse mamy okolo 3x wyzsze w porownaniu do sredniej swiatowej.

Szansa na samo wylosowanie przez Polaka zaproszenia do aplikowania wyniosło: (1552/40817) = 0.038 * 100% = 3.8%

Usredniajac - szansa na wylosowanie zaproszenia do aplikowania wynosi 3.8% co daje około 1:26. Natomiast szansa na otrzymanie wizy przez Polaka to około 0.64% co daje około 1:155

Statystycznie, jesli wysylacie wraz ze wspolmalzonkiem to raz na 13 lat powinniscie dostac informacje o wylosowaniu. Nalezy pamietac, ze wylosowanie nie oznacza otrzymania wizy :)

To jak moj CN ma 27xxx to mam slabe szanse na rozmowe bo np. duzo bedzie wylosowanych z rodzinami ktorzy mieli nizsze numery odemnie i te 50tys zostanie szybko rozdane :( 

ps: wylosowany zostalem za 1x 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...