Skocz do zawartości

DV-2019 Wylosowany / Nie wylosowany

DV-2019 WYLOSOWANY / NIE WYLOSOWANY   

205 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2019 ?

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Maxis napisał:

Czesc,

Mam pytanie do osob ktore robily badania lekarskie w Krakowie. Dzis dzwonilem do centrum medycznego i powiedzieli mi ze najpierw trzeba umowic sie na badania, a nastepnie poczekac az 10 dni na wyniki i wtedy spotkanie z lekarzem. Czy faktycznie nie da sie tego zalatwic w krotszym czasie?

Może krócej będzie w Warszawie. 

• Odpowiedzi 1 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
31 minut temu, mms007 napisał:

Czy ktoś z Was robił zmianę terminu w ambasadzie w Wawie? czy oni ustalają nowy termin od razu czy trzeba czekać?

Ja w zeszlym.roku w sierpniu przełożyłam. Dv2018, mialam chyba 13 sierpnia wyznaczone spotkanie, zadzwonilam najpierw do ambasady, wyjasnilam sytuacje jakos miesiac wcześniej. Osoba z ktora rozmawialam powiedziala ze beda zie kontaktowac mailowo, zebym napisala @ i w nim napisala swoja sprawę, po okolo 10 dniach dostalam wiadomosc ze spotkanie zostalo.przesuniete na o dwa tygodnie.

Pozniej jak juz przyjechalam do Warszawy, to przed wejściem jak ktos wyczytywal nazwiska to nie bylo.mnie na tej liscie, ale pokazalam komunikacje i osoba poszla sprawdzic czy jestem faktycznie umowiona i zaraz przyszla i powiedziala wszytsko ok, mieli nieaktualną wydrukowana liste. 

Najlepiej tak czy siak zadzwonic i zapytac. Teraz jest jeszcze sporo czasu, ja jak pytalam o zmiane to mialam malo czasu.do.zakonczenia edycji loterii, wiec masz troche lepsza sytuacje.

Napisano
52 minuty temu, sly6 napisał:

Może krócej będzie w Warszawie. 

Wlasnie zbadalem temat i mimo ze jestem z poludnia planuje wybrac sie do Warszawy. Tam wszystko w jeden dzien.

Napisano
2 godziny temu, Maxis napisał:

Czesc,

Mam pytanie do osob ktore robily badania lekarskie w Krakowie. Dzis dzwonilem do centrum medycznego i powiedzieli mi ze najpierw trzeba umowic sie na badania, a nastepnie poczekac az 10 dni na wyniki i wtedy spotkanie z lekarzem. Czy faktycznie nie da sie tego zalatwic w krotszym czasie?

Ja robiłam badania w zeszłym roku w Krakowie. Najpierw umówiłam się na badania i od razu umówili mnie na drugi termin do lekarza, ale był on za około 10 dni, bo wtedy miały być już wyniki. Nie dało się tego przyśpieszyć.

Napisano
Dnia 17.05.2019 o 17:23, Maxis napisał:

@Zelka tak jak przewidywalem. Dzis dostalem zaproszenie na polowe lipca

To samo u mnie, może do zobaczenia! :)

Napisano

Hej Kochani,

chyba dostaję sraczki przed rozmową LOL

Przypomnijcie mi proszę, czy adres docelowy w USA mogę zmienić jeszcze na interview?

Podałam już nowy adres u lekarza i gdzieś mi w głowie kołacze, że można go zmienić własnie jeszcze na interview. Czy ktoś byłby tak dobry i potwierdził mi tą informację?

Z góry bardzo dziękuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...