srk Napisano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Wyslij ds260, z racji tego, ze Twoj numer juz byl current i to spodziewaj sie zaproszenia na styczen/luty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebo1982 Napisano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Godzinę temu, srk napisał: Wyslij ds260, z racji tego, ze Twoj numer juz byl current i to spodziewaj sie zaproszenia na styczen/luty. dziekuje za odpowiedz ds260 juz wysłany trochę opóźniłem wysłanie wniosku bo czekałem na paszporty i byłem za granica a nie miałem jak ich odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Ostatnie cyfry mojego Case Number to 08XXX. Czy moge sprawdzic jakos czy ten numer byl juz current? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Nie był. W biuletynie październikowym cut off na październik dla Europy jest 2.000. Przewidywany na listopad 4.400. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2019/visa-bulletin-for-october-2018.html Listopadowego biuletynu jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Dziekuje za odpowiedz @Joanna30. Czyli pewnie nie ma co liczyc na zaproszenie na rozmowe w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Musiałbyś prześledzić biuletyny z poprzednich lat, żeby zobaczyć jak to się rozkładało. Ale ja bym nie liczyła na ten rok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szags Napisano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Witam. Mam następującą sytuację: Wylosowano mnie w loterii wizowej. Jestem kawalerem, mam dwójkę dzieci i miałem je zgłoszone w aplikacji i podczas wypełniania Ds260 zadeklarowałem że emigrują ze mną. Ale od tamtej pory sytuacja uległa zmianie bo właśnie się rozstaję z matką moich dzieci. I oczywiście ona nie wyrazi zgody na ich wyjazd ze mną na stałe. I teraz pytania: 1. Czy jakoś starać się to zmienić teraz? (w sensie czy pisać i to wyjaśniać do kcc?). 2. Czy dzieci mogą stracić prawo do GC, jeśli np. By dostaly a jednak nie wyemigrowały że mną w określonym czasie? (Wydaję mi się że nie ale może coś wiecie lepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2018 1. Nie musisz. Po prostu sam wypełnisz wniosek, dokonasz opłat tylko za siebie, itd. 2. Dzieci stracą prawo do GC z loterii jeśli nie wyjadą z Tobą (w czasie ważności ich wiz imigracyjnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szags Napisano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2018 dzięki za odpowiedź. ad. 1 wnioski już wypełniłem za mnie i dzieciaki i dopiero potem się sytuacja skomplikowała. czyli one już mają już swoje confirmation number-y. czyli dostane zaproszenie pewnie dla całej trójki, czy jak. ad. 2 a to nie jest tak że jeśli rodzic ma GC to dziecko z automatu dostaje i nie traci tego do pełnoletności? czyli rozumiem to tak ze jeśli dostaniemy wszyscy GC a dzieciaki by narazie nie pojechały to tracą za jakiś czas to prawo i powiedzmy jakby miały jechać za jakieś 5 lat to by trzeba było całą procedurę na nowo zaczynać i płacić ponownie? jakie są wymogi podtrzymania GC? trzeba spędzić w usa ileś miesięcy/rok albo coś takiego? takie same są dla mnie i dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Teraz, szags napisał: ad. 2 a to nie jest tak że jeśli rodzic ma GC to dziecko z automatu dostaje i nie traci tego do pełnoletności? czyli rozumiem to tak ze jeśli dostaniemy wszyscy GC a dzieciaki by narazie nie pojechały to tracą za jakiś czas to prawo i powiedzmy jakby miały jechać za jakieś 5 lat to by trzeba było całą procedurę na nowo zaczynać i płacić ponownie? jakie są wymogi podtrzymania GC? trzeba spędzić w usa ileś miesięcy/rok albo coś takiego? takie same są dla mnie i dzieci? Wymogi sa takie same dla kazdego (odnosnie utrzymania tez). Maja 6 miesiecy od badan na wyjazd, jak nie wyjada to wiza imigracyjna jest niewazna. Pozniej musisz je sponsorowac - dopoki sa niepelnoletnie zajmie to jakies 2 lata, w momencie jak beda pelnoletnie procedura znacznie sie wydluza i zalezy od tego czy jestes rezydentem czy obywatelem i czy dzieci maja zony/mezow. Generalnie jak nie teraz to pozniej bedzie znaaaacznie bolesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi