kyyyx Napisano 12 Września 2018 Zgłoś Napisano 12 Września 2018 Dnia 8.09.2018 o 01:29, BartekWSH napisał: Dokładnie tak. Chase i Bank of America, nie wymagane ssn, gc, wystarczy dwa dokumenty tożsamości. @BartekWSH Wczoraj nie chcieli mi otworzyć konta w Chase, bo nie mialam potwierdzenia adresu gdzie aktualnie mieszkam.. A ten, który jest na liście z SSN nie honorują.
MeganMarkle Napisano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2018 3 hours ago, kyyyx said: @BartekWSH Wczoraj nie chcieli mi otworzyć konta w Chase, bo nie mialam potwierdzenia adresu gdzie aktualnie mieszkam.. A ten, który jest na liście z SSN nie honorują. Ciekawe... w Bank of America wystarczyło ze podałam adres przyjaciół (bo swojego nie miałam). Im to i tak tylko do korespondencji potrzebne
andyopole Napisano 12 Września 2018 Zgłoś Napisano 12 Września 2018 12 godzin temu, sly6 napisał: Zależy od innych czynników. Masz rację tam gdzie mieszkasz tak jest i tutaj masz moje poparcie. Dopiero teraz dopatrzylem się własnego błędu. To @MeganMarkle zyskała poparcie kierownictwa. Tak że wiesz moja droga, nie ******** tego...
kzielu Napisano 12 Września 2018 Zgłoś Napisano 12 Września 2018 5 godzin temu, andyopole napisał: Dopiero teraz dopatrzylem się własnego błędu. To @MeganMarkle zyskała poparcie kierownictwa. Tak że wiesz moja droga, nie ******** tego... Dokładnie. Nie ma tak dobrze, nie ja niestety...
MeganMarkle Napisano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2018 8 hours ago, andyopole said: Dopiero teraz dopatrzylem się własnego błędu. To @MeganMarkle zyskała poparcie kierownictwa. Tak że wiesz moja droga, nie ******** tego... No w końcu mój wkład w to forum został doceniony Czekam na nagrodę pieniężną $$$
andyopole Napisano 12 Września 2018 Zgłoś Napisano 12 Września 2018 3 godziny temu, MeganMarkle napisał: No w końcu mój wkład w to forum został doceniony Czekam na nagrodę pieniężną $$$ Tu masz racje, @MeganMarkle. Na moim starym forum z UK gdzie jeszcze wciaz zagladam dostalem juz kilka nagrod. T-shirt z logo forum, Forumowy kalendarz na 2018 rok i kilka voucherow na zakupy na Wyspach. Te przekazalem na eventy charytatywne, ktore to forum prowadzi na biezaco. Nie powiem za co bo @Sly6 by sie wstydzil ze na taki pomysl nie wpadl. Sa takie "forumy" gdzie nie tylko trzepie sie kase i zajmuje szpiegostwem na rzecz konsulatow.
BartekWSH Napisano 15 Września 2018 Zgłoś Napisano 15 Września 2018 Dnia 11.09.2018 o 20:28, kyyyx napisał: @BartekWSH Wczoraj nie chcieli mi otworzyć konta w Chase, bo nie mialam potwierdzenia adresu gdzie aktualnie mieszkam.. A ten, który jest na liście z SSN nie honorują. No tak, nie napisalem tego ze potrzebny jest jakis list np. comed. Mialem na mysli wymagania co do legalnosci (osoby bez Ssn i GC) oraz osoby, ktore niedawno przyjechaly i oczekuja w pierwszym miesiacu na GC i SSN.
scarab Napisano 16 Września 2018 Zgłoś Napisano 16 Września 2018 Dnia 11.09.2018 o 19:28, kyyyx napisał: @BartekWSH Wczoraj nie chcieli mi otworzyć konta w Chase, bo nie mialam potwierdzenia adresu gdzie aktualnie mieszkam.. A ten, który jest na liście z SSN nie honorują. Miałem to samo, ale jako potwierdzenie adresu wystarczyło prawo jazdy, a w zasadzie Instruction Permit.
Karuzelka Napisano 17 Września 2018 Zgłoś Napisano 17 Września 2018 Tak się ciągle zastanawiam Megan dlaczego Twój mąż nie mógł się sam przywieźć na egzamin z prawka, skoro mój mąż się sam zawiózł i zdał za pierwszym podejściem (zdawał w Santa Clara ). Na kogo jest samochód i jego ubezpieczenie wystawione, bo moze tu jest jakaś różnica? Mój mąż auto i ubezpieczenie ma na siebie.
MeganMarkle Napisano 20 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2018 On 9/17/2018 at 10:15 AM, Karuzelka said: Tak się ciągle zastanawiam Megan dlaczego Twój mąż nie mógł się sam przywieźć na egzamin z prawka, skoro mój mąż się sam zawiózł i zdał za pierwszym podejściem (zdawał w Santa Clara ). Na kogo jest samochód i jego ubezpieczenie wystawione, bo moze tu jest jakaś różnica? Mój mąż auto i ubezpieczenie ma na siebie. Mój mąż tez miał na siebie. Myśle ze to zależy gdzie się zdaje bo za pierwszym raz przyjechał sam i nikt się nie czepiał. Ale za to oblał egzamin :/ za drugim (w innym DMV) jak przyjechał sam do go odesłali do domu ze musi być z druga osoba... Ja dziś miałam moje pierwsze podejście do „behind the wheel test” i poprosiłam koleżankę z pracy żeby się ze mną stawiła i faktycznie sprawdzali czy była ze mną w samochodzie - pozwolili jej wysiąść dopiero jak już egzaminator wsiadł. To bylo w Fremont DMV. A egzamin zdałam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.