Skocz do zawartości

Nowe życie w USA - moje wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
11 godzin temu, kzielu napisał:

A za każdym razem jak się spóźnią z dostawą to wysyłam e-maila jak to strasznie rozczarowany jestem i dostaje od ręki dodatkowy miesiąc... Już tak pół roku zarobiłem....

Ja ostatnio maila im wysłałam, bo moje 2 dni wysyłki nawet po 2 dniach wysłane nie zostało. No i CS mi na to, ze zdarza sie i życzą mi cierpliwości. Stwierdzilam, ze czas powiedzieć bye bye ( tym bardziej, ze to nie pierwszy raz). Chyba bardziej mnie zirytowała ich odpowiedz niz opóźniona przesyłka.

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja jak pracowalam nad ROCem to pozamawialam pelno jakis koszulek, segregatorow, w ogole artykulow biurowych ktore stwierdzilam, ze kupie bo i tak mi sie przydadza, bo robie sporo DIY i w ogole taka dusza artystyczna ze mnie. Jak przyszlo to pozniej stwierdzilam, ze w sumie cos mi tam nie pasuje, tego kolor nie pasowal, cos tam bylo za malo, czegos za duzo no i stwierdzilam ze odesle niektore rzeczy spowrotem. Wypelnilam na profilu zwrot, po czym dostalam komunikat, ze zwroca mi za to hajs, ale rzeczy moge sobie zatrzymac :D 

Napisano

Megan ja też polecam Ci tutaj prima szczególnie jak masz dziecko, które potrzebuje pieluch, chusteczek itp. w subskrypcji te rzeczy wychodzą dodatkowo 20%-15% taniej.

Napisano
52 minuty temu, ilon napisał:

Ja jak pracowalam nad ROCem to pozamawialam pelno jakis koszulek, segregatorow, w ogole artykulow biurowych ktore stwierdzilam, ze kupie bo i tak mi sie przydadza, bo robie sporo DIY i w ogole taka dusza artystyczna ze mnie. Jak przyszlo to pozniej stwierdzilam, ze w sumie cos mi tam nie pasuje, tego kolor nie pasowal, cos tam bylo za malo, czegos za duzo no i stwierdzilam ze odesle niektore rzeczy spowrotem. Wypelnilam na profilu zwrot, po czym dostalam komunikat, ze zwroca mi za to hajs, ale rzeczy moge sobie zatrzymac :D 

Tez tak mialam, jak zamowilam mężowi kubek na Gwiazdkę. Chciałam go odesłać (kubek, nie męża), bo mi rozmiar nie pasował, a oni mi oddali pieniądze i kazali zatrzymać kubek, mówiąc, że to taki prezent świąteczny od nich :)
Kilka tygodni temu zamówiliśmy dzbanek i okazało się, że mial mniejszą pojemność, niż było napisane online. Ponarzekaliśmy w mailu, a oni przyslali nam jeszcze jeden dzbanek za free w ramach rekompensaty :)  Niby takie male gesty, a cieszą :) 

Napisano
16 godzin temu, kzielu napisał:

Ja mówiąc szczerze jakbym chciał scancelowac to nie mogę bo skończy się rozwodem - żona tyle shitu zamawia...

LOL.... u mnie wlasciwie tez! Nie lubie chodzic do sklepow i duzo kupuje online. A biorac pod uwage koszty przesylek (coraz drozdze) Prime nadal sie oplaca. 

Napisano

Byłam w Walmarcie i udało sie kupić pumeks! :) w sumie to kupiłam tez sporo innych brakujących szpargałów do domu ale to mój ostatni wypad do tego sklepu... mega to nieefektywne czasowo, ani dojazd ani szukanie po tym ogromnym sklepie :/ przerzucę sie na zamawianie online. 

Notabene jako logistyk z zawodu powiem wam że wcale sie nie dziwie że wam oddali pieniądze ale pozwolili zatrzymać przedmioty - wychodzi to ich dużo taniej niż zwrot, reverse supply chain to nie jest tania zabawa. ;)

Napisano

A tak z innej beczki - zapisałam moje dziecko do pediatry na dziś, jako ze każdy preschool wymaga podpisania przez lekarza papierów że dzieciak zdrów. Wybrałam przychodnie (ku mojemu rozczarowaniu wygląda ona w zasadzie identycznie jak ta w Warszawie, a liczyłam na szpital jak z Grey’s Anatomy :P ) która akceptuje moje ubezpieczenie (wykupiliśmy je sami póki co bo pracy nie mamy) i zastanawiam się jak to płacenie będzie w praktyce wyglądać? W sensie w którym momencie sie dowie czy ubezpieczyciel pokryje ten koszt?

dodam że kupując ubezpieczenie wybraliśmy opcje 0 deductible...

Napisano

I jeszcze jedno pytanie - tym razem o samochod! Kupiliśmy sobie nowy w salonie. Wszystko git, nawet udało nam sie znaleźć ubezpieczyciela który nam dał ubezpieczenie mimo nie posiadania jeszcze stanowego prawka... tyle że cały ten kontrakt zakupu zajmuje z 15 stron a jak rozumiem to jest nasz „title”? Czy to służy tez jako dowód rejestracyjny czy co? Co mam wozić ze sobą poza ubezpieczeniem? Help

Napisano
52 minuty temu, MeganMarkle napisał:

ale to mój ostatni wypad do tego sklepu

A to dobrze, unikaj Walmartu. (Ja nigdy tam nie kupuje.) Target jest znacznie lepszy, lepiej traktuje pracownikow i prowadzi znacznie lepsza polityke. 

Napisano
20 minut temu, MeganMarkle napisał:

zastanawiam się jak to płacenie będzie w praktyce wyglądać? W sensie w którym momencie sie dowie czy ubezpieczyciel pokryje ten koszt?

Troche to zalezy od firmy, przewaznie dowiesz sie kiedy dostaniesz rachunek. (No i czasami mozesz sie dowiedziec w przychodni, jezeli zapytasz.) Ale wiele firm pokrywa "annual exam" i moze ta wizyta bedzie tak zaliczona - wtedy nic nie placisz. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...