Skocz do zawartości

Ile dostajecie na konto?

MeganMarkle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, MeganMarkle napisał:

Co do deductible to ja mam 3000 na cała rodzine ale za to płace 500$ na miesiąc premium, rozbój w biały dzień!

Ja płacę ponad 7 stówek, TO jest rozbój w biały dzień ;)

3 godziny temu, MeganMarkle napisał:

bo szykuje nam się rychłe powiększenie rodziny

Gratulacje! :) 

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
3 minuty temu, Jackie napisał:

A ja nie place za ubezpieczenie zdrowotne ani centa. I to sie nadaje do prasy. Bo nie pokrywa dentysty ani okulisty! I to jest rozboj w bialy dzien!  :angry:

Napisano
3 hours ago, pelasia said:

Gratulacje ! Pieniadze, pieniędzmi, za to opiekę bedziesz miec super, bo jak czasem czytam co sie w PL w tej kwesti dzieje, to aż włosy stają. 

A out of pocket poleci. U mnie poród naturalny bez komplikacji z ubezpieczeniem pomiedzy 10-20 tys a cesarka pomiedzy 20-30. Bez ubezpieczenia kwoty o polowe mniejsze. Za znieczulenie kolejne $660 :P

p.s. Pozwolę sobie zauważyć ze poród w 2019 roku, jak prawdziwa Megan Markle :lol:

Haha, no dokładnie - rozmnażam się jak księżna Sussex :D chociaż wyczytałam ostatnio ze jej baby shower kosztował 200000$ (jeden wieczór w hotelu!) wiec chyba jednak sporo nas dzieli nadal :P 

Co do PL to tez słyszałam o koszmarnych porodówkach itp ale ja akurat jak rodziłam w Warszawie to miałam świetne warunki, prywatna sala, wanna, piłki, anestezjolog na zawołanie (dzięki czemu cały poród do końca był prawie w całości bezbolesny) wykupiona własna położna tez bardzo się sprawdziła... a że straciłam bardzo dużo krwi zostalam w szpitalu aż tydzień potem i ten pobyt tez super wspominam. I nawet jedzenie mimo ze skromne smakowało mi bardzo. Dlatego teraz się martwię czy amerykańskie standardy sprostają moim oczekiwaniom ;) 

zmartwilas mnie tez tym extra płatnym znieczuleniem :/ 

Napisano
52 minutes ago, Jackie said:

To mnie trochę pocieszyłas bo myślałam ze mam najdroższe ubezpieczenie na świecie :P 

ale za to mamy 20$ copay za wizyty u lekarza wiec chociaż to wychodzi spoko, bo z małym dzieckiem co chwile coś jest... gdyby to szło z deductible to byśmy bardzo szybko wyczerpali.

Napisano
3 minutes ago, katlia said:

Dolaczam sie do gratulacji! Mam nadzieje, ze dobrze sie czujesz!

Dzięki:) Mdłości mam okropne i ciężko mi przez to w pracy wytrzymać :/ a chciałabym to ukryć jak najdłużej. Właśnie mi się zmienił szef i nie chce żeby nowy postrzegał mnie na starcie jako „damaged goods”

Napisano

U mnie zostaje netto ~ 64%, ale za to ubezpieczenie zdrowotne tanie: 125$ premium i w tym 250$ deductible i 2250$ out of pocket max, a na rodzinę jest odpowienio, 510, 750 i 4750$. 

Napisano
1 godzinę temu, MeganMarkle napisał:

Haha, no dokładnie - rozmnażam się jak księżna Sussex :D chociaż wyczytałam ostatnio ze jej baby shower kosztował 200000$ (jeden wieczór w hotelu!) wiec chyba jednak sporo nas dzieli nadal :P 

Co do PL to tez słyszałam o koszmarnych porodówkach itp ale ja akurat jak rodziłam w Warszawie to miałam świetne warunki, prywatna sala, wanna, piłki, anestezjolog na zawołanie (dzięki czemu cały poród do końca był prawie w całości bezbolesny) wykupiona własna położna tez bardzo się sprawdziła... a że straciłam bardzo dużo krwi zostalam w szpitalu aż tydzień potem i ten pobyt tez super wspominam. I nawet jedzenie mimo ze skromne smakowało mi bardzo. Dlatego teraz się martwię czy amerykańskie standardy sprostają moim oczekiwaniom ;) 

Oczywiscie każdy szpital inny ale z doświadczenia jedynie w USA mogę Tobie powiedzieć, że u mnie było super. Sala oczywiście osobna, łazienka z wanną ( wanna z opcja jacuzzi), pielęgniarki też super. Również spędziłam w szpitalu tydzień i dziewczyny były super. Poznałam przez ten czas chyba cała rotację pielęgniarek tego oddziału. Każdego dnia przychodzili i brali zamówienie na jedzenie. Naprawdę pozytywne doświadczenie.

Ceną za znieczulenie się nie przejmuj. Po max out of pocket, ubezpieczenie pokryje. W najgorszym przypadku jakiś tam %. Akurat na tym ja osobiście bym nie oszczędzała. Ale ja też nie należę do kobiet, co chcą doświadczyć bólu naturalnego porodu. Wręcz przeciwnie !!!!!

Napisano

2 godziny temu, MeganMarkle napisał:

Wszystko jest ekstra platne. Najwiekszy scam to taki ze dostajesz 5 roznych rachunkow - od szpitala, lekarza przyjmujacego porod, anestezjologa, jakiejs pani ktora wpadla "zbadac dziecko" itd... Ja juz sie wydaje ze jest po jablkach, cyk kolejny rachuneczek w skrzynce...

Btw - dostaje 56%, z tym ze mam tax witholding jako single, zmaksowany 401k do company match, ubezpieczenie dla 3 osob jak wspomnialem wyzej + charitable donations dla United Way i ArtsWave.

Napisano
14 hours ago, miron_ksi said:

U mnie zostaje netto ~ 64%, ale za to ubezpieczenie zdrowotne tanie: 125$ premium i w tym 250$ deductible i 2250$ out of pocket max, a na rodzinę jest odpowienio, 510, 750 i 4750$. 

A to w jakim stanie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...