katlia Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 13 minut temu, Xarthisius napisał: Zarowno w Polsce sa prace beznadziejne jak i w USA fajne I na odwrot! Dlatego wole NIE uzywac osobistych anegdotek w takich dyskusjach. Cytuj
katlia Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 7 minut temu, barnclose napisał: Kraj przepiekny, tylko czasu brak, zeby go zwiedzic. Moze ja po prostu trafilem do firmy, ktora bardzo duzo wymaga i musze pracowac co najmniej 10-11 godzin dziennie. Mialem to szczescie, ze udalo mi sie zwiedzic ogromna czesc Ameryki przez te 2,5 roku, wiec czas na nastepny etap. Rowniez uwazam, ze "carpe diem" jest bardzo wazne i w zwiazku z tym planuje powrot, zeby miec wiecej czasu na hobby Rozumiem i popieram. Zycze good luck, chociaz najwyarazniej wiecie co robicie i bedzie OK. Nawet lepiej niz OK! Cytuj
MeganMarkle Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 1 hour ago, barnclose said: Jednakze sfera ekonomiczna zdominuje pierwsze lata zycia w USA. W koncu trzeba za cos zyc. Chcialem tylko przypomniec o tej gorszej stronie zycia w USA. Fajnie, ze zakladaja ze wszystko sie uda, ale powinni byc gotowi rowniez na nieco gorszy scenariusz. Kraj przepiekny, tylko czasu brak, zeby go zwiedzic. Moze ja po prostu trafilem do firmy, ktora bardzo duzo wymaga i musze pracowac co najmniej 10-11 godzin dziennie. Mialem to szczescie, ze udalo mi sie zwiedzic ogromna czesc Ameryki przez te 2,5 roku, wiec czas na nastepny etap. Rowniez uwazam, ze "carpe diem" jest bardzo wazne i w zwiazku z tym planuje powrot, zeby miec wiecej czasu na hobby Pozdrawiam! Godziny pracy to jedno (wiadomo ze można różnie trafić i w PL i w usa) ale w usa przede wszystkim nie ma urlopów, nic ci się od państwa w tek kwestii nie należy - w PL 26dni płatnego urlopu się należy jak psu buda. Dzięki czemu pół świata zwiedziłam za młodu bo co rok 3tyg urlopu brałam i jechałam z plecakiem do Azji czy Ameryki Pld. Tak tez wiedziałam stany.. teraz w usa zapomnij o takim luksusie. Siedzę na dupie i czekam aż TOPP time mi się nazbiera, do którego mam prawo tylko na 15dni rocznie. Nic nie zwiedzie nigdy w ten sposób :-/ 1 Cytuj
ajlo19 Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 2 godziny temu, barnclose napisał: To ja moze napisze Ci moj punkt widzenia. Przyjechalem do USA (stan CT) 2,5 roku temu z zona i 2,5 letnim synkiem. Jestesmy tutaj sami, zdani tylko na siebie. Po pierwszym roku pracy zostalem awansowany na stanowisko Engineering Manager w branzy lotniczej i nie moge narzekac na pensje. Jednakze podejmujemy z zona decyzje o powrocie do Europy, uwazamy ze Polska i w ogole Europa daje wcale nie gorsze persektywy niz USA. Mam wrazenie, ze w Eruopie jest wiecej czasu na zycie po pracy.! Mógłbyś napisać więcej o żonie? Czy ona pracuje czy może sobie pozwolić na siedzenie w domu z dzieckiem? Mógłbyś przybliżyć wasze początki? (można na priv). Cytuj
andyopole Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 2 godziny temu, pelasia napisał: Ja staram sie samochod zamykac na noc. Niedzwiedzie mogą niezłe straty zrobić Na noc trzeba z auta zabrac kanapki. Meza tez wez do domu…. 2 Cytuj
Jackie Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 2 godziny temu, pelasia napisał: Ja staram sie samochod zamykac na noc. Niedzwiedzie mogą niezłe straty zrobić My niedźwiedzi nie mamy, ale szopy tyż potrafią zrobić spustoszenie! 1 Cytuj
andyopole Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 Teraz, Jackie napisał: My niedźwiedzi nie mamy, ale szopy tyż potrafią zrobić spustoszenie! U nas tez sa i to duzo, ale wyobrazcie sobie, minelo mi 10 lat tutaj i jeszcze nigdy nie widzialem zywego na wlasne oczy. Cytuj
pelasia Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 33 minuty temu, andyopole napisał: U nas tez sa i to duzo, ale wyobrazcie sobie, minelo mi 10 lat tutaj i jeszcze nigdy nie widzialem zywego na wlasne oczy. Czyli czas na okulary powiadasz? 3 Cytuj
andyopole Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 21 minut temu, pelasia napisał: Czyli czas na okulary powiadasz? Zeby przeczytac to co piszesz to musze okulary odwiesic z szyi i zalozyc na nos ale racoona powinienem dojrzec bez patrzalek. Cytuj
pelasia Napisano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) U mnie w domu rakunki mi nie przeszkadzaja. Jakios im tu nie po drodze, ale misie to juz co innego. Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez pelasia 1 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi