Skocz do zawartości

DV 2020 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
14 hours ago, mxgts said:

dostałem maila z KCC by dosłać dokumenty, które jutro idę załatwiać... pytanie mam tylko czy akt urodzenia i zaświaczenie o niekaralności musi być przetłumaczone na ang? czytając wątek o dv2019 różne wersje forumowicze podawali... dzięki za odp i pozdrawiam :)

mój numer 16xxx :) 

Kiedy wyslales wniosek ds260? :) Jezeli dokumenty wydawane sa w Polsce nie trzeba ich tlumaczyc.

• Odpowiedzi 957
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
20 godzin temu, mxgts napisał:

dostałem maila z KCC by dosłać dokumenty, które jutro idę załatwiać... pytanie mam tylko czy akt urodzenia i zaświaczenie o niekaralności musi być przetłumaczone na ang? czytając wątek o dv2019 różne wersje forumowicze podawali... dzięki za odp i pozdrawiam :)

mój numer 16xxx :) 

co do dokumentów to wydaje mi się ze akty urodzenia, małżeństwa, ukończenia szkoły mogą być po polsku. cytat ze strony ambasady odnośnie dokumentów 

"Tłumaczenia
Dokumenty wydane w języku polskim, oprócz wyroków sądowych, nie wymagają tłumaczenia na język angielski. Wszystkie dokumenty sporządzone w języku innym niż polski lub angielski muszą być złożone wraz z tłumaczeniami na angielski wykonanymi przez profesjonalnego tłumacza."

Napisano

Czy mozecie powiedziec jaka odpowiedz nalezalo zaznaczyc w pytaniu: “  “Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor”? Bo juz sama nie wiem jak mam rozumiec to pytanie. Tak- mam zamiar pracowac po otrzymaniu GC. Ale czy kazdy potrzebuje tego certyfikatu? Nie rozumiem tego pytania 

Napisano
Czy mozecie powiedziec jaka odpowiedz nalezalo zaznaczyc w pytaniu: “  “Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor”? Bo juz sama nie wiem jak mam rozumiec to pytanie. Tak- mam zamiar pracowac po otrzymaniu GC. Ale czy kazdy potrzebuje tego certyfikatu? Nie rozumiem tego pytania 
Komentarz od BritSimonSays:
"The skilled or unskilled labor question has sparked some debate. In reality if you intend to work in the USA then the answer to this is Yes – but this is another question that will not cause a problem no matter which response you choose."

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...