cee Napisano 2 Października 2019 Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Chory z nienawiści dupek. Zbanowany. Banowanie też nie jest idealnym rozwiązaniem. Lepiej go naprawić
brick134 Napisano 2 Października 2019 Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Witam, Skoro już poruszono tutaj temat głosowania to zachęcam do zapoznania się z inną opcją która niestety nie jest pokazywana w mediach ponieważ jej przeciwnicy wiedzą że jest to jedyna partia która jest w stanie zapewnić nam wolność,zapraszam serdecznie na stronę https://konfederacja.net/ i na zapoznanie się z programem, naprawdę warto nawet jeśli nie planuje się głosować na konfederację to warto znać program innych ugrupować . Może jednak najwyższy czas dać szansę komuś innemu zamiast ciągle kręcić się wokół okrągłego stołu.
everden Napisano 2 Października 2019 Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Ja nie cwaniakowałam - wyemigrowałam, bo musiałam. To nie była moja wola i chętnie bym do Polski wróciła (nawet kaczogrodu). A propos - wyleciałam za rządów Kaczora. A prawo do głosowania dała mi obecna władza właśnie.
kzielu Napisano 2 Października 2019 Zgłoś Napisano 2 Października 2019 1 godzinę temu, elclasicio napisał: Witam, Skoro już poruszono tutaj temat głosowania to zachęcam do zapoznania się z inną opcją która niestety nie jest pokazywana w mediach ponieważ jej przeciwnicy wiedzą że jest to jedyna partia która jest w stanie zapewnić nam wolność,zapraszam serdecznie na stronę https://konfederacja.net/ i na zapoznanie się z programem, naprawdę warto nawet jeśli nie planuje się głosować na konfederację to warto znać program innych ugrupować . Może jednak najwyższy czas dać szansę komuś innemu zamiast ciągle kręcić się wokół okrągłego stołu. Warto też nie prowadzić agitacji na forum które do tego nie służy...
MeganMarkle Napisano 3 Października 2019 Autor Zgłoś Napisano 3 Października 2019 4 hours ago, andyopole said: PRZYPOMINAM. W USA GLOSUJEMY W SOBOTE! O cholera, ja tez planowałam w niedziele głosować LOL dzieki za cynk!
Xarthisius Napisano 8 Października 2019 Zgłoś Napisano 8 Października 2019 On 9/26/2019 at 11:26 AM, rzecze1 said: Zarejestrowałem się dziś na wybory w komisji w UK, i tak jak patrzę, to jak na razie liczba zapisanych do komisji w USA jest mizerna, nieco ponad 5 i pół tysiąca osób... W UK jest juz co prawda ponad 22 tysiące, ale i to i tak nie duzo. Wiem, ze jeszcze costało 2 tygodnie, ale na tym etapie wydaje się, ze albo zainteresowanie jest wyjątkowo słabe, albo w ogóle nie ma informacji w mediach co trzeba zrobic aby się dopisac do spisu. To w USA dopiero dobilismy do 22831. Zostaly dwa dni, zeby sie dopisywac...
mcpear Napisano 8 Października 2019 Zgłoś Napisano 8 Października 2019 On 10/3/2019 at 6:07 AM, everden said: A prawo do głosowania dała mi obecna władza właśnie. Co przez to rozumiesz? Czemu poprzednio prawa do głosowania nie miałaś? Nie bardzo czaję co się zmieniło w przepisach na korzyść dla emigrantów. Brak głosowania korespondencyjnego postrzegam jako ograniczenie ostatnio wprowadzone a jakoś nie dostrzegłem "udogodnienień" ale może jestem nieświadomy
everden Napisano 8 Października 2019 Zgłoś Napisano 8 Października 2019 17 godzin temu, mcpear napisał: Co przez to rozumiesz? Czemu poprzednio prawa do głosowania nie miałaś? Nie bardzo czaję co się zmieniło w przepisach na korzyść dla emigrantów. Brak głosowania korespondencyjnego postrzegam jako ograniczenie ostatnio wprowadzone a jakoś nie dostrzegłem "udogodnienień" ale może jestem nieświadomy Miałam, tylko za poprzednich wyborów byłam rezydentką Polski. A Kaczor dał mi prawo do głosowania przez ustanowienie i zatwierdzenie zagranicznych komisji wyborczych (choć trzeba przyznać że na ostatnią chwilę)
mcpear Napisano 8 Października 2019 Zgłoś Napisano 8 Października 2019 W poprzednich wyborach zagraniczne komisje też były ustanawiane - to nie jest zmiana prawa
rzecze1 Napisano 8 Października 2019 Zgłoś Napisano 8 Października 2019 18 godzin temu, Xarthisius napisał: To w USA dopiero dobilismy do 22831. Zostaly dwa dni, zeby sie dopisywac... No wlasnie sie zastanawiam, czy moze te liczby to to tylko tych co sie zarejestrowali przez internet, a wiekszosc starej Polonii w USA zrobila to telefonicznie lub w inny sposob? Jesli nie, no to te liczby sa szokujaco niskie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.