Skocz do zawartości

Wyjazd z rodzicami

Spajderr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dnia 19.09.2019 o 11:02, Jackie napisał:

Dzieciak chce sprowadzać całą rodzinę do USA po to by tu studiować gdy ma opcje studiowania za darmo w  Polsce. Nie sądzę by wiele osób uznało że jest to sensowny plan. Nie chodzi o sam fakt studiowania, jak kogoś stać to niech sobie przyjedzie i studiuje, moc dla Polaków! ;) 

przeciez jemu ten pomysl wyleci z glowy za 3 tygodnie, tak samo jak setki innych nastolatkowych pomyslow....

sam kiedys chcialem byc....motorniczym w pociagu....dlugo mnie trzymalo....ojj dlugo...do dzis ciagnie mnie do pociagow....

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
7 godzin temu, ilya_ napisał:

sam kiedys chcialem byc....motorniczym w pociagu....dlugo mnie trzymalo....ojj dlugo...do dzis ciagnie mnie do pociagow....

Funny you should say that... :)

Niektórzy tu na forum wiedzą, ale po 10 latach "analitykowania" i "managerowania" w róznych departamentach, zrobiłem w zeszłym roku zwrot o 180 stopni... i teraz prowadzę pociągi :) Co prawda do tego rodzaju transportu nigdy mnie specjalnie nie ciągnęło, bardziej do lotnictwa, ale tak się poukładało, ze zacząłem pracowac w firmie kolejowej... i teraz po ostatniej zmianie - o ile się spodziewałem, ze będzie to tylko "praca"  i ze wreszcie trzeba będzie "dorosnąc" - okazało się, ze dalej się świetnie "bawię"...

Takze polecam kazdemu, nigdy nie jest za pózno :)  Zwłaszcza, ze płaca tez ok, a z tego co widzę to takze w USA nie najgorzej, średnia w Amtraku to 90K.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 19.09.2019 o 14:41, Jackie napisał:

Konkretnie za co te dzięki? Napisał bzdurę wyjęta z doopy. Znakomita większość forumowiczów i zdaje się 100% forumowiczów w tym konkretnym wątku dobrze zarabia, ma ukończone studia albo w Polsce albo w USA, albo jak ja, w obu krajach. Jak chcesz karmić się pierdołami by poczuć się lepiej to naturalnie twoja sprawa.

To może ty coś napiszesz? 

Napisano
Dnia 16.09.2019 o 19:20, Spajderr napisał:

Co do Angielskiego nie mam problemu, amerykański również nie jest mi obcy. Na codzień rozmawiam z ludźmi po angielsku

To może zobacz na różne strony www jak kto jest z tym językiem, gadales z Amerykaninem w Anglii? 

Napisano

Dziękuje wszystkim jeszcze raz za odpowiedzi, również tym co mi odradzają. Chciałbym dodać, że Administrator ma dość nie typowe, prostackie zwroty do użytkowników co zniechęca mnie do dalszej rozmowy. :)

Napisano
42 minuty temu, Spajderr napisał:

Dziękuje wszystkim jeszcze raz za odpowiedzi, również tym co mi odradzają. Chciałbym dodać, że Administrator ma dość nie typowe, prostackie zwroty do użytkowników co zniechęca mnie do dalszej rozmowy. :)

LOL

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...