rzecze1 Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 33 minuty temu, andyopole napisał: Czy w przypadku braku akceptacji ESTA wzieli te $14 (za rozpatrzenie ) czy nie? Za aplikacje placi sie 4 dolary. Jesli jest udana, to dodaja nastepne 10 i dopiero wtedy z karty sciagaja cale 14. Zatem dla tych ktorzy maja watpliwosci czy dostana czy nie, jak @Robert1992 , ja nawet bym sie nie zastanawial, sprawdzenie tego to cena paczki fajek... A jesli sie dostanie odmowe, to przynajmniej bedzie wiadomo na czym sie stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 7 minut temu, rzecze1 napisał: Za aplikacje placi sie 4 dolary. Jesli jest udana, to dodaja nastepne 10 i dopiero wtedy z karty sciagaja cale 14. Zatem dla tych ktorzy maja watpliwosci czy dostana czy nie, jak @Robert1992 , ja nawet bym sie nie zastanawial, sprawdzenie tego to cena paczki fajek... A jesli sie dostanie odmowe, to przynajmniej bedzie wiadomo na czym sie stoi. Czyli $4 za "rozpatrzenie" a $10 za "manie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 16 minut temu, andyopole napisał: Czyli $4 za "rozpatrzenie" a $10 za "manie". Dokladnie tak Sprawdzalem to komus wczoraj, bo sam nie wiedzialem, i taka informacja jest na oficjalnej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 2 godziny temu, xvv napisał: Mogę się z wami podzielić aktualna informacja,nie dostalem pozwolenia,miałem odmowe dwa lata temu,tak że to zniesienie wiz nie dla każdego a Ci co mieli odmowe mogą sobie odpuścić.. szkoda,ale nie wydam kolejnych 600zł na wizę.. dostałem ete do Kanady bez problemu więc pewnie odwiedze ten kraj 1 godzinę temu, andyopole napisał: CZyli jednak system jest szczelny. Ciekawe jak pojdzie tym, ktorzy mieli np. 10 letnie bany (ktore uplynely). albo jakies dawne odmowy wizy w konsulacie a potem, po jakims czasie od odmowy dostali wlepke w paszporcie bo konsul mial lepszy humor. Wariantow I powodow do odrzucenia ESTA'y sa setki. Czy w przypadku braku akceptacji ESTA wzieli te $14 (za rozpatrzenie ) czy nie? to jest bardzo cenna informacja dla innych. - mamy przypadek, odmowa w ambasadzie 2 lata temu, ESTA odmawia, czyli <10 letni okres Czekamy teraz na przypadek, ban 10 lat, czyli >10 letni okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valaya Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 2 godziny temu, rzecze1 napisał: Za aplikacje placi sie 4 dolary. Jesli jest udana, to dodaja nastepne 10 i dopiero wtedy z karty sciagaja cale 14. Zatem dla tych ktorzy maja watpliwosci czy dostana czy nie, jak @Robert1992 , ja nawet bym sie nie zastanawial, sprawdzenie tego to cena paczki fajek... A jesli sie dostanie odmowe, to przynajmniej bedzie wiadomo na czym sie stoi. Mała rada, nie rada. My placilismy PayPalem i od razu zabrało cała kasę, więc po cichu liczyliśmy że to dobry znak . Jakby ktoś to potwierdził, to już byśmy mieli jakieś porownanie co do opłat. w instrukcji jest napisane najpierw 4 potem 10, ale u mnie od razu całość poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 8 minut temu, Valaya napisał: Mała rada, nie rada. My placilismy PayPalem i od razu zabrało cała kasę, więc po cichu liczyliśmy że to dobry znak . Jakby ktoś to potwierdził, to już byśmy mieli jakieś porownanie co do opłat. w instrukcji jest napisane najpierw 4 potem 10, ale u mnie od razu całość poszła. Byc moze, w razie egatywnego rozpatrzenia dostalibyscie te dyszke nazad? Znow trzeba czekac na rozwiklanie kolejnej zagadki pod tytulem: "placilem by PayPal, ESTA mnie wywalila gdzie jest moje 10 dulary?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Na karcie kredytowej pewnie najpierw blokuja 14, a potem sciagaja tyle ile potrzeba. Z PayPalem nie wiem, ale mysle, ze powinien byc w razie odmowy zwrot 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 3 hours ago, andyopole said: CZyli jednak system jest szczelny. Ciekawe jak pojdzie tym, ktorzy mieli np. 10 letnie bany (ktore uplynely). albo jakies dawne odmowy wizy w konsulacie a potem, po jakims czasie od odmowy dostali wlepke w paszporcie bo konsul mial lepszy humor. To mógł być po prostu automat. OP odpowiedział, że mu odmowiono wizy i automat odrzucił podanie o ESTA. Szczelność systemu dopiero można udowodnić jakby ktoś zdecydował "zapomnieć" że mu odmówiono wizy. Jeśliby we wniosku o ESTA napisał, że mu tej wizy nie odmówiono, a szczelny system by: - albo odrzucił ESTA bo wykryłby odmowę i "zapomnienie" - albo zaaprobował ESTA a oficer CBP na granicy wykrył "zapomnienie" i odesłał z powrotem do Polski z "misrepresentation" i dożywotnim banem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Godzinę temu, mcpear napisał: To mógł być po prostu automat. OP odpowiedział, że mu odmowiono wizy i automat odrzucił podanie o ESTA. Szczelność systemu dopiero można udowodnić jakby ktoś zdecydował "zapomnieć" że mu odmówiono wizy. Jeśliby we wniosku o ESTA napisał, że mu tej wizy nie odmówiono, a szczelny system by: - albo odrzucił ESTA bo wykryłby odmowę i "zapomnienie" - albo zaaprobował ESTA a oficer CBP na granicy wykrył "zapomnienie" i odesłał z powrotem do Polski z "misrepresentation" i dożywotnim banem Tak, napisalem skrotowo bo w koncu w pracy jestem i od czasu do czasu cos potrzebuje zrobic. Ale wlassnie mam fajerant i ide zaprzegac. Milego wieczoru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xvv Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 9 godzin temu, andyopole napisał: CZyli jednak system jest szczelny. Ciekawe jak pojdzie tym, ktorzy mieli np. 10 letnie bany (ktore uplynely). albo jakies dawne odmowy wizy w konsulacie a potem, po jakims czasie od odmowy dostali wlepke w paszporcie bo konsul mial lepszy humor. Wariantow I powodow do odrzucenia ESTA'y sa setki. Czy w przypadku braku akceptacji ESTA wzieli te $14 (za rozpatrzenie ) czy nie? Pobrali tylko 4dolary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi