mcpear Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2020 nie ma zakazu. aczkolwiek nie nosisz jej ze soba. leży w domu na dnie szafy / biurka i są lata całe, że jej nie potrzebujesz. Amerykanie znają numer na pamięć (ja nie) - mam w komórce zdjęcie jakby co i w ciągu minuty umiem poszukać
Jackie Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2020 25 minut temu, mvgda napisał: a można ją zalaminować? Podobno nie można https://faq.ssa.gov/en-US/Topic/article/KA-02202
andyopole Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2020 Godzinę temu, mcpear napisał: nie ma zakazu. aczkolwiek nie nosisz jej ze soba. leży w domu na dnie szafy / biurka i są lata całe, że jej nie potrzebujesz. Amerykanie znają numer na pamięć (ja nie) - mam w komórce zdjęcie jakby co i w ciągu minuty umiem poszukać Ale po co? Jak wyżej. Też nie nauczyłem się na pamięć, nie jestem prawdziwym amerykańcem. Mam SSN w telefonie.
andyopole Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2020 2 godziny temu, pelasia napisał: A ja i swoj ssn pamietam i swoj pesel PESEL też pamiętam, VAT nr też. Numer starego dowodu osobistego też do dziś, nawet numer tzw. Tymczasowego DO com go miał w pacholęctwie również. Do niedawna pamiętałem też numer mojego "kalacha" ze z wojska. A SSN nie umiem i nie zamierzam się nauczyć, demencia ma swoje prawa.
Pawex1972 Napisano 9 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 6 godzin temu, andyopole napisał: No problem. Podać numer konta? Tutaj czy na priv? Bardzo chętnie, ale jeżeli będą to "frycowe" płacić wszyscy świeżo upieczeni polscy Amerykanie. Niestety rezygnując z Pro bono oddalisz od siebie " ryzyko " otrzymania Nobla lub co najmniej wielkiego Orderu Uśmiechu.
andyopole Napisano 9 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 53 minuty temu, Pawex1972 napisał: Bardzo chętnie, ale jeżeli będą to "frycowe" płacić wszyscy świeżo upieczeni polscy Amerykanie. Niestety rezygnując z Pro bono oddalisz od siebie " ryzyko " otrzymania Nobla lub co najmniej wielkiego Orderu Uśmiechu. Prawdopodobieństwo że dostanę jakiegoś dolara od kandydata na imigrantów do USA jest znacznie mniejsze od otrzymania Nagrody Nobla! Dlatego wybieram zaszczyty ponad mamonę...
Pawex1972 Napisano 9 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 1 godzinę temu, andyopole napisał: Prawdopodobieństwo że dostanę jakiegoś dolara od kandydata na imigrantów do USA jest znacznie mniejsze od otrzymania Nagrody Nobla! Dlatego wybieram zaszczyty ponad mamonę... I tak trzymaj. Dobro wraca pod różnymi postaciami.
MeganMarkle Napisano 9 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 13 hours ago, Pawex1972 said: Faktycznie, "średniowiecze ". Przelewy płatne po 30$, kartki papieru zamiast wygodnego i trwałego plastiku. Dziękuje za info Niestety to nie Europa żeby wszystko było takie hop do przodu... w biurach nadal królują telefony stacjonarne a najbardziej zaawansowaną aplikacją jakieś używa się w korpo jest excel. Nawet SAPa większość nie ma - i mówię to na podstawie doświadczeń z SF Bay Area, gdzie rzut kotem do HQ Apple czy Google. Ręce opadają. I cycki tez ...
andyopole Napisano 9 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2020 13 godzin temu, andyopole napisał: Za to rakiety taktyczne i myśliwce odrzutowe mają tu zajebiste! Welcome to America! Nie wiem czy wiecie, że rakiety miedzykontynentalne Minuteman czy jakoś tak, ktore weszły do służby w latach 80tych wciaz sa obslugiwane przez komputery z amberowymi monitorami w których wciaz uzywa się pieciocalowych, miekkich dyskietek. Malo kto z forumowiczów widział a niewielu z Was miało coś takiego w ręku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.