Skocz do zawartości

LOT do USA bez PCRa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 hour ago, feniks_01 said:

Kto chce, niech sie szczepi. Ja odradzal nie bede :)

To moze czas przestac pisac o szczepieniach? Wiekszosc osob tutaj na forum zdecydowala sie zaszczepic. Wiec juz, ze tak powiem, po ptakach.

• Odpowiedzi 170
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
46 minut temu, Roelka v.2 napisał:

To moze czas przestac pisac o szczepieniach? Wiekszosc osob tutaj na forum zdecydowala sie zaszczepic. Wiec juz, ze tak powiem, po ptakach.

Jeszcze tego brakowało żeby podejmując tak ważna decyzję kierować się nie własnym rozumem a "netowymi mądrościami" anonimowych "uczonych".

Napisano
1 hour ago, pelasia said:

@feniks_01 ja juz na chwile obecna naprawde zastanawiam sie, po co piszesz te wszystkie posty. Non stop powtarzasz, ze nie odradzasz nikomu sie szczepic a twoje wypowiedzi pokazuja centralnie coś przeciwnego. Jesli ktos chce wiedziec jakie sa skutki uboczne to sie doedukuje i sam zadecyduje czy chce przyjąć szczepionke czy nie. Nie wiem czy sie pogubiles i nie wiesz po ktorej stronie stoisz, bo wszystkie twoje posty podchodza pod kompletnego antywaxera, a podkreślenie na koncu jednym zdaniem, ze nim nie jestes, tego nie zmienia... 

Wiesz dlaczego to opisalem? Bo nikt Ci nie powie,ze mozesz mieć 104F, że możesz sie obudzi 3 razy w ciagu nocy i zmieniac ubrania bo sa przemoczone od potu. Że twarz cala czerwona i nie ma z Toba kontaktu. CDC Ci napisze,ze mozesz miec lekki bol glowy i "flu-like symptoms" - dlatego to pisze zeby kazdy wiedzial dokladnie co sie moze stac i nie świrować. Bo tak jak moi znajomi, mogha tego nie doczytac (bo nie ma na stronie J&J oraz CDC) i beda chciec dzwonic po karetke w srodku nocy. Jak sie nie podoba to nie czytaj. Ale wg mnie takie onfo powinno byc na oficjalnych stronach ktore wymienilem. 

Napisano

Proszę założyć osobny wątek anty-szczepionkowy. W tym wątku i każdym innym każdy taki post będzie usuwany i autor dostanie ostrzeżenie.

Napisano
37 minutes ago, feniks_01 said:

Wiesz dlaczego to opisalem? Bo nikt Ci nie powie,ze mozesz mieć 104F, że możesz sie obudzi 3 razy w ciagu nocy i zmieniac ubrania bo sa przemoczone od potu. Że twarz cala czerwona i nie ma z Toba kontaktu. CDC Ci napisze,ze mozesz miec lekki bol glowy i "flu-like symptoms" - dlatego to pisze zeby kazdy wiedzial dokladnie co sie moze stac i nie świrować. 

A flu like symptoms to co twoim zdaniem ?

Napisano
29 minutes ago, pelasia said:

A flu like symptoms to co twoim zdaniem ?

Pewnie jak to w PL sie mawialo jak ktos mial lekkie przeziebienie ze ma "grype".

Napisano
5 hours ago, kzielu said:

Pewnie jak to w PL sie mawialo jak ktos mial lekkie przeziebienie ze ma "grype".

Moja mama dalej tak mowi :D jak sie mnie pyta jak sie mam i odpowiem ze kiepsko, ze mnie cos lamie w kosciach to od razu- grypa? ;) Zawsze sie z tego smieje. Co ciekawe wlasnie ona jedyna z rodziny nie chce sie szczepic i wlasnie Ona mi przesyla codziennie jakies filmiki z teoriami spiskowymi i zbiorowymi grobowcami kopanymi dla nas przez wladajace swiatem potwory spaghetti :D Tato za to zapisuje sie w srode na swoja kolej czego sie akurat po nim nie spodziewalam, ma plusa ;)

Napisano
W dniu 11.04.2021 o 01:36, kzielu napisał:

Bo szczepionkowcy "narażają" tylko siebie (jakby coś nie grało" a antyszczepionkowcy wszystkich dookoła. Taka drobna różnica. 

Chciałem coś napisać ale patrząc na ten ubogi stan szarych komórek stwierdzam, że dobrą decyzją było wchodzenie na to forum tylko po to aby stworzyć temat "wylosowany, nie wylosowany."

Coraz bardziej doceniam możliwość omijania/olewania ludzkiej ułomności.
Metoda "XD" albo "co za dzban" pozwala zachować równowagę i harmonie w moim życiu

Napisano
W dniu 9.04.2021 o 20:52, haneczka019 napisał:

Niestety nie, jak o tym usłyszałam i podjęłam próby to serwer już był "padaka" :D

Zgłosiłam chęć szczepienia jeszcze w styczniu na stronie rządowej, a że jestem w wieku 40+, to miałam pierwszeństwo i  wystawili mi e-skierowanie w systemie. 

Ja się załapałam z mężem, tyle że ja bas zapisałam 31 marca, wszystko wyglądało ok, jak u naszych mam. Tylko terminy bez wyboru szczepionek. Rano jak wstaliśmy to świat już  stał na głowie, ale bardzo rano mieliśmy szczepienie, to zlinczować nas chcieli na miejscu (2 różne punkty) . Mężowi wyznaczyli 2 termin szczepienia od ręki, ja do dziś nie mam wyznaczonego, a sprawa odbija się już o rzecznika praw pacjenta. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...