mola Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 29 minut temu, domsza napisał: https://www.zillow.com/homedetails/5125-S-Main-St-Los-Angeles-CA-90037/2072025899_zpid/ A to nie jest przykładowe mieszkanie w LA... To jest jakiś przykładowa oferta która woła "scam". Mieszkanie listowane przez agenta z Houston TX, który przypadkowo ma kilka innych najtańszych mieszkań w LA, gdzie zdjęcia to google street view. A "agencja" którą reprezentuje, to wyszukiwarka najtańszych mieszkań w USA. Wiarygodne jak cholera. Jak taki scam może działać pytasz? Otóż w USA u agenta o mieszkania się aplikuje, aplikacja kosztuje. Płacisz 100$ za aplikację i agent mówi "przykro mi, ale nie". Cena za mieszkanie sypialnia +łazienka w LA to $1300 i wzwyż, z medianą gdzieś w okolicach $1500. Za 700$ to może znajdziesz pokój w kilkuosobowym mieszkaniu. Za prąd, gaz, internet, telefon, wodę zamierzasz płacić? Bo wiele z powyższych nie mieści się w czynszu.
Roelka v.2 Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 5 minutes ago, domsza said: Samochodu nie potrzebuje Coz, powodzenia.
mola Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 40 minut temu, domsza napisał: Zostaje mi bardzo dużo pieniędzy, na weed, ciuchy, zabawę i różne hobby. Z tym "weed" to też bym uważała. O ile w niektórych stanach jest legalna, to póki nie zostaniesz obywatelem obowiązuje Cię prawo federalne wedle którego marihuana jest nielegalna. Jak się służby będą chciały przypieprzyć i się uprą to zabawa z weed może się skończyć one way ticket to Poland and wiza problems forever. Nie mówili we vlogach?
katlia Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 47 minutes ago, domsza said: California, fastfood pracownik: średnia pensja około $13/h, oferty pracy które znalazłem oferują $12.50 od ręki, a czytałem też niedawno o strajkach pracowników tej branży, aby jak w NY wprowadzić minimalne $15 za godzinę dla fastfoodów z określoną zaturnioną minimalną liczbą pracowników. Zdajesz sobie sprawe, ze ten sam pracownik w McDonald's w Danii, wykonujac ta sama prace, zarabia srednio $22 na godzine PLUS ma zaplacone ubezpieczenie medyczne i urlop? https://www.nytimes.com/2020/05/08/opinion/sunday/us-denmark-economy.html
motorolnik Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 Z tego co pamiętam, to modelki zawsze miały wzięcie jeśli chodzi o wizy imigracyjne i stanowią silną konkurencję wobec programistów przy ubieganiu się o H1B. Więc jeśli kolega czuje że ma dryg i "warunki", to zostanie modelem, który kiedyś zostanie zauważony przez zagraniczne agencje to też jakaś opcja.
mcpear Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 Chcesz mieszkać w apartamencie za $700/mc w LA? Prawie na 100% to shared room. Poza w takim apartamentowcu i w takiej dzielnicy (szkoły "wyceniane" na poziom 2/10) to przede wszystkim potrzebujesz szybko kupić broń. Nie po to aby poszpanować, ale po to by przeżyć. Ja mieszkam w szeroko rozumianej aglomeracji LA. Najtańsze "apartamenty" gdzie mieszkam (80 mil od downtown LA) to $1250 za jednosypialniowe mieszkanka + opłaty. Za minimalną płacę to nie idzie przeżyć - chyba że się pracuje 70+ godzin w tygodniu - wtedy jednak brakuje czasu na "weed" i koncerty.
domsza Napisano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 Jeszcze odpisać musze bo sie udusze. Jak mają mnie odstrzelić to odstrzelą, na osiedlu w Polsce też kose można dostać a ja jakoś dziury w brzuchu nie mam. Never lackin jak to się mówi. Jeśli $1250,za mieszkanie, to też mi styka. Ja mam troche więcej godzin w tygodniu niż inni, więc 70h pracy to dla mnie nie kłopot. Mam aparycje modela więc dobry pomysł. "I'm a model now, baby, got the face for it (face for it)" cytując westside gunn'a. Jakbym chciał w Danii mieszkać, to bym był na forum Danii. Jakbym chciał robić kase, to bym został w tym kraju pięknym jakim Polska jest, bo jeśli kombinować sie potrafi, to sie ma. Ja nie mam jednak moralności do takich wyczynów, a do kryminału mi się nie śpieszy. Mam od Was cenne informacje, teraz tylko dokończyć szkołę, i będzie pięknie. Za dwa lata wróce do tego wątku. Pozdrawiam.
katlia Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 1 hour ago, mcpear said: Chcesz mieszkać w apartamencie za $700/mc w LA? Prawie na 100% to shared room. Nie tylko shared room, ale z wymogiem hiszpanskiego w wersji Ameryki Lacinskiej albo vetnamskiego/koreanskiego lub tajskiego
katlia Napisano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 1 hour ago, domsza said: Za dwa lata wróce do tego wątku. Pomoc chlopakowi zyc w ubostwie w jakims gettcie: I can't hardly wait.
Kleofas11 Napisano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2021 Ten wesoły wątek ma już 4 strony. "Pastwicie" się nad chłopakiem, który : - nawet jeszcze nie ma ukończonych 18 lat i żadnej szkoły oprócz podstawówki, - ma w miniaturce jakiegoś uchachanego rapera z cygarem, ze złotym "goldem" na szyi, złotymi zębami oraz masą innej biżuterii, - twierdzi, że jest przebojowym bystrzakiem i dobrze zna jęz. angielski, - nawet nie umie wcześniej wyszukiwać/analizować podstawowych informacji na dedykowanych polskich i amerykańskich stronach internetowych (jeśli chodzi o wymagania, formalności prawne, realia i szanse życia w USA) oraz nie umie szukać podobnych informacji na forach internetowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.