Skocz do zawartości

DV 2024 - kiedy rusza + pytania odnośnie wypełniania eDV

Wojtek18

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Napisano

Oficjalna instrukcja już opublikowana: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2024-Instructions-Translations/DV-2024-Instructions-English.pdf

Potwierdzony brak wymogu paszportu.

Applicants must submit entries for the DV-2024 program electronically at dvprogram.state.gov between 12:00 pm (noon), Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), Wednesday, October 5, 2022, and 12:00 pm (noon), Eastern Standard Time (EST) (GMT-5), Tuesday, November  8, 2022.  Do not wait until the last week of the registration period to enter as heavy demand may result in website delays.

Napisano
14 godzin temu, andyopole napisał:

Znow sie zacznie. ....   ;)

Znowu 2h robienia zdjęć... W zeszłym roku chociaż dziecko było małe i się nie wierciło, teraz będzie wyzwanie :D

Napisano

Witam, to mój pierwszy post tutaj.

Rozważam wzięcie udziału w nadchodzącej loterii wizowej. Jestem żonaty, mamy córkę, spełniamy wszelkie wymogi. W internecie wyczytałem, że "Każdy wylosowany może zabrać ze sobą do USA najbliższą rodzinę - małżonków i dzieci do lat 21. Wynika z tego, że wypełniając zgłoszenie na każdego z małżonków podwajamy szansę wylosowania." (źródło: https://loteria-wizowa.pl/jakie-jest-prawdopodobienstwo-wygrania-zielonej-karty-w-loterii-wizowej/ ).

W przypadku wygranej loterii- to ja byłbym osobą, która procesuje cały proces (konsul itd),  najpierw pojechałaby się rozejrzeć, poszukać pracy i po jakimś czasie ściągnąć żonę i dziecko. Jak sytuacja wyglądałaby, gdyby to żona, a nie ja wygrała loterię? Czy to ona musiałaby wszystko procesować w Polsce, a ja i tak mógłbym pojechać do Stanów pierwszy? Bo jak rozumiem, każdy członek naszej rodziny otrzymałby GC. Z góry dzięki za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...