Freya Napisano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2009 Ja też tak wpisałam, po tym jak zadzwoniłam do USCIS . Pan przez telefon odpowiedział na moje pytania bez problemu. Jedynie co mnie wkurzylo to ta automatyczna sekretaka! Ja mowie ze nie mam ssn card a ta mnie mimo wszystko nadal o to pyta Wyslalam dokumenty w czwartek. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez RFEs itp. Zlozylam tez petycje o moj SSN. Musialam zlozyc petycje na nazwisko panienskie. A pozniej jak juz go dostane, to bede mogla uaktualnic go o nowe nazwisko. Chcialam od razu tak zrobic, ale Pani z okienka powiedziala, ze zajeloby to znacznie wiecej czasu. A jak juz go dostane to wkoncu bede mogla ubiegac sie o prace i o prawko itp. Juz nie moge sie doczekac. Siedzenie w domu mnie przytlacza
EwaWarszawa Napisano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2009 Hey Freya, ja juz tez zlozylam prosbe o SSN. Zastanawia mnie jednak czy mozna podjac prace w oczekiwaniu na SSN- przeciez w paszporcie mamy pieczatke, ze mozemy pracowac jakies 3 -mce??? Hmm...Dokumenty o adj. status i auth. card wysle, jak dojdzie mi SSN.
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2009 Ewa to juz zalezy od pracodawcy czy Cie przyjmie bez numera,,nie ktorzy wiedza jak kto jest a nie ktorzy czekaja jak bedziesz go miec,,wazne ze masz pozwolenie na prace ...
kattie Napisano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2009 Czy ktos sie orientuje jak wypelnic najnowsza wersje formy g-325a?? tam rubryki sa za male i przy datach podczas drukowania pojawiaja sie takie czarne plusiki i informacje sa nieczytelne. Mecze sie nad tym juz 3 tydzien:(
Kamildzianka Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 To moze wydrukuj i napisz recznie?
andyopole Napisano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2009 Czy ktos sie orientuje jak wypelnic najnowsza wersje formy g-325a?? tam rubryki sa za male i przy datach podczas drukowania pojawiaja sie takie czarne plusiki i informacje sa nieczytelne. Mecze sie nad tym juz 3 tydzien:( A moze zmniejszyc czcionke?
EwaWarszawa Napisano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja czekam ciagle na SSN a w miedzy czasie rozgladam sie za praca i ucze sie do prawka. Sciagnelam sobie i wydrukowalam z Internetu Nevada Driver`s Handbook. Po weekendzie bede juz miala swoj nr kom. Stwierdzilismy z mezem ze wezmeimy sobie opcje family, wiec bedziemy dzwonic do siebie za darmo Tym samym bedziemy mieli wspolny raczunek tel., co sie przyda na rozmowie o green card...troche przystopowalam z kewstia o adj. status itd. , bo trzeba w ktoryms z formularzy wpisac SSN, wiec jak juz dojdzie wysylamy wszystkie aplikacje Czy ktos moze powiedziec, jak dlugo sie o zaakceptowanie dokumentow o adjustment status i aut. card??? Z gory dzieki za informacje. Wiem, ze to pewnie zalezy od stanu w jakim sie mieszka ale i tak prosze o inf. Pozdr. Las Vegas!!!
kattie Napisano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2009 nie wiem za bardzo jak zmniejszc czcionke w adobe reader,ale pytanie czy moge wpisac to recznie?? chodzi mi o daty urodzenia rodzicow bo one mi sie nie mieszcza. a drugi problem dotyczy ilosci stron, bo nowa wersja ma tylko 2. 1 do wypelnienia+ instrukcje. wydrukowac strone pierwsza w 4 kopiach???
EwaWarszawa Napisano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2009 Hey! dostalam dzisiaj SSN! Czas oczekiwania: od 17 sierpnia 2009-27 sierpnia 2009 bardzo szybko!!! Stan: Nevada. Ale karta jest na moje panienskie, bo jak skladalismy wniosek czekalismy na certyfikat malz.... Yupi!!!
karina Napisano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2009 nie wiem za bardzo jak zmniejszc czcionke w adobe reader,ale pytanie czy moge wpisac to recznie?? chodzi mi o daty urodzenia rodzicow bo one mi sie nie mieszcza. a drugi problem dotyczy ilosci stron, bo nowa wersja ma tylko 2. 1 do wypelnienia+ instrukcje. wydrukowac strone pierwsza w 4 kopiach??? ja jestem przeciwna wpisywaniu czegokolwiek recznie, bo potem roznie sie to odczutuje - kilka razy bylam swiadkiem kiedy urzednik polozyl sprawe do wyjasnienia, bo mial watpliwosci co do tego co bylo wpisane.. w nowym formularzu jesli nie miesci ci sie data - wpisz tylko ostanie 2 cyfry danego roku (np. 1975 zapisz jako "75") - ten nowy g-325a ma wiele bledow, ale nikt jeszcze tego nie poprawil. albo sprobuj poszukac starszej, nadal akceptowanej wersji. Ja mam starsza wersje to moge ci wyslac a Ty sobie wypelnisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.