stars & stripes Napisano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, scarab napisał: Zastanawiam się skąd w ogóle biorą się tacy ludzie, a najgorsze, że mam wrażenie że w tym kraju stanowią oni większość I to przytłaczającą. Prawda jest taka, że większość myślących obywateli dawno przystąpiła do programu "ostatni gasi światło". Nieliczni, którzy pozostali właśnie pakują walizki lub kombinują jak się ewakuować
ilya_ Napisano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2018 10 godzin temu, andyopole napisał: Najlepsze są komentarze do tego artykułu, tragedia... ja jesli juz otworze jakis artykul na tych smiesznych stronkach typu onet, wp, interia to zawsze zaczynam od czytania komentarzy czesto nawet nie czytam artykulu.
Joanna30 Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 Dnia 18.04.2018 o 11:44, cee napisał: http://fakty.interia.pl/polska/news-konsul-usa-zniesienie-wiz-mozliwe-jeszcze-w-tym-roku,nId,2570496 To niech się streszczają, bo ja w sierpniu będę się starała o nową wizę, a tak zaoszczędzę... Kasę i nerwy, bo w nowym paszporcie będę miała wizę rosyjską, a z tego, co czytałam w wątku o DV, to oni tam teraz bardzo tego nie lubią.
cee Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 To niech się streszczają, bo ja w sierpniu będę się starała o nową wizę, a tak zaoszczędzę... Kasę i nerwy, bo w nowym paszporcie będę miała wizę rosyjską, a z tego, co czytałam w wątku o DV, to oni tam teraz bardzo tego nie lubią. Rok fiskalny chyba do września także możesz spokojnie wypełniać ds160
Joanna30 Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 No nie tak spokojnie, ale mam nadzieję, że wizę dostanę
Patipitts Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 A teraz nie robi sie online przedluzek do turystycznych? Jak wygasają? Cos mi sie obiło o uszy.
Joanna30 Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 Robi się, robi. Ja się na to łapię. Przynajmniej na dzień dzisiejszy Jak zobaczą moją wizę rosyjską, to mogą zmienić zdanie Albo nie. Ale ja to panikara jestem
andyopole Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Joanna30 napisał: Robi się, robi. Ja się na to łapię. Przynajmniej na dzień dzisiejszy Jak zobaczą moją wizę rosyjską, to mogą zmienić zdanie Albo nie. Ale ja to panikara jestem Oj tam, powiesz że to było tylko króciutkie przeszkolenie w GRU i już jestes nazad. Amerykanie niech pilnują tych ruskich, którzy już tutaj są. W Oregon jest ich dużo a w Washington mnóstwo. Nie wierze że wśród nich nie ma szpiegów czy tzw "śpiochów".
Patipitts Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 Bedzie dobrze ale rozumiem, ja tez wieczna panika o nic.
maciopa Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 31 minut temu, Patipitts napisał: A teraz nie robi sie online przedluzek do turystycznych? Jak wygasają? Cos mi sie obiło o uszy. Taka możliwość istniała już od pewnego czasu z tym, że od zeszłego roku USA skróciło okres dla Polski, w którym można taki wniosek złożyć od upłynięcia ważności poprzedniej promesy wizowej - z 24 miesięcy do 12...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.