Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Kochani!

Jak miło widzieć ze wpis jaki tu zrobiłem ponad pięc lat temu pomógł trochę ludziom a temat dalej się toczy...

Ja juz zakończyłem swoją ścieżkę emigracyjną. Trzy tygodnie temu zostałem obywatelem.

Wszystkim życzę powodzenia!

Pozdrawiam!

Brawo! Gratulacje!

Zatem pora na mnie :)

• 5 miesięcy później...

Napisano

Witajcie.

Mam do Was pytanie. Czy osoba sponsorująca/osoby sponsorujące (obywatele USA) mogą mieszkać na stałe w Polsce? Czy ma to jakieś znaczenie w uzyskaniu wizy przy sponsorowaniu rodzinnym?

Napisano

Witajcie.

Mam do Was pytanie. Czy osoba sponsorująca/osoby sponsorujące (obywatele USA) mogą mieszkać na stałe w Polsce? Czy ma to jakieś znaczenie w uzyskaniu wizy przy sponsorowaniu rodzinnym?

Osoba sponsorujaca musi miec domicyl w USA.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Mam złożoną petycję I130 przez Mamę (f2b) i moje pytanie brzmi : Czy mogę wyjechać w trakcie oczekiwania na Zieloną Kartę do Anglii i tam legalnie pracować?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Napisano

Chciałbym doprecyzować :) Czyli jeśli we wniosku Mama wpisała, że miejscem mojego zamieszkania jest Kraków to czy mogę pojechać do pracy w Anglii i tam czekać na rozpatrzenie mojego wniosku? Chodzi mi o to czy nie mam obowiązku oczekiwać na decyzję w Polsce?

• 1 miesiąc później...
Napisano

Cześć wszystkim! Mój mąż, obywatel USA, złożył petycję I-130 pod koniec czerwca. 1 lipca otrzymaliśmy NOA1, a 15 września NOA2. Dokumenty z NVC są już w drodze, telefonicznie otrzymaliśmy numer WRW. I teraz mam pytanie, czy mniej więcej można określić czas trwania procedur w NVC zakładając, że dokumenty i płatności będą dostarczane przez nas sprawnie?

Nie wiem, czy składać już wypowiedzenie w pracy :)

Z góry dziękuje za pomoc!