promysl Napisano 28 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2016 Cześć Kochani! Jak miło widzieć ze wpis jaki tu zrobiłem ponad pięc lat temu pomógł trochę ludziom a temat dalej się toczy... Ja juz zakończyłem swoją ścieżkę emigracyjną. Trzy tygodnie temu zostałem obywatelem. Wszystkim życzę powodzenia! Pozdrawiam! Brawo! Gratulacje! Zatem pora na mnie Cytuj
TomB Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Witajcie. Mam do Was pytanie. Czy osoba sponsorująca/osoby sponsorujące (obywatele USA) mogą mieszkać na stałe w Polsce? Czy ma to jakieś znaczenie w uzyskaniu wizy przy sponsorowaniu rodzinnym? Cytuj
Joanna30 Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Sponsorowanie rodzinne polega na łączeniu rodzin. Kogo połączyć w sytuacji USA - Polska, skoro wszyscy mieszkają w Polsce? To tak nie działa. Cytuj
kzielu Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy ma to jakieś znaczenie w uzyskaniu wizy przy sponsorowaniu rodzinnym? Ma - gigantyczne. Cytuj
jkb Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Witajcie. Mam do Was pytanie. Czy osoba sponsorująca/osoby sponsorujące (obywatele USA) mogą mieszkać na stałe w Polsce? Czy ma to jakieś znaczenie w uzyskaniu wizy przy sponsorowaniu rodzinnym? Osoba sponsorujaca musi miec domicyl w USA. Cytuj
kanix Napisano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam, Mam złożoną petycję I130 przez Mamę (f2b) i moje pytanie brzmi : Czy mogę wyjechać w trakcie oczekiwania na Zieloną Kartę do Anglii i tam legalnie pracować? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj
kanix Napisano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2016 Chciałbym doprecyzować Czyli jeśli we wniosku Mama wpisała, że miejscem mojego zamieszkania jest Kraków to czy mogę pojechać do pracy w Anglii i tam czekać na rozpatrzenie mojego wniosku? Chodzi mi o to czy nie mam obowiązku oczekiwać na decyzję w Polsce? Cytuj
andyopole Napisano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2016 Jestes wolnym czlowiekiem, mozesz robic co chcesz! Cytuj
patrycja.es Napisano 12 Października 2016 Zgłoś Napisano 12 Października 2016 Cześć wszystkim! Mój mąż, obywatel USA, złożył petycję I-130 pod koniec czerwca. 1 lipca otrzymaliśmy NOA1, a 15 września NOA2. Dokumenty z NVC są już w drodze, telefonicznie otrzymaliśmy numer WRW. I teraz mam pytanie, czy mniej więcej można określić czas trwania procedur w NVC zakładając, że dokumenty i płatności będą dostarczane przez nas sprawnie? Nie wiem, czy składać już wypowiedzenie w pracy Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi