Merve Napisano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2018 13 godzin temu, sly6 napisał: Można wysłać jak jesteś w Stanach a czy Cie wpuszcza zależy na kogo trafisz ważne jest to by być tyle czasu ile mówiłaś i będziesz. O dziękuje za odpowiedz. Martwiłam się czy nie namieszam wysyłając z USA Cytuj
everden Napisano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2018 23 godziny temu, Merve napisał: O dziękuje za odpowiedz. Martwiłam się czy nie namieszam wysyłając z USA Nie namieszasz. I-130 i tak wysyła mąż do odpowiedniego USCIS (w zal. od stanu) wraz z kompletem dokumentów (kpl jest na forum). Dalsze latanie do US na wizie turystycznej nie jest nielegalne, ale 'poziom ryzyka' rośnie Cytuj
Merve Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2018 4 godziny temu, everden napisał: Nie namieszasz. I-130 i tak wysyła mąż do odpowiedniego USCIS (w zal. od stanu) wraz z kompletem dokumentów (kpl jest na forum). Dalsze latanie do US na wizie turystycznej nie jest nielegalne, ale 'poziom ryzyka' rośnie No właśnie - poziom ryzyka rośnie a ja latam jeszcze z naszą 1.5 córeczką... Mąż naciska abym została i tu abyśmy już wszystko zmieniali ale mi bardzo zależy aby załatwić to w PL tak jak to się powinno zrobić. Cytuj
everden Napisano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2018 Córka, domyślam się, już ma US passport po ojcu.... Ty możesz robić te wszystkie AoSy, AEDy, itp będąc już na miejscu w US, wybór należy do Ciebie w jaki sposób starać się o GC. Ważne, byś zdecydowała od początku, bo z tego co pamiętam to w I130 były pytania o miejsce zamieszkania obojga małżonków. Cytuj
Merve Napisano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2018 3 godziny temu, everden napisał: Córka, domyślam się, już ma US passport po ojcu.... Ty możesz robić te wszystkie AoSy, AEDy, itp będąc już na miejscu w US, wybór należy do Ciebie w jaki sposób starać się o GC. Ważne, byś zdecydowała od początku, bo z tego co pamiętam to w I130 były pytania o miejsce zamieszkania obojga małżonków. Tak córcia ma już paszport USA. Będziemy wysyłać I130 po świętach. Słyszałam, żę jak zdarzyłoby się, żę termin spotkania w ambasadzie będzie pokrywał się z moją wizytą w USA to po wypełnieniu jakiegoś formularza mogę poprosić o przeprowadzenie rowowy w USA. Ale to już bardzo wybiegam wprzód . Ślicznie dziękuje za odpowiedz. Pewnie jeszcze się będę odzywać bo dopiero jesteśmy na początku tej drogi. Cytuj
everden Napisano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2018 (edytowane) No ja po prawie 3ch latach już finishuję (mam szczerą nadzieję). Duuuużo z pomocą forum. Powodzenia i Wesołych. Edytowane 23 Grudnia 2018 przez everden Cytuj
cee Napisano 13 Marca 2019 Zgłoś Napisano 13 Marca 2019 Czy w kategorii F4 potrzebne są akty urodzenia wszystkich członków rodziny ? Czy tylko osoby której dot aplikacja? Cytuj
mcpear Napisano 13 Marca 2019 Zgłoś Napisano 13 Marca 2019 Myślę że wszystkich. Plus akt małżeństwa. Na podstawie tego wiadomo że są rzeczywiście rodziną aplikujacego. Cytuj
cee Napisano 13 Marca 2019 Zgłoś Napisano 13 Marca 2019 Chodzi mi o akty urodzenia rodziny osoby na którą się aplikuje, nie aplikanta. To się nazywa chyba beneficiary. Cytuj
kzielu Napisano 13 Marca 2019 Zgłoś Napisano 13 Marca 2019 38 minut temu, cee napisał: Chodzi mi o akty urodzenia rodziny osoby na którą się aplikuje, nie aplikanta. To się nazywa chyba beneficiary. Beneficiary to jest osoba wylistowana na petycji. Jego rodzina to sa derivative beneficiaries. (czy potrzeba ich aktow urodzenia to nie pamietam / nie wiem ale najprawdopodbniej tak). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi