Gość Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 http://www.visajourney.com/content/medical
Didi33 Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 Nie wiem, gdzie o tym napisac, ale skoro juz watek w strone slubna odplywa, napisze tu. W ramach przygotowan do slubu cywilnego w Teksasie, skorzystalam z ciekawej znizki. Obowiazuje w wielu innych stanach, moim zdaniem warto, rowniez ze wzgledu na zawartosc merytoryczna kursu, prowadzonego przez psychologow terapii malzenskich. "Currently, most counties charge $71 for a marriage license. If you and your fiance are residents of Texas, you can get a discount on your license fee by completing a premarital workshop that is provided by the state for free. The workshops are at least eight hours and can be taken in a day, a weekend, or over a few weeks. Couples who complete the workshop are given a discount of $60 on their marriage license fee and the 72 hour waiting period is waived for them."
Jackie Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 No z mojego doświadczenia Kościół Rzymskokatolicki w USA ma bardzo szczegółowe guideliney dotyczące przygotowania do sakramentów. Także jak ktoś pyta o ślub katolicki, to ja odpowiadam, co my MUSIELIŚMY zrobić (od siebie dodam, że oboje jesteśmy b. wierzący, więc nie było to aż tak bolesne ) i że wcale nie było tego mało, i wydaje mi się, że więcej niż standardowo podczas nauk małżeńskich w Polsce. To ja tylko dodam że doświadczenia bywają różne. Znajoma z pracy musiała brać slub na chybcika bo w ciążę zaszła. Tysiąc dolarów wsunięte dyskretnie do księżowej kieszeni i ślub 3 tygodnie potem.
jkb Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 To ja tylko dodam że doświadczenia bywają różne. Znajoma z pracy musiała brać slub na chybcika bo w ciążę zaszła. Tysiąc dolarów wsunięte dyskretnie do księżowej kieszeni i ślub 3 tygodnie potem. No przeciez wiadomo, ze jak kazda mafia, lasi sie na pieniadze
kzielu Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 To ja tylko dodam że doświadczenia bywają różne. Znajoma z pracy musiała brać slub na chybcika bo w ciążę zaszła. Tysiąc dolarów wsunięte dyskretnie do księżowej kieszeni i ślub 3 tygodnie potem. Lol, dzieki za potwierdzenie ;-) Stawka konkretna ;-)
Jackie Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 Lol, dzieki za potwierdzenie ;-) Stawka konkretna ;-) Konkretna, bo jedno z małżonków któregoś tam sakramentu nie miało.
sly6 Napisano 28 Października 2015 Zgłoś Napisano 28 Października 2015 tutaj piszemy o kosciele Rzymsko Katolickim co jest w USA i Parafiach Polonijnych gdzie pewne sprawy sa jak w Polsce znasz ksiedza,masz wieksza sume i da sie cos zrobic pamietam sam zalatwialem papier w Polsce bo bez tego slubu zagranica by nie bylo,ze znal mnie ksiadz i uwierzyl wydal stosowny dokument,pozniej oczywiscie dane dokumenty juz dostarczone zostaly :)do danej Parafii.
ygritte Napisano 8 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Dostaliśmy NOA2. Rozumiem, że od moja wiza ma ważność od medicala do wyjazdu 6 miesięcy, tak? I data, która jest na NOA2 to data, w ciągu której muszę mieć wizę w ręku?
jkb Napisano 8 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 NOA2 jest wazne 4 miesiace. W ciagu 4 miesiecy musisz miec K1 wystawiona.
Sonli Napisano 13 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Dzięki za odpowiedzi ws. ślubu. Rok czekania w KK nie stanowi dla mnie problemu. Bardziej martwi mnie fakt papierkologii - czy nie będę czegoś potrzebowała z mojej parafii w Polsce. Obawiam się, czy polski ksiądz nie robiłby mi problemów, biorąc pod uwagę, że jest relatywnie nowy, widział mnie może z 5 razy i wątpię, aby mnie pamiętał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.