kzielu Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2017 8 minut temu, MoniaS napisał: Masz 23 kg jeśli masz wykupiony bagaz i to musi być jedna walizka. Ja kupiłam taką ogromną walize i spoko sie zamieściła i kurtka i swetry. Narzeczony i rodzina bedzie na oddzielnym bilecie przeciez - tak na moje oko...
ilon Napisano 25 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2017 Ja sie przeprowadzalam na kilka razy. Przed przeprowadzka bylam dwa razy i zostawilam wiekszosc rzeczy, moja gorsza polowka byla raz na swieta i zabrala troche moich rzeczy, potem ja sie przeprowadzalam i zabralam sporo, a reszte przywiozla moja rodzina jak przylatywali na slub. Popakuj rzeczy ktore potrzebujesz na juz i zabierz ze soba, a reszte w kartony i przy okazji zawsze ktos cos moze przywiezc
andyopole Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 10 godzin temu, MoniaS napisał: Masz 23 kg jeśli masz wykupiony bagaz i to musi być jedna walizka. Ja kupiłam taką ogromną walize i spoko sie zamieściła i kurtka i swetry. Nie wiem do którego stanu się wybierasz ale np. w Oregonie zimowa kurtka jest do niczego nieprzydatną. Na ostatnią Pasterke poszedłem w samym gajerku.
margherita_s Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 18 godzin temu, MoniaS napisał: Masz 23 kg jeśli masz wykupiony bagaz i to musi być jedna walizka. Ja kupiłam taką ogromną walize i spoko sie zamieściła i kurtka i swetry. Tak, wiem, ja biorę jedną 23kg, a drugą mój narzeczony, też 23kg.
BartekWSH Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 2 godziny temu, margherita_s napisał: Tak, wiem, ja biorę jedną 23kg, a drugą mój narzeczony, też 23kg. A nie powinnaś mieć czasem jednej walizki 23kg jako bagaż rejestrowany, druga walizka 8 kg jako bagaż podręczny i mała torba na laptop ?
margherita_s Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 3 godziny temu, BartekWSH napisał: A nie powinnaś mieć czasem jednej walizki 23kg jako bagaż rejestrowany, druga walizka 8 kg jako bagaż podręczny i mała torba na laptop ? Ale co to ma do rzeczy? Tak, ja będę miała to wszystko, ale chodzilo mi o to, że w jedną walizkę 23 kg się nie zmieszczę, dlatego kolejną (też moją) bierze mój narzeczony z rodzicami, którzy niedługo przylatują do Polski (będzie ich troje, a pakują się w 2 walizki 23kg, więc mogą bezpłatnie wziąć jeszcze jedną, dzięki temu ja nie muszę płacić za dodatkowy rejestrowany bagaż).
Amy Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 4 minuty temu, margherita_s napisał: Ale co to ma do rzeczy? Tak, ja będę miała to wszystko, ale chodzilo mi o to, że w jedną walizkę 23 kg się nie zmieszczę, dlatego kolejną (też moją) bierze mój narzeczony z rodzicami, którzy niedługo przylatują do Polski (będzie ich troje, a pakują się w 2 walizki 23kg, więc mogą bezpłatnie wziąć jeszcze jedną, dzięki temu ja nie muszę płacić za dodatkowy rejestrowany bagaż). Walizka dodatkowa to tylko 100$, ja ciagle do PL latam z dwoma co to za roznica 100$ w ta czy tamta skoro sie boisz, ze sie nie zabierzesz ze wszystkim Ja od 8 lat sie z PL wyprowadzam i ciagle cos zwoze heheh
margherita_s Napisano 26 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2017 Wybacz, ale $100 to dla mnie dużo. A skoro oni mogą wziąć mi walizkę za darmo, to czemu nie?
ilon Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2017 Ja tez bym nie dala $100 za dodatkowa torbe, bo moje ubrania to nawet by tyle warte nie byly
Łukasz90 Napisano 29 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2017 Sam kiedyś sprawdzałem i niestety niewiele taniej ~100$ za paczkę do USA, tylko waga większa .Także też się nie bardzo opłaca :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.