Skocz do zawartości

Aos I Kilka Pytań

Luko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 468
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie, 1040 to jest tax return form. Do tego musisz mieć W2. Transkrypt jest zamówiony od IRS. Mozesz zamówić przez internet, telefon i dojdzie poczta. No chyba ze masz kompletny tax return z W2 to nie ma co sobie głowy zawracać transkryptem.

No wlasnie pod linkiem ktory podalem mozna sobie transkrypt po prostu wydrukowac - nie trzeba zamawiac i czekac - od nie dawna to IRS to oferuje.

Napisano

No wlasnie pod linkiem ktory podalem mozna sobie transkrypt po prostu wydrukowac - nie trzeba zamawiac i czekac - od nie dawna to IRS to oferuje.

Ja ostatni raz zamawialam 2 lata temu, dobrze wiedzieć ze można wydrukować. Dzięki za info :)

Napisano

Witam wszyskich

Mam pytanie odnosnie rozliczenia podatkowego przez sponsora ......moj maz bedzie moim jedynym sponsorem na zielona karte , mamy 4 osobowa rodzine ( my plus 2 dzieci ) plus moj maz placi alimenty na dziecko z pierwszego zwiazku, ktory z nami nie mieszka, maz nigdy nie beirze dyskount tax na to dziecko .......czy musza to byc dochody na 5 osob czy wystracza na 4 ......?

gdzie moge zlalezc link z kwotami na bierzay rok , jesli ktos moglby mi podeslac bylabym bardzo wdzieczna !

pozdrawiam

Napisano

5 osob

http://www.uscis.gov/i-864p

Osoby, ktore pracuja jako self-employed maja utrudnione zadanie, bo trzeba wykazywac schedules, immigration moze zazyczyc sobie takze szczegolowe rozliczenia od ksiegowego (takie kosztuje sporo aby to zrobic) - urzad chce miec gwarancje, ze sa pieniadze na sponsorowanie.

Sama robilam sprawe w Chicago, gdzie kobieta wykazala w roku poprzedzajacym sponsorowanie ponad $21,031, zaplacila spooory podatek i urzad i tak zazyczyl sobie joint sponsor -> uzasadnienie brzmialo mniej wiecej tak: job is not permanent; previous year shows much lower income; she paid taxes in 2012 ($21,031) and 2011 ($8,560) but we have no record regarding 2010, 2009 therefore we cannot be sure about sponsor's reasonably expected household income this year. We have a case where the sponsor is estimating (as she is self-employed) a substantial increase in current income over what was reported on her last year's tax return.

Well, zamiast bawic sie w kotka i myszke, joint sponsor podpisal dokumenty.

Napisano

Dziekuje Karina za szybka odpowiedz I opis jak to wyglada w praniu ......to jest dokladnie nasza sytuacja ......pozostaje nam chyba poszukac join sponsora I podlaczyc go do naszych tax's ,zamiast sie zabijac ze splatami do IRS a moze to w ogole nie byc brane pod uwage, ......dobrze ze mam na to jeszcze chwilke czasu

pozdrawiam

Napisano

Jezeli masz uzupelniane cokolwiek w Stanach, to wedle prawa wymagana jest wizyta u lekarza, ktory jest wyznaczony przez immigration i tenze lekarz ma obowiazek - tak jak podalam wczesniej wytyczne ze strony immigration - podpisac wszystko na formie I-693 oraz uzupelnic karte szczepien (dolaczajac 'stare' badania z Polski - tzn. kopie).

Teraz jest taki ogrom RFE wlasnie do I-693, ze to sie w glowie nie miesci. Co wiecej bardzo czesto jest tak, ze nie przysylaja RFE, ale podczas interview (jesli ktos ma) urzednik daje Ci czas na doniesienie nowej, poprawnie uzupelnionej formy i wtedy ludzie maja juz wszystkiego dosc i ida i robia wszystko co moga byle to przeszlo.

Tak oczywiscie, mi chodzilo o to, gdy sprawa medical jest zalatwiana w calosci w Polsce, wtedy I-693 nie jest potrzebne.

Ponadto, na pewno kiedys tak bylo, ze mozna bylo poprosic lekarza o transkrypcje szczepien na I-693 bez pelnego medical i wtedy placilo sie znacznie mniej, a USCIS to lykal. Nalezalo tylko znalezc lekarza, ktory sie na to zgodzil. Nie wiem, czy nadal tak jest.

Napisano

Update z dzisiaj: 6 telefonow z wiz K-1 oraz K-3 gdzie ludzie mieli RFE dot. I-864 albo I-485.

Uwazajcie co wpisujecie, co dolaczacie i co podpisujecie. To nie sa odosobnione przypadki (takie jak ten z visajourney) gdzie ludzie dostaja najpier RFE a pozniej sprawa jest zamknieta.

Ja po prostu nie rozumiem jednego: jak ktos kto wjezdza na wizie K-1 badz K-3 moze myslec, ze skoro konsul nie chcial od niego dokumentow finansowych wspolmazonka to i teraz green card sie nalezy, bo przeciez K-1 / K-3 dostal! Jak dostal wize w ambasadzie to po co sie immigration teraz czepia i w ogole czego sie czepia skoro wize w Polsce mi wydali?

Wow.. albo naprawde urzednicy zaczeli sprawdzac wszystko bardzo dokladnie albo ludzie pisza bog wie jakie bzdury w formularzach, bo czegos takiego nie pamietam, zeby tyle osob mialo RFE.

Napisano

Hej :) mój status na stronie USCIS właśnie przeskoczył z acceptance na testing and interview. W ciagu 30 dni powinnismy otrzymać datę spotkania. Myślałam ze interview są rzadkością w przypadku k1. Czy jest jakiś konkretny powód dlaczego na nas padło czy to jest zupełnie przypadkowe? Jest cała podenerwowana w tym momencie. Czy ktoś z was miał rownież interview?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...