Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 28.07.2020 o 22:32, pelasia napisał:
Zerknij na swoje zeszłoroczne rozliczenie. Chyba gdzieś tam jest pytanie czy jest się kogoś dependent. Moze zostało zaznaczone przez przypadek yes. 

Przejrzalam i rzeczywiscie jest niechcacy zaznaczone ale ze maz moze (musialo sie niechcacy kliknac, rozliczamy sie osobno) a nie Ja, w sensie zaznaczone jest someone can claim your spouse as a dependent. Ale moj maz nie mial zadnych problemow.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
  W dniu 28.07.2020 o 22:41, Patipitts napisał:

Przejrzalam i rzeczywiscie jest niechcacy zaznaczone ale ze maz moze (musialo sie niechcacy kliknac, rozliczamy sie osobno) a nie Ja, w sensie zaznaczone jest someone can claim your spouse as a dependent. Ale moj maz nie mial zadnych problemow.

Rozwiń  

Proponuje wyslac ammendment bo to jest fraud...

Napisano
  W dniu 29.07.2020 o 00:42, kzielu napisał:
Proponuje wyslac ammendment bo to jest fraud...

Dlaczego fraud?

Ogolnie gosc mi powiedzial ze ze wzgledu na covid I tak sie nie da tego naprawic jesli chodzi o tegoroczne rozliczenia. Nie pamietam jak to dokladnie okreslil ale zdaje sie ze nie rozpatruja poprawek bo sa zawaleni robota i biura pozamykane.

Napisano (edytowane)
  W dniu 29.07.2020 o 00:43, Patipitts napisał:

Dlaczego fraud?

Ogolnie gosc mi powiedzial ze ze wzgledu na covid I tak sie nie da tego naprawic jesli chodzi o tegoroczne rozliczenia. Nie pamietam jak to dokladnie okreslil ale zdaje sie ze nie rozpatruja poprawek bo sa zawaleni robota i biura pozamykane.

Rozwiń  

Nevermind - doczytałem że on Ciebie nie zadeklarować a zaznaczył że ktoś inny Ciebie deklarował.

Edytowane przez kzielu
Napisano
  W dniu 29.07.2020 o 02:24, kzielu napisał:
Nevermind - doczytałem że on Ciebie nie zadeklarować a zaznaczył że ktoś inny Ciebie deklarował.

Odwrotnie. Ja nie deklarowalam a zaznaczylam ze ktos moze jego. Ale finalnie nikt nikogo.

Napisano
  W dniu 28.07.2020 o 17:49, Patipitts napisał:

My siedzimy w ME na kampie w srodku lasu. Mamy jezioro, las, duzo miejsca do spacerowania. Na miejscu tylko wlasciciele i male grono bliskiej rodziny/znajomych. Maz dla wszystkich codziennie gotuje. A my smazymy sie na plazy i tak nam dni mijaja, w sumie mamy wakacje w dziczy mozna powiedziec, raz na 2tyg jedziemy do walmartu i po jedzenie na wynos i to nasz jedyny kontakt z rzeczywistoscia :P wracamy pewnie za 4-6tyg choc nie spieszy nam sie. Ciesze sie ze tak sie nam udalo, bo 2019 byl bardzo pracowity i meczacy a od poczatku 2020 tylko jeden wielki stres. Przydaly sie takie wakacje.

Rozwiń  

O rany, mnie również by się przydały takie wakacje! Super, zazdroszczę :P My siedzimy głównie w domu bo gorąco (a nie mówiłam że będą na upały narzekać? ;) ) i żeby na sensowny spacer pójść trzeba by wpierw jechać gdzieś samochodem, poczekam na urlop który miałam spędzić w Polsce i może gdzieś skoczymy na kilka dni do Michigan.

Napisano
  W dniu 29.07.2020 o 15:40, Jackie napisał:

O rany, mnie również by się przydały takie wakacje! Super, zazdroszczę  My siedzimy głównie w domu bo gorąco (a nie mówiłam że będą na upały narzekać?  ) i żeby na sensowny spacer pójść trzeba by wpierw jechać gdzieś samochodem, poczekam na urlop który miałam spędzić w Polsce i może gdzieś skoczymy na kilka dni do Michigan.

Wlasnie mialam to samo w GA i mimo ze mialam “wolne” od maja i mieszkamy na wsi to spacer tylko o 8 rano bo potem upal i meszki a tutaj praktycznie caly dzien na dworze ;) jakby co wlasciciele wynajmuja 2 domki na airbnb jakby kto byl zainteresowany wakacjami :D

Napisano

Zamiast lezec sobie wlasnie na plazy to siedze w biurze. Tak jak pisalam, gubernator Virginii cofnal niektore rejony stanu w tyl z otwieraniem no i takim sposobem zamiast na plazy i na weselu w ten weekend to siedze na doopie.  Moze sie odwale jak szczur na otwarcie kanalu w sobote i sobie poogladam netflixa czy cos bo juz bylam nastawiona ze sie ubiore i umaluje a nie kolejny weekend na nieogara :D 

Napisano (edytowane)
  W dniu 28.07.2020 o 15:16, Jackie napisał:

Słuchajta no forumowicze bo dobrze wam radzę: podróżujcie gdy jesteście młodzi i macie na to siły. Jako młoda osoba zwiedziłam kawał świata  za grosze i bez luksusów z których teraz niestety nie mogę z racji wieku i choroby zrezygnować.

Rozwiń  

Dobrze powiedziane!

Dodałbym - dbac o zdrowie. Co prawda nie gwarantuje to bezbolesnego zycia w przyszłości, bo nigdy nie widomo, ale na pewno zwiększa na takie zycie szansę i benefity z tym związane. A im wcześniej się zacznie, nawet wtedy gdy się ma 20 lat i czuje się "niezniszczalnym"... tym lepiej. Na studiach miałem szczęście do wuefisty który patrząc na nas z kwaśną miną mawiał - "No... olimpijczyków to ja tu zadnych nie widzę... Ale jak w zyciu dbac o kręgosłup to ja was przez semestr nauczę!.."  I muszę przyznac, ze nauczył. Do dziś pamiętam bolesne wtrorki po poniedziałkowym wuefie... Ale w długim terminie... to się to bardzo przydało...

Edytowane przez rzecze1
  • Dziękuję! 1