ilon Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 9 minut temu, andyopole napisał: Portland, Oregon. Dla mnie było to wielkim zaskoczeniem gdy zamieszkalem tu na stałe. Wczesniej, będąc turystycznie nie zwróciłem uwagi a może tubylcy nie chcieli pokazać i omijAli te miejsca. A ja myslalam, ze w Portland to wiekszosc miasta to bezdomni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, ilon napisał: A ja myslalam, ze w Portland to wiekszosc miasta to bezdomni? Mozna odniesc takie wrazenie jadac prez centrum. Na szczescie nie mieszkam w tym miescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Dnia 26.08.2020 o 22:30, ilya_ napisał: odradzam. Manhattan sie zmienil. Nie wiem jak wielu imigrantów przybywało w niedalekiej przeszłości MIESZKAĆ na Manhattanie... ale z turystycznego punktu widzenia, czy tez tego ogólnego, to Nowy Jork rzeczywiście się zmienia, i niestety nie na lepsze. Co by nie mówić o Guliani’m, i o chorobie która go ogarnęła w ostatnich 5+ latach... to burmistrzem był w swoim czasie świetnym. Wyciągnął NYC z narokotykowo-przestępczego rynsztoku, i szkoda patrzeć jak to wszystko idzie teraz downhill. Niewiele brakuje a będzie jak w San Francisco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 16 minut temu, rzecze1 napisał: Nie wiem jak wielu imigrantów przybywało w niedalekiej przeszłości MIESZKAĆ na Manhattanie... Moja zona (ex), najpierw na Brooklynie a potem kilkanascie lat, az do 9/11 mieszkala na Dolnym Manhattanie. Zaraz obok Zydowskiego Muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Chcialam powiedzieć ze dzisiaj wprowadzilismy sie do naszego pierwszego wlasnego domu. Rozpakowani jestesmy tak w 80% wiec jutro bedzie jeszcze troche roboty. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 14 minut temu, Roelka v.2 napisał: Chcialam powiedzieć ze dzisiaj wprowadzilismy sie do naszego pierwszego wlasnego domu. Rozpakowani jestesmy tak w 80% wiec jutro bedzie jeszcze troche roboty. Jak tam koty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) 34 minuty temu, andyopole napisał: Moja zona (ex),(...) a potem kilkanascie lat, az do 9/11 mieszkala na Dolnym Manhattanie. Zaraz obok Zydowskiego Muzeum. Wynajmowała czy własne? Jak ktoś w tamtym czasie kupił/miał, to teraz, jeśli spłacone, to jest milioner. Zresztą, tak samo jest gdzie indziej. Mam tutaj znajomego z Royal Navy, który zawsze wspomina i pluje sobie w brodę, ze sprzedał mieszkanie w centrum (w obwodnicy) Londynu które „dostał” we wczesnych latach 90-tych za kilkanaście tysięcy funtów... Metropolie to teraz tylko dla bogatych. Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez rzecze1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 8 minut temu, rzecze1 napisał: Metropolie to teraz tylko dla bogatych. Kto wie co będzie za 10 lat. Po ostatnich rabunkach centrum Chicago wygląda jak makieta, w porównaniu do tego jak zwykle tętniło życiem teraz jest kompletne pustkowie. W związku z tym że biznesy pozamykane nie opłacało się mieć pootwieranych restauracji, więc też je pozamykano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Roelka v.2 napisał: Chcialam powiedzieć ze dzisiaj wprowadzilismy sie do naszego pierwszego wlasnego domu. Rozpakowani jestesmy tak w 80% wiec jutro bedzie jeszcze troche roboty. Gratuluje! To super uczucie. Jak masz moment, to wyslij jakies zdjecia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Jackie napisał: Kto wie co będzie za 10 lat. Po ostatnich rabunkach centrum Chicago wygląda jak makieta, w porównaniu do tego jak zwykle tętniło życiem teraz jest kompletne pustkowie. W związku z tym że biznesy pozamykane nie opłacało się mieć pootwieranych restauracji, więc też je pozamykano. Kolezanka mieszka na Manhattanie i czasami przysyla zdjecia pustych ulic, pozamykanych restauracji... jak z filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi