andyopole Napisano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) 32 minuty temu, Iskierka napisał: Kochani, powiedzcie mi, co wy macie z tymi lampkami, choinkami i ogólnie świątecznymi dekoracjami w listopadzie? Koleżanka wrzuciła zdjęcie ubranej choinki (dzisiaj), kolejna to samo. Ja kocham święta, ale to mi się jakś za szybko wydaje, u mnie choinkę ubierało się dopiero koło 22-23.12, a jak nie było komu to i w Wigilię. Także sami rozumiecie... Bo tutaj to nie jest Boże Narodzenie tylko szczyt czyszczenia sklepowych magazynow. Choinki stawiają Hindusi i Azjaci i większość z nich tak naprawdę ma niewielkie pojęcie jakie to jest naprawdę święto. edit: dotyczy również wielu Amerykanów. Edytowane 27 Listopada 2020 przez andyopole 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) 30 minutes ago, Iskierka said: Kochani, powiedzcie mi, co wy macie z tymi lampkami, choinkami i ogólnie świątecznymi dekoracjami w listopadzie? Bo przyjemnie jest widziec lampki i udekorowane domy. Czy jest w tym cos zlego? Osobiscie nigdy nie stawiam choinki przed 15m grudnia, ale na zewnatrz domu czesto dekorujemy w krotce po Thankgsiving... glownie dlatego ze sasiedzi to robia i trzeba utrzymywac dobre stosunki i community spirit Edytowane 27 Listopada 2020 przez katlia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 2 minutes ago, andyopole said: Hindusi i Azjaci i większość z nich tak naprawdę ma niewielkie pojęcie jakie to jest naprawdę święto. LOL. To fakt. Pracowalam z kobieta ktorej maz byl z Egiptu. Mowila ze jej maz mial male pojecie o co chodzilo na Wielkanoc, ale NA WSZELKI WYPADEK zawsze jej kupowal kwiaty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskierka Napisano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 1 minutę temu, katlia napisał: Bo przyjemnie jest widziec lampki i udekorowane domy. Czy jest w tym cos zlego? Osobiscie nigdy nie stawiam choinki przed 15m grudnia, ale na zewnatrz domu czesto dekorujemy w krotce po Thankgsiving... glownie dlatego ze sasiedzi to robia i trzeba utrzymywac dobre stosunki i community spirit Katlia, lampki uwielbiam, ogólnie Boże Narodzenie to moje ukochane Święto. I nie mam nic przeciwko lampkom, tylko że... Indyk jeszcze w pełni nie ostygł po Thanksgiving W sumie zawsze mnie bawiło, jak szybko Amerykanie po danym święcie zmieniają dekoracje. Ale trzeba im przyznać, że pięknie domy przystrajają, nam w Europie to bardzo daleko do tego, chyba nie ma takiej tradycji tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 4 minuty temu, katlia napisał: Bo przyjemnie jest widziec lampki i udekorowane domy. Czy jest w tym cos zlego? Dlatego sąsiedzi już zaczęli się motać z lampkami a ja żeby zachować 5 minut temu, katlia napisał: dobre stosunki i community spirit Wieszam lampki nie prędzej niż na Św. Mikołaja choć raczej później a zdejmuje, tzn. wyłączam na Gromniczną. W ten sposób na osiedlu jest dłużej ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 5 minutes ago, Iskierka said: Katlia, lampki uwielbiam, ogólnie Boże Narodzenie to moje ukochane Święto. I nie mam nic przeciwko lampkom, tylko że... Indyk jeszcze w pełni nie ostygł po Thanksgiving W sumie zawsze mnie bawiło, jak szybko Amerykanie po danym święcie zmieniają dekoracje. Ale trzeba im przyznać, że pięknie domy przystrajają, nam w Europie to bardzo daleko do tego, chyba nie ma takiej tradycji tutaj. W rodzinie mojego meza świąteczne dekoracje zaczynaja sie po Thanksgiving dinner. My po prostu kontynuujemy tradycje. Dodatkowo 2020 byl raczej... nieciekawy, wiec czemu nie powiesić troche lampek i ozdobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 5 minut temu, Iskierka napisał: tylko że... Indyk jeszcze w pełni nie ostygł po Thanksgiving W Polsce nie jest już wiele lepiej. Słucham właśnie polskiego radia i z rozbawieniem słucham reklam związanych z Black Friday. Ilu Polaków wie dlaczego "black"? Jeszcze kilka lat amerykanizacji i znicze kupowane na Wszystkich Świętych w supermarketach będą wisiały na choinkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 10 minut temu, Iskierka napisał: nam w Europie to bardzo daleko do tego, chyba nie ma takiej tradycji tutaj. Pojedź na Opolszczyznę, zapewniam że zmienisz zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 14 minutes ago, andyopole said: Wieszam lampki nie prędzej niż na Św. Mikołaja choć raczej później a zdejmuje, tzn. wyłączam na Gromniczną. W ten sposób na osiedlu jest dłużej ładnie. Od mojego HOA byś dostał mandat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 7 minut temu, mcpear napisał: Od mojego HOA byś dostał mandat Pamiętam gdy pisałeś już o tym już kiedyś. Kiedyś przy okazji przejrzałem nasze "regulation". Jedyna wzmianka o Christmas to Festival of Lights czyli parada zdobionych lampkami wózków golfowych i wozów strażackich przez osiedle, mniej więcej ostatni weekend przed świętami. Moje osiedle ma własne, pełne pole golfowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi