mola Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 U syna w przedszkolu niedawno skończyli świętować Diwali, zaraz będą wyklejać menory z makaronu na Hanukkah, potem Boże Narodzenie, Kwanzaa, Nowy Rok, Chiński Nowy Rok, potem gładko wchodzą w Walentynki, a jak mnie pamięć nie myli na deser karnawał. W zeszłym roku choinkę kupowaliśmy gdzieś koło 20 grudnia i był to błąd, gdyż zostały same przesuszone wiechcie. W tym roku napóźniej 10 grudnia. Co do wywieszania lampek - jest ciemno, ponuro. Cała ta fascynacja światłem wcale nie ma takich silnych korzeni w chrześcijaństwie - ot religia zaadaptowała zwyczaje związane z zimowym przesileniem. Widocznie jak się robi ciemno o 16 ludzie ciągle mają potrzebę czymś to zagospodarować. 1 Cytuj
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 W czwartek zrobiłem Covid test. W nocy przyszedł wynik. Not detected. 5 4 Cytuj
katlia Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 14 hours ago, mola said: U syna w przedszkolu niedawno skończyli świętować Diwali, zaraz będą wyklejać menory z makaronu na Hanukkah, potem Boże Narodzenie, Kwanzaa, Nowy Rok, Chiński Nowy Rok, potem gładko wchodzą w Walentynki, a jak mnie pamięć nie myli na deser karnawał. Bardzo to wszystko Amerykanskie - w najlepszym znaczeniu. Cytuj
ajlo19 Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 W tym roku nic. Ale jeszcze zastanawiam sie nad Air Fryer. Maja dobre oferty na Amazonie. Ktos ma i korzysta? Warto? A w miedzy czasie udekorowalismy dom i po raz pierwszy rozpalilismy w kominku. Fajnie jest. Nigdy jeszcze nie mialam prawdziwego kominka. Chyba, ze piec na wegiel w piwnicy sie liczy Kupilam ninja foodie 8 qt pressure cooker + air frajer. Wstawil i zapomnial. Sent from my moto g(7) optimo maxx(XT1955DL) using Tapatalk 1 Cytuj
katlia Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 23 minutes ago, ajlo19 said: Kupilam ninja foodie 8 qt pressure cooker + air frajer. Daj znac jak Ci sie podoba, bo tez myslimy o tym. Cytuj
ajlo19 Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 Daj znac jak Ci sie podoba, bo tez myslimy o tym. Bardzo mi sie podoba, mam juz instant pot ale bez tego zapiekacza i gotowalam w nim zupy, kasze, ziemniaki, warzywa. W ninja foodie mozna to samo + zapiekanie. Mi to odpowiada , bo mozna naprawde szybko po pracy cos przyrzadzic. Wstawil zapomnial i za 20 minut gotowe. Nawet rosol w tym gotujeSent from my moto g(7) optimo maxx(XT1955DL) using Tapatalk 1 Cytuj
agatenka Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 On 11/27/2020 at 11:55 AM, Roelka v.2 said: W tym roku nic. Ale jeszcze zastanawiam sie nad Air Fryer. Maja dobre oferty na Amazonie. Ktos ma i korzysta? Warto? A w miedzy czasie udekorowalismy dom i po raz pierwszy rozpalilismy w kominku. Fajnie jest. Nigdy jeszcze nie mialam prawdziwego kominka. Chyba, ze piec na wegiel w piwnicy sie liczy Ja sie dzisiaj skusilam na ten 11in1 6.5qt. chociaż z moim zapałem boje sie ze bedzie zbierał kurz tak jak thermomix Ale w bb&b maja naprawde dobra cene Co do kominka, u moich rodziców w domu jest i (chyba) przez zly komin zawsze potem śmierdziało w calym domu wiec sie jakos do kominkow zrazilam. Poza tym nigdy nikomu nie chcialo sie w nim palic. Teraz kupilismy dom tez z kominkiem ( na flordzie ) wiec mimo ze daje klimat wątpię żebyśmy go kiedykolwiek używali. Drewno, dym, czyszczenie .. jakos nie moja bajka wiec chce go zamurować i wstawić elektryczna ameykanska tandete ale pstryk i dziala ! Cytuj
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 42 minuty temu, ajlo19 napisał: Nawet rosol w tym gotuje Rosół też gotowy w dwadzieścia minut? Cytuj
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 41 minut temu, agatenka napisał: zawsze potem śmierdziało w calym domu wiec sie jakos do kominkow zrazilam. Bo trzeba kupić szczelny wkład do kominka z szybą. O wiele lepsza wydajność cieplna, dużo niższe zużycie drewna. Niestety w USA bardzo cienki wybór a ceny zabójcze. 1 Cytuj
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2020 Natomiast ja, zgodnie z planem kupiłem toto: https://www.homedepot.com/p/LG-Electronics-6-3-cu-ft-30-in-Slide-In-Electric-Smart-Range-with-ProBake-Convection-Induction-Self-Clean-in-Black-Stainless-Steel-LSE4616BD/305220193?NCNI-5 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi