mola Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 U syna w przedszkolu niedawno skończyli świętować Diwali, zaraz będą wyklejać menory z makaronu na Hanukkah, potem Boże Narodzenie, Kwanzaa, Nowy Rok, Chiński Nowy Rok, potem gładko wchodzą w Walentynki, a jak mnie pamięć nie myli na deser karnawał. W zeszłym roku choinkę kupowaliśmy gdzieś koło 20 grudnia i był to błąd, gdyż zostały same przesuszone wiechcie. W tym roku napóźniej 10 grudnia. Co do wywieszania lampek - jest ciemno, ponuro. Cała ta fascynacja światłem wcale nie ma takich silnych korzeni w chrześcijaństwie - ot religia zaadaptowała zwyczaje związane z zimowym przesileniem. Widocznie jak się robi ciemno o 16 ludzie ciągle mają potrzebę czymś to zagospodarować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 W czwartek zrobiłem Covid test. W nocy przyszedł wynik. Not detected. 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 14 hours ago, mola said: U syna w przedszkolu niedawno skończyli świętować Diwali, zaraz będą wyklejać menory z makaronu na Hanukkah, potem Boże Narodzenie, Kwanzaa, Nowy Rok, Chiński Nowy Rok, potem gładko wchodzą w Walentynki, a jak mnie pamięć nie myli na deser karnawał. Bardzo to wszystko Amerykanskie - w najlepszym znaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajlo19 Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 W tym roku nic. Ale jeszcze zastanawiam sie nad Air Fryer. Maja dobre oferty na Amazonie. Ktos ma i korzysta? Warto? A w miedzy czasie udekorowalismy dom i po raz pierwszy rozpalilismy w kominku. Fajnie jest. Nigdy jeszcze nie mialam prawdziwego kominka. Chyba, ze piec na wegiel w piwnicy sie liczy Kupilam ninja foodie 8 qt pressure cooker + air frajer. Wstawil i zapomnial. Sent from my moto g(7) optimo maxx(XT1955DL) using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 23 minutes ago, ajlo19 said: Kupilam ninja foodie 8 qt pressure cooker + air frajer. Daj znac jak Ci sie podoba, bo tez myslimy o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajlo19 Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Daj znac jak Ci sie podoba, bo tez myslimy o tym. Bardzo mi sie podoba, mam juz instant pot ale bez tego zapiekacza i gotowalam w nim zupy, kasze, ziemniaki, warzywa. W ninja foodie mozna to samo + zapiekanie. Mi to odpowiada , bo mozna naprawde szybko po pracy cos przyrzadzic. Wstawil zapomnial i za 20 minut gotowe. Nawet rosol w tym gotujeSent from my moto g(7) optimo maxx(XT1955DL) using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 On 11/27/2020 at 11:55 AM, Roelka v.2 said: W tym roku nic. Ale jeszcze zastanawiam sie nad Air Fryer. Maja dobre oferty na Amazonie. Ktos ma i korzysta? Warto? A w miedzy czasie udekorowalismy dom i po raz pierwszy rozpalilismy w kominku. Fajnie jest. Nigdy jeszcze nie mialam prawdziwego kominka. Chyba, ze piec na wegiel w piwnicy sie liczy Ja sie dzisiaj skusilam na ten 11in1 6.5qt. chociaż z moim zapałem boje sie ze bedzie zbierał kurz tak jak thermomix Ale w bb&b maja naprawde dobra cene Co do kominka, u moich rodziców w domu jest i (chyba) przez zly komin zawsze potem śmierdziało w calym domu wiec sie jakos do kominkow zrazilam. Poza tym nigdy nikomu nie chcialo sie w nim palic. Teraz kupilismy dom tez z kominkiem ( na flordzie ) wiec mimo ze daje klimat wątpię żebyśmy go kiedykolwiek używali. Drewno, dym, czyszczenie .. jakos nie moja bajka wiec chce go zamurować i wstawić elektryczna ameykanska tandete ale pstryk i dziala ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 42 minuty temu, ajlo19 napisał: Nawet rosol w tym gotuje Rosół też gotowy w dwadzieścia minut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 41 minut temu, agatenka napisał: zawsze potem śmierdziało w calym domu wiec sie jakos do kominkow zrazilam. Bo trzeba kupić szczelny wkład do kominka z szybą. O wiele lepsza wydajność cieplna, dużo niższe zużycie drewna. Niestety w USA bardzo cienki wybór a ceny zabójcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Natomiast ja, zgodnie z planem kupiłem toto: https://www.homedepot.com/p/LG-Electronics-6-3-cu-ft-30-in-Slide-In-Electric-Smart-Range-with-ProBake-Convection-Induction-Self-Clean-in-Black-Stainless-Steel-LSE4616BD/305220193?NCNI-5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi