ilon Napisano 18 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 1 hour ago, Iskierka said: @ilonnie zapomnij o Deep Dish Pizza! I warto odwiedzić lodowisko pod fasolką, jak znajdziecie chwilkę. Dodatkowo w Chicago zwykle w grudniu mają Christmas Market w niemieckim stylu, polecam, super grzańce, prawie tak samo dobre jak te w Niemczech Jak jest organizowany w tym roku to warto o niego zahaczyć, ja zawsze wpadałam. Nie moge sie za bardzo najesc bo sie nie zmieszcze w sukienke na impreze hehe. Ale wlasnie tez mialam pytac czy cos sie ciekawego swiatecznego dzieje - i jak tak to gdzie. Cytuj
andyopole Napisano 18 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Co to za ceny :O Za nie wiele wiecej kupilam bilety do PL... Drożyzna. Bo w tej cenie @ilonoferuje, wikt, opierunek, kwaterunek i prezenty na święta! 1 Cytuj
andyopole Napisano 18 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 1 godzinę temu, Iskierka napisał: Żurawinka (u nas akurat smażona z cebulką, do mięsa jak znalazł) Żurawina - obowiązkowo na slodko, do mięsa jak znalazł! Wiem co pomyślałaś, też się zdziwiłem na początku. Cytuj
andyopole Napisano 18 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 Godzinę temu, ilon napisał: Nie moge sie za bardzo najesc bo sie nie zmieszcze w sukienke na impreze hehe. Ale wlasnie tez mialam pytac czy cos sie ciekawego swiatecznego dzieje - i jak tak to gdzie. Wczoraj byłem w Walmart. Tam chodzę tylko do apteki ale jak już byłem to wlazlem w regały po jajka i inne drobiazgi, które akurat były potrzebne, np Tea Light. Na jednym regale były jakieś gwiazdki i Mikołaje ale dekoracji sklepowych nic, zero. Cytuj
andyopole Napisano 18 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 2 godziny temu, ilon napisał: I jeszcze patrz ile te loty spiritem trwaja Spirit to chyba najbardziej dziadowska linia jaką lecialem. Nawet za podręczny bagaż mnie skroili. Szczęśliwie lecialem służbowo, firma płaciła. Cytuj
Malgoo Napisano 18 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 15 hours ago, ilon said: Nie moge sie za bardzo najesc bo sie nie zmieszcze w sukienke na impreze hehe. Ale wlasnie tez mialam pytac czy cos sie ciekawego swiatecznego dzieje - i jak tak to gdzie. Oczywiscie mozesz odwiedzic https://www.christkindlmarket.com/ and to get into the Christmas state of mind Cytuj
Malgoo Napisano 18 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 (edytowane) 16 hours ago, Iskierka said: Kochani, a tak poza tematem dekoracji świątecznych itd. Organizuję z mężem Thanskgiving - pierwszy raz spędzamy razem i to sami, więc wreszcie jest okazja żeby się wykazać jako gospodyni Powiedzcie, co tradycyjnie przygotowuje się do jedzenia? Takie amerykańskie "must-have" Aktualnie mam na liście - Pecan Pie (najważniejsza pozycja wg. mojego męża, reszty mogłoby nie być:D) - Mashed Potatoes + Gravy - Pieczony Indyk. U nas jako substytut będzie kurczak --> z indyka mogę kupić nóżkę, bagatela 2,5kg najmniejsze jakie widziałam, na naszą dwójkę trochę dużo by było, szczególnie że mąż to team kurczak, indyk mógłby nie istnieć - Żurawinka (u nas akurat smażona z cebulką, do mięsa jak znalazł) Czy cos jeszcze należy do takich tradycyjnych dań? Fasolka, jakieś inne warzywa może? Wiem, że jest też stuffing z chleba, ale to jakoś nigdy mi nie podchodziło... Mozesz zrobic cauliflower casserole, cieszy sie popularnoscia na Thanksgiving i szybko znika ze stolu https://www.wellplated.com/cauliflower-casserole/ Edytowane 18 Listopada 2021 przez Malgoo Cytuj
andyopole Napisano 18 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2021 16 godzin temu, andyopole napisał: Wczoraj byłem w Walmart. Tam chodzę tylko do apteki ale jak już byłem to wlazlem w regały po jajka i inne drobiazgi, które akurat były potrzebne, np Tea Light. Na jednym regale były jakieś gwiazdki i Mikołaje ale dekoracji sklepowych nic, zero. Za to dzis gdy jechalem do pracy u sasiada mieszkajacego "na winklu" ujrzalem feerie swiatelek. Namotal tych lampek (setki) na kazdym krzaczku. Cytuj
Joanna30 Napisano 19 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2021 12 godzin temu, andyopole napisał: Za to dzis gdy jechalem do pracy u sasiada mieszkajacego "na winklu" ujrzalem feerie swiatelek. Namotal tych lampek (setki) na kazdym krzaczku. Kto bogatemu zabroni? 1 Cytuj
ilon Napisano 19 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2021 On 11/17/2021 at 7:02 PM, Patipitts said: Ja lubie green bean casserolle z takich rzeczy co wymienilas. “U nas” na poludniu je sie soul food i na thanksgiving jest mac and cheese, collard greens, corn bread, pieczona szynka, indyk, zurawina, pieczone yums z cynamonem, stuffing. To takie podstawowe, no i ryz czesto tez spotykam. z ciast to pecan pie (moj maz tez uwielbia), sweet potato pie, pumpkin pie, red velvet, pound cake (my lubimy cytrynowy) i tyle chyba U mnie tak samo - green bean casserolle jest super!! My mamy jutro friendsgiving u nas i wlasnie robie caserolle, wiec juz sie nie moge doczekac! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi