katlia Napisano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 2 hours ago, mcpear said: W przypadku travel nurse one mają tak kontrakt zbudowany, że większość kasy dostają jako "zwrot kosztów delegacji" - czyli 80% dochodów dostają tax-free. Mam kumpla w teamie, którego dziecko tak pracuje i sobie bardzo chwali. Tak, to sa fajni ludzie generalnie. Zwiedzaja caly kraj w ten sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 5 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Maja 2023 2 godziny temu, mcpear napisał: większość kasy dostają jako "zwrot kosztów delegacji" - czyli 80% dochodów dostają tax-free. Bedzie zdziwko gdy przyjdzie czas na emeryture. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 On 5/5/2023 at 12:44 PM, katlia said: Rynek po prostu reaguje na brak ludzi. Bardzo duzo przeszlo na emeryture w ciagu Covida. Masy meksykanskich pracownikow wyjechalo z USA w czasie tRumpa. Latynosi - nie z Meksyku - ktorzy teraz przyjezdzaja nie maja wyrobionej infrastruktury imigranckiej zeby skorzystac z tych prac. Wszedzie brakuje pracownikow. Wszedzie. Niestety zdaje sobie z tego sprawe. Nas ratuja troche studenci na w&t bo inaczej byloby strasznie ciezko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Hi kochani - jakos czas temu mialam lot AA ktory byl 'opozniony' o prawie 24h. Wiem ze tutaj ogolnie to jest wolna amerykanka i ze linie lotnicze moga sobie tak wprawdzie robic co chca i raczej nie nalezy mi sie zaden zwrot albo odszkodowanie. Moze sie ktos podzielic swoim doswiadczeniem/wiedza czy cos moge od nich dostac? Do tej pory AA troche mnie olewa po tym jak napisalam im co mysle o ich 10k milach ktore mi dalo w ramach zadoscuczynienia za zmarnowane prawie 24 godziny na ORD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2023 Niestety jeśli to nie był lot do Europy to cieszyłbym się z 10k mil, które dali a których nie musieli dać. Myślę, że nic nie uzyskasz - oczywiście psycholog mógł ci zalecić przelanie na papier żółci, złości i innych negatywnych uczuć ale poza potencjalnym uwolnieniem pewnych dawek dopaminy, które mogły się w tym procesie wyzwolić nie spodziewam się żadnych innych pozytywnych reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 6 hours ago, ilon said: Hi kochani - jakos czas temu mialam lot AA ktory byl 'opozniony' o prawie 24h. Wiem ze tutaj ogolnie to jest wolna amerykanka i ze linie lotnicze moga sobie tak wprawdzie robic co chca i raczej nie nalezy mi sie zaden zwrot albo odszkodowanie. Moze sie ktos podzielic swoim doswiadczeniem/wiedza czy cos moge od nich dostac? Do tej pory AA troche mnie olewa po tym jak napisalam im co mysle o ich 10k milach ktore mi dalo w ramach zadoscuczynienia za zmarnowane prawie 24 godziny na ORD. Nie bardzo mozesz cokolwiek dostac - wlasnie aktualna administracja probuje zaproponowac podobne prawo jak jest w EU ale za chwile zostanie ubite bo lobbying linii lotniczych jak kazdy inny bedzie pewnie skuteczny no i jak to tak bezczelnie atakowac biedne linie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 4 godziny temu, kzielu napisał: Nie bardzo mozesz cokolwiek dostac - wlasnie aktualna administracja probuje zaproponowac podobne prawo jak jest w EU ale za chwile zostanie ubite bo lobbying linii lotniczych jak kazdy inny bedzie pewnie skuteczny no i jak to tak bezczelnie atakowac biedne linie... Tylko ta parszywa UE poniewiera liniami lotniczymi i operatorami komórkowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Dajcie spokoj, rozumiem godzine albo dwie opoznienia, trudno zdaza sie. Ale 24h z 1 voucherem na jedzenie w szalonej wysokosci $12 to jakis zart. Mam nadzieje ze te zasady/prawo bedzie jakos zmienione bo serio te linie moga sobie robic co chca bo w sumie nikt im nic nie moze zrobic i nic ich nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 9 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Godzinę temu, ilon napisał: bo serio te linie moga sobie robic co chca bo w sumie nikt im nic nie moze zrobic i nic ich nie interesuje. Welcome to America!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 2 hours ago, ilon said: te linie moga sobie robic co chca bo w sumie nikt im nic nie moze zrobic i nic ich nie interesuje. I tak wlasnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi