mola Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 5 minut temu, katlia napisał: Crap. Szkoda, ale moze zalapiesz sie na jakas upgrade??? Dwa krótkie loty, więc się nie nastawiam, sle jutro o 14 daje invited talk na konferencji i bardzo chciałabym zdążyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 18 minutes ago, mola said: Dwa krótkie loty, więc się nie nastawiam, sle jutro o 14 daje invited talk na konferencji i bardzo chciałabym zdążyć Powodzenia!!! Mam nadzieje ze zaproponują jakiś inny lot z inna przesiadka jeszcze dziś. Ja ostatnio jak wracałam z Cali to „utknęłam” na ORD na 24h bo AA nie umiał znaleźć samolotu albo załogi, która by poleciała 2h do DCA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 4 hours ago, mola said: Dwa krótkie loty, więc się nie nastawiam, sle jutro o 14 daje invited talk na konferencji i bardzo chciałabym zdążyć Powodzenia! Mozna zapytac jaki jest temat twojej prezentacji? Ja chcialam powiedziec, ze duzo sie dzieje. Nasz dom poszedl under contract 24 godziny po wystawieniu na sprzedaz, jutro przychodzi ekipa po meble, w przyszlym tygodniu odstawiamy samochod do wysylki do Niemiec... przeprowadzka pelna para. I dobrze bo juz chce wyjechac z tego miasta bo robi sie przeludnione i zakorkowane. Czytalam dzisiaj ze do Clarksville TN przeprowadza sie najwiecej osob w porownaniu do innych miast w tym stanie. I niestety da sie to odczuc. Korki sa okropne, infrastruktura nie daje rady, na szybko budowane sa niskiej jakosci townhouses wszedzie... hitem jest ciag townhouses budowanych i polozonych jakies 100 metrow od szkoly podstawowej z balkonami z widokiem na plac zabaw szkoly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 2 minuty temu, Roelka v.2 napisał: Mozna zapytac jaki jest temat twojej prezentacji? Oczywiście, że można. Podczas swojego postdoca odświeżyłam stary software, który już ledwo żył na nowych systemach operacyjnych i się okazało, że środowisko akademickie jest zainteresowane by tego softwaru dalej używać i jakoś tak awansem padło, że to ja jestem odpowiedzialna za to, by kod dalej działał. Na dużej branżowej konfie mamy sesje mu poświęconą i tam będę snuć fantazje co jeszcze można z tym kodem zrobić, żeby wszyscy nauka mogła być dalej popychana do przodu właśnie nudzę się na DFW… 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 38 minutes ago, mola said: Oczywiście, że można. Podczas swojego postdoca odświeżyłam stary software, który już ledwo żył na nowych systemach operacyjnych i się okazało, że środowisko akademickie jest zainteresowane by tego softwaru dalej używać Kurcze... impressed. Zawsze jestem pod wrazeniem kobiet w naukach scislych. Kudos. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 46 minutes ago, Roelka v.2 said: Nasz dom poszedl under contract 24 godziny po wystawieniu na sprzedaz, jutro przychodzi ekipa po meble, w przyszlym tygodniu odstawiamy samochod do wysylki do Niemiec... przeprowadzka pelna para. I dobrze bo juz chce wyjechac z tego miasta bo robi sie przeludnione i zakorkowane. Brataniec przeprowadzil sie w zeszlym roku do Chattanooga. (Nowa praca.) Byli raczej nieszczesliwi z tego powodu, chcieli gdzies indziej, ale okazalo sie ze zyje im sie tam bardzo przyjemnie. No i ladnie wyglada ze zdjec ktore przesylaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 @mola powazne sprawy, gratulacje. @katlia TN i KY to piekne stany z wieloma zaletami. I wlasnie dlatego coraz wiecej osob tutaj ucieka z wielkich miast. Co oczywiscie zaczyna zmieniac pomalu te male miasteczka w wielkie miasta. :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 8 hours ago, mola said: Oczywiście, że można. Podczas swojego postdoca odświeżyłam stary software, który już ledwo żył na nowych systemach operacyjnych i się okazało, że środowisko akademickie jest zainteresowane by tego softwaru dalej używać i jakoś tak awansem padło, że to ja jestem odpowiedzialna za to, by kod dalej działał. Na dużej branżowej konfie mamy sesje mu poświęconą i tam będę snuć fantazje co jeszcze można z tym kodem zrobić, żeby wszyscy nauka mogła być dalej popychana do przodu właśnie nudzę się na DFW… A teraz jest ssanie na postdoców w stanach czy raczej meh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 28 minutes ago, Tirowiec1312 said: A teraz jest ssanie na postdoców w stanach czy raczej meh? Czy bylo kiedykolwiek/jest "ssanie" na postdocow to nie wiem, ale wielokrotnie tu pisalem, ze to jedna z latwiejszych drog do wyjazdu do USA. Kazdy kto chce jechac jakas pozycje znajdzie. Uniwerki J1 wystawiaja od reki, a I z H1B nie ma specjalnie klopotu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 11 hours ago, mola said: Oczywiście, że można. Podczas swojego postdoca odświeżyłam stary software, który już ledwo żył na nowych systemach operacyjnych i się okazało, że środowisko akademickie jest zainteresowane by tego softwaru dalej używać i jakoś tak awansem padło, że to ja jestem odpowiedzialna za to, by kod dalej działał. Na dużej branżowej konfie mamy sesje mu poświęconą i tam będę snuć fantazje co jeszcze można z tym kodem zrobić, żeby wszyscy nauka mogła być dalej popychana do przodu właśnie nudzę się na DFW… Wow, brzmi super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi